Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΝ 5 ΠΙΘΑΝΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΗΣ ΑΕΛ...

Άγιαξ: Ο «Αίαντας» έστω και αν δεν βρίσκεται στα καλύτερα του αποτελεί φόβητρο για τους Θεσσαλούς. Οι Ολλανδοί δευτεραθλητές έχουν στον πάγκο τους τον Χενκ Τεν Κάτε. Από το ρόστερ της ομάδας ξεχωρίζουν ο πολύπειρος Έντγκαρ Ντάβιντς και ο πρώτος σκόρερ και ταλαντούχος Γιαν Χούντελαρ. Ο Άγιαξ ηττήθηκε με 1-0 στο Άμστερνταμ και 2-1 στην Πράγα από τη Σλάβια και αποκλείστηκε από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Πέρυσι κατετάγη 2ος και κατέκτησε το Κύπελλο Ολλανδίας, ενώ φέτος έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με 2 νίκες σε ισάριθμους αγώνες στο πρωτάθλημα.


Παλέρμο: Πρόκειται για έναν από τους αρχαιότερους συλλόγους στο Καμπιονάτο, αφού ιδρύθηκε το 1900. Προπονητής της είναι ο Στέφανο Κολοαντουόνο, από το ρόστερ ξεχωρίζουν οι Μίκολι, Μπρεσιάνο, Σιμπλίσιο, Μπαρτσάλι και Τζακάρντο. Πέρυσι η Παλέρμο κατετάγη 5η ενώ ξεκίνησε τις φετινές τις υποχρεώσεις, με ήττα από τη Ρόμα(2-0)την 1η αγωνιστική.



Μπλάκμπερν: Ο γνωστός αγγλικός σύλλογος αν βρεθεί στο δρόμο της ΑΕΛ , θα θυμίσει στον Γιώργο Δώνη κάποιες από τις ποδοσφαιρικές του στιγμές, αφού αγωνίστηκε εκεί το 1997. Στον πάγκο των «Ρόβερς» κάθεται ο Μαρκ Χιούζ, ενώ από το ρόστερ ξεχωρίζουν οι Ρόκε Σάντα Κρουζ, Πέτερσεν και Μπένι Μακκάρθι. Στην περσινή Πρέμιερ Λιγκ κατετάγη 10η και προκρίθηκε στο θεσμό μέσω του Κυπέλλου Ιντερτότο, φέτος μετά από 3 παιχνίδια έχει δύο ισοπαλίες, μια νίκη και βρίσκεται στην 9η θέση.


Ρεν: Πρόκειται για μια από τις πλέον αξιόπιστες ομάδες του «Σαμπιονά», με προπονητή τον Πιέρ Ντρεοσί. Αναμφισβήτητα, το αστέρι της ομάδας είναι ο γνωστός σε όλους Σιλβέν Βιλτόρ(αποκτήθηκε από την Λιόν) και οι Μπρούνο Σείρου, Πίτερ Χάνσον (τον ήθελε ο Παναθηναϊκός). Το φινάλε του περσινού Σαμπιονά τη βρήκε στην 4η θέση, ενώ φέτος μετά από 6 αγωνιστικές, έχει 3 νίκες δύο ισοπαλίες και μια ήττα, όντας στην 5η θέση του πίνακα.



Μπράγκα: Η αντιπρόσωπος της Ιβηρικής χερσονήσου για τους πιθανούς αντιπάλους της Λάρισας, είναι μια αξιόλογη ομάδα. Στη τεχνική ηγεσία βρίσκεται ο Ζόρζε Κόστα, ενώ το όνομα που γνωρίζει ο κάθε ποδοσφαιρόφιλος είναι αυτό του Ζοάο Πίντο, ο οποίος πλαισιώνεται από τους Αντρέα Μαδρίτ (απασχόλησε παλιότερα τον Παναθηναϊκό) και Ζοάο Τομάς. Στο περσινό πρωτάθλημα βρέθηκε στην 4η θέση, ενώ φέτος σε δύο παιχνίδια έχει μια νίκη και μια ήττα και είναι 5η.

Δεν υπάρχουν σχόλια: