Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007

ΤΟΝΙ ΜΟΥΝΙΟΘ: ... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! ...


...... Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει την απόκτηση του Τόνι Μουνιόθ. Ο Ισπανός επιθετικός, ο οποίος συμμετείχε μέχρι πρότινος στις εκδηλώσεις της ομάδας μας ως υπό δοκιμήν, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους.
...... Γεννημένος στις 13 Αυγούστου του 1982 στο Μανακόρ της Μαγιόρκα, ο Αντόνιο Μουνιόθ Λομπάρτ, πέρασε από τις ακαδημίες της Βαλένθια και της Μαγιόρκα για να γίνει επαγγελματίας στη μεγάλη ομάδα της γενέτειράς του. Εκεί έπαιξε επτά σεζόν με διακοπή μιας περιόδου, όταν δόθηκε δανεικός στη Λονγκρονιές στη Β’ κατηγορία της Ισπανίας. Στη Μαγιόρκα αγωνιζόταν κυρίως στη δεύτερη ομάδα μέχρι την άφιξη του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ο οποίος εκτίμησε τις ικανότητές τους και του άνοιξε την πόρτα της πρώτης ομάδας. Τη σεζόν 2005-06 ο Μουνιόθ έκανε τρεις συμμετοχές στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και το περασμένο καλοκαίρι όλα έδειχναν ότι θα κέρδιζε μόνιμη θέση στο ρόστερ της Μαγιόρκα Α. Όμως, η αποχώρηση του Κούπερ από την τεχνική ηγεσία και ένας τραυματισμός στο πέλμα του δεξιού ποδιού, που τον άφησε εκτός δράσης για σχεδόν ένα εξάμηνο, έγιναν αιτία να χάσει την ευκαιρία. Επέστρεψε στη δεύτερη ομάδα της Μαγιόρκα, με την οποία στην 3η κατηγορία της Ισπανίας σημείωσε συνολικά 27 γκολ, εκ των οποίων 17 στο πρωτάθλημα και 10 στο Κύπελλο.

...... Στις αρχές Ιουλίου ήρθε στη Λάρισα για να δοκιμαστεί. Ακολούθησε την αποστολή της ΑΕΛ στα δύο βασικά στάδια της προετοιμασίας της (σε Καρπενήσι και Μπολζάνο), έλαβε μέρος σε όλες τις φιλικές αναμετρήσεις και ο τεχνικός ηγέτης της ομάδας μας, Γιώργος Δώνης, εισηγήθηκε θετικά για την απόκτησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: