Κυριακή 26 Αυγούστου 2007

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΩΝΗΣ: Επικεφαλής του τεχνικού επιτελείου της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 είναι ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Γιώργος Δώνης, ο οποίος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 29/10/1969. Το ταλέντο του αναδείχθηκε φυσικά στην ιδιαίτερη πατρίδα του, καθώς διακρίθηκε φορώντας τα χρώματα του Παύλου Μελά, απ’ όπου τον απέκτησε σε νεαρή ηλικία ο Παναθηναϊκός. Ακολούθησε ένα οδοιπορικό δανεισμών σε Παναργειακό, Αθηναϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα, πριν επιστρέψει και καθιερωθεί στην Παιανία και στην Εθνική, με κορυφαία στιγμή την συμμετοχή στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ την άνοιξη του ’85, κόντρα στον Αγιαξ.

Στην συνέχεια έγινε ο πρώτος Ελληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίσθηκε στην μεγάλη κατηγορία της Αγγλίας, φορώντας για δύο χρόνια την φανέλα της πρωταθλήτριας τότε Μπλάκμπερν. Η επιστροφή του στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ ήταν σύντομη και μάλλον ατυχής κι έτσι η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και η Χάντερσφιλντ αποτέλεσαν τους τελευταίους σταθμούς της ποδοσφαιρικής καριέρας του, την οποία άφησε σε μικρή ηλικία, αποφασισμένος να αφιερωθεί στην προπονητική. Μάλιστα, τα πρώτα του βήματα ήταν εντυπωσιακά καθώς σε τρεις χρονιές πέτυχε ισάριθμες ανόδους, με τον Ηλυσιακό από την Δ’ στην Γ’ κι από την Γ’ στην Β’ Εθνική και με την ΑΕΛ από την Β’ στην Α’, όπου συνεχίζει για ένα εξίσου λαμπρό μέλλον.

Με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος ο Γιώργος Δώνης έχει δημιουργήσει μέσα σε ελάχιστα χρόνια ένα αξιοζήλευτο προπονητικό βιογραφικό. Μην ξεχνάμε και τις τρεις ανόδους με τον Ηλυσιακό και ΑΕΛ, αλλά και την καλή πορεία των «βυσσινί» στο προπέρσινο πρωτάθλημα. Όσα κι αν άκουσε, λοιπόν, από μερίδα οπαδών της Λάρισας, ο τεχνικός της ΑΕΛ είναι απόλυτα επιτυχημένος και αποτελεί εγγύηση για ένα ακόμα καλύτερο μέλλον. Ο Δώνης δείχνει ότι αξιοποιεί τις παραστάσεις της σπουδαίας ποδοσφαιρικής καριέρας του σε Ελλάδα και Αγγλία για να εξελιχθεί σ’ έναν αξιόλογο προπονητή. Είναι παντρεμένος κι έχει δύο γιούς.



ΒΟΗΘΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ:


ΜΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΙΝΑΣ: Δεξί χέρι του Γιώργου Δώνη είναι εδώ και τρία χρόνια, ο Σεραφείμ (Μάκης) Αγγελίνας, που διέγραψε κι αυτός την δική του πορεία στο χώρο ως ποδοσφαιριστής. Συγκεκριμένα, είναι γεννημένος στις 18/08/1967 κι έπαιξε για χρόνια στον Ηλυσιακό. Στο ξεκίνημα και στο τέλος της καριέρας του, ενώ ενδιάμεσα φόρεσε τις φανέλες της Προοδευτικής και του Κερατσινίου αλλά και της Ξάνθης και της Προοδευτικής, με τις οποίες έφτασε ως την Α΄Εθνική. Είναι παντρεμένος κι έχει δυο γιούς.


ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ:


ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΤΣΑΣ:
Υπεύθυνος για την φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών είναι ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής , Γρηγόρης Γεωργίτσας, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Νεμέα στις 21/1/1968. Υπήρξε διακεκριμένος αθλητής στίβου και σχέση με το ποδόσφαιρο ανέπτυξε ως επαγγελματίας γυμναστής, δουλεύοντας με επιτυχία στον Άρη Πετρούπολης, τον Ιωνικό και τον Ηλυσιακό.


ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΩΝ


ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛ: Πρόκειται για τον Σερραίο (αλλά εδώ και χρόνια πολιτογραφημένο Λαρισαίο) πρώην διεθνή γκολκήπερ της ΑΕΛ, ενώ υπήρξε κι ένα σύντομο πέρασμά του από τον Ιωνικό. Είναι γεννημένος στις 28/2/1962, εντάχθηκε στην «βυσσινί οικογένεια» το 1980, υπήρξε μέλος της μεγάλης ομάδας ολόκληρης της δεκαετίας και βασικός τερματοφύλακας στην πρωταθλήτρια του ’88, ενώ στην ιστορία της ΑΕΛ καταγράφεται ως ο γκολκήπερ με τις περισσότερες συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (262). Καριέρα προπονητή ξεκίνησε εδώ και μια πενταετία περίπου σε ερασιτεχνικές ομάδες, συνεργάστηκε με την ΑΕΛ κι άλλες φορές στο παρελθόν, ενώ προπονητής τερματοφυλάκων είναι σταθερά από την περυσινή περίοδο. Είναι παντρεμένος και πατέρων δύο παιδιών.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ «ΣΚΑΟΥΤΙΝΓΚ»


MΙΟΝΤΡΑΓΚ MΕΝΤΑΝ: Eίναι Σέρβος, γεννημένος στις 27/04/1970 στο Μόσταρ, με επιτυχημένη 10ετή πορεία στην Ελλάδα ως ποδοσφαιριστής και πλέον, πτυχιούχος της γιουγκοσλαβικής σχολής προπονητών Α’ κατηγορίας. Αρχισε το ποδόσφαιρο από την Λοκομοτίβα, ενώ αγωνίσθηκε ακόμη, πάντα ως σέντερ φορ, στην Μπάτσκα, την Ραντ και την Σλομπόντα Ούζιτσε. Από κει τον απέκτησε ο Πανηλειακός, τον Δεκέμβριο του 1995. Ο αείμνηστος Γιάννης Κυράστας τον πήρε μαζί του στον Πανιώνιο, με τον οποίο ανέβηκε το 1997 στην Α’ Εθνική και σήκωσε το κύπελλο Ελλάδος το 1998. Ακολούθησαν πολλές συμμετοχές και γκολ σε Γιάννινα, Εθνικό, Πανελευσινιακό και Ηλυσιακό, όπου και γνωρίσθηκε με τον εκεί προπονητή του Γιώργο Δώνη. Έκλεισε την καριέρα του στα μισά της περιόδου 2004 – 05 στην Αθηναϊδα, ενώ αξίζει να τονισθεί ότι το καλοκαίρι του 2000 έφτασε μια ανάσα από το να φορέσει την φανέλα της ΑΕΛ. Στην 10χρονη ελληνική του σταδιοδρομία έχει καταγράψει 230 συμμετοχές σε Α’, Β’, Γ’ και Δ’ Εθνική, πετυχαίνοντας περίπου 80 τέρματα. Σήμερα είναι επικεφαλής του τμήματος «σκάουτινγκ» της ΠΑΕ ΑΕΛ σε εσωτερικό και εξωτερικό και υπεύθυνος για την παρακολούθηση των προσεχών αντιπάλων της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: