Τρίτη 28 Αυγούστου 2007

ΝΕΚΡΟΣ Ο ΑΝΤΟΝΙΟ ΠΟΥΕΡΤΑ



Δείτε το βίντεο του θλιβερού γεγονότος:
http://www.elpais.com/videos/deportes/Muere/Antonio/Puerta/elpepudep/20070828elpepudep_5/Ves/


Θρήνος…

Θρήνος έχει ξεσπάσει στις τάξεις της Σεβίλλης! Ο Αντόνιο Πουέρτα άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Τρίτης (28/8) μετά από δύο μέρες νοσηλείας στην εντατική. Η κατάσταση του 22χρονου αριστερού μπακ της Σεβίλλης, είχε επιδεινωθεί τις τελευταίες ώρες, λόγω των εγκεφαλικών βλαβών και δυσλειτουργίας πολλών ζωτικών οργάνων και του μεγάλου διαστήματος στο οποίο είχε σταματήσει να λειτουργεί η καρδιά του.

Το χρονικό…

Ο Αντόνιο Πουέρτα αξίζει να αναφέρουμε πως είχε λιποθυμήσει δύο φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν, ωστόσο οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε δεν είχαν δείξει κάποιο πρόβλημα. Κανείς όμως δεν υπολόγιζε πως στις 25 Αυγούστου θα είχαμε την αρχή του τέλους για τον ποδοσφαιριστή της Σεβίλλης.

Κατά την διάρκεια του αγώνα του περασμένου Σαββάτου της Σεβίλλης με την Χετάφε «πάγωσαν» όλοι στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» όταν στο 30ο λεπτό της αναμέτρησης Αντόνιο Πουέρτα σωριάστηκε στο χορτάρι και γύρισε η γλώσσα του. Αμέσως οι συμπαίκτες του και εν συνεχεία το ιατρικό τιμ της ομάδας έσπευσαν να τον βοηθήσουν και ο Ισπανός αριστερός μπακ των Σεβιγιάνων μεταφέρθηκε στα αποδυτήρια, υποβασταζόμενος.

Εκεί ανέκτησε, αλλά λίγο μετά ξαναέχασε τις αισθήσεις του και διακομίστηκε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις. Ο παίκτης παρέμεινε στην εντατική μέχρι και την σήμερα(Τρίτη), όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Το Who is Who του Αντόνιο Πουέρτα

Στις 24 Νοεμβρίου 1984, γεννήθηκε στην Σεβίλλη, ένα αγόρι, που έμελλε να καταφέρει πολλά πράγματα στην σύντομη (δυστυχώς) ζωής του. Ο Αντόνιο Χοσέ Πουέρτα Πέρεθ, πιο γνωστός ο Πουέρτα, ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τα εφηβικά τμήματα της αγαπημένης του, Σεβίλλη, σε πολύ μικρή ηλικία. Μόλις στα 18 του χρόνια, πέρασε την πύλη του «Σαντσεθ Πιρχουάν» και φόρεσε την φανέλα της δεύτερης ομάδας των Ανδαλουσιάνων, ενώ δύο χρόνια αργότερα, συμπεριλήφθηκε στην πρώτη ομάδα της Σεβίλλη.

Μέσα σε δύο χρονιές, ο Πουέρτα, κατέκτησε δύο Κύπελλα ΟΥΕΦΑ (2006, 2007), ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (2007), ένα Κύπελλο Ισπανίας (2007) και ένα ισπανικό Σούπερ Καπ (2007). Ήταν βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας της Ισπανίας κάτω των 21 ετών, από το 2003, ενώ πρόλαβε να αγωνιστεί σ’ ένα παιχνίδι με την ανδρική εθνική ομάδα της χώρας του. Σε δύο χρόνια καριέρας με την φανέλα της Σεβίλλη είχε 53 συμμετοχές και 5 τέρματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: