Δευτέρα 27 Αυγούστου 2007

IBRAHIMA BAKAYOKO'S BIOGRAPHY

Γεννήθηκε στην πόλη Σεγκουέλα της Ακτής Ελεφαντοστού στις 31 Δεκεμβρίου του 1976. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Στάντε ΝτΑμπιτζάν της πατρίδας του και στα 18 βρέθηκε στην Ευρώπη, ως ανακάλυψη της Μονπελιέ.

Πριν κλείσει τα 20 ήταν βασικός και αναντικατάστατος στην ομάδα της Γαλλίας και οι εξαιρετικές του εμφανίσεις – 24 γκολ σε 76 αγώνες – τον έφεραν, τον Ιανουάριο του 1999, στο κατώφλι της
Premiership, με την Έβερτον να δαπανά 4,5 εκατομμύρια λίρες για να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Εκεί παρέμεινε μόλις ένα εξάμηνο, αφού αν και κατέγραψε αρκετά θετική παρουσία (23 συμμετοχές και 4 γκολ), οι «Εφοπλιστές» αποφάσισαν το καλοκαίρι του ιδίου χρόνου να τον βγάλουν στο… σφυρί. Ο Μπακαγιόκο επέστρεψε στο
Championnat αυτή τη φορά με τα χρώματα της Μαρσέιγ, με μια μεταγραφή που άγγιξε τις 4 εκατομμύρια λίρες.

Στη Μασσαλία είχε 4,5 γεμάτα και ιδιαίτερα παραγωγικά χρόνια με 115 συμμετοχές και 28 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, δημιουργώντας σπουδαίο όνομα στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα. Ακολούθησε μια μικρή ευρωπαϊκή περιπέτεια στην Ισπανία (Οσασούνα), σύντομη επιστροφή στη Γαλλία (Ιστρ), ενώ την τελευταία διετία αγωνίστηκε στο Campionato με τη φανέλα της Λιβόρνο (αρχικά) και από τον περασμένο Ιανουάριο στη Μεσίνα, που τον απέκτησε με ποσό-ρεκόρ για την ιστορία του συλλόγου.

Συνολικά στην επαγγελματική του καριέρα μετράει 298 παρουσίες και 67 γκολ. Ο Ιμπραΐμα Μπακαγιόκο είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού, έχοντας καταπληκτικό συντελεστή τερμάτων ανά συμμετοχές, αφού μετράει 14 γκολ σε 11 αγώνες το διάστημα 1996-2002.

Δεν υπάρχουν σχόλια: