Τρίτη 28 Αυγούστου 2007

NO BUDGET FESTIVAL ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΩΓΗ ΤΗΣ ΑΕΛ

Η No Budget Team, μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία προώθησης της μουσικής και του πολιτισμού στη Λάρισα, και η Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. 1964 συνδιοργανώνουν για δεύτερη φορά ένα τριήμερο μουσικό φεστιβάλ το οποίο θα λάβει χώρα στις 31 Αυγούστου, 1 & 2 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο του Αλκαζάρ και θα καλύπτει έναν ευρύ μουσικό χώρο της αγγλόφωνης κυρίως ελληνικής σκηνής.

Το εγχείρημα αποτελεί μια απόπειρα συνέχισης της περσινής επιτυχίας και φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να καθιερωθεί σαν ετήσιος θεσμός συνδυάζοντας την πρόταση πολιτιστικών διεξόδων στους νέους της περιοχής με χρήσιμες φιλανθρωπικές προσφορές.

Το φεστιβάλ θα συνοδευτεί από παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις (εκθέσεις T-Shirts, παζάρι δίσκων, έκθεση φωτογραφίας κ.α.) γύρω από το Κηποθέατρο.

Τα έσοδα του τριημέρου από το συμβολικό εισιτήριο θα διατεθούν στο γραφείο Θεσσαλίας ΑμΣκΠ (ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας) το οποίο θα συμμετέχει με περίπτερο Ενημέρωσης-Πληροφόρησης-Ευαισθητοποίησης στον χώρο του Κηποθεάτρου.Μέγας χορηγός στην προσπάθεια αυτή είναι το Casino Rio, υποστηρικτής το café- restaurant Hobo και χορηγοί επικοινωνίας η Δημοτική Ραδιοφωνία, το Nova Sport FM , το TRT, Θεσσαλία TV και Astra TV.

Το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ και οι πόρτες θα ανοίξουν στις 7:30. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο καφέ Hobo και στο βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου. To πρόγραμμα του φεστιβάλ

Το γενικότερο καλλιτεχνικό πλαίσιο του φεστιβάλ έχει αναλάβει η No Budget Team η οποία είναι μία πολιτιστική μη κερδοσκοπική εταιρία Λαρισαίων, που σχηματίστηκε το Νοέμβριο του 2005 χάρη στην αγάπη των μελών της για την εγχώρια μουσική σκηνή. Ήδη δραστηριοποιήθηκε και ανέλαβε με επιτυχία την οργάνωση αρκετών συναυλιών στην πόλη της Λάρισας. Μερικά από τα σχήματα με τα οποία συνεργάστηκε η No Budget Team είναι τα εξής :Μωρά στη φωτιά, Χειμερινοί Κολυμβητές, Astyplaz, Engine-V, Nightstalker, Film, Deus Ex Machina, Last Drive, Dead Moon, Rotting Christ, Earthbound, Mikro κ.α.

1η μέρα:

Την πρώτη μέρα θα εμφανιστούν τα εξής σχήματα:

ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ

Ελληνόφωνη rock μπάντα που άρχισε την καριέρα της το 1987 και διαλύθηκε εντελώς άδοξα για να επανασυνδεθεί μόλις πριν δύο χρόνια. Έχει δισκογραφικά τρείς κυκλοφορίες.

SOULFIRE

Πολυμελής reggae μπάντα από τη Θεσσαλονίκη με μεγάλη συναυλιακή εμπειρία και δισκογραφική παρουσία.

SIVA SIX

Electro-gothic μπάντα από την Αθήνα με δύο albums στο ενεργητικό τους, πολλά shows σε Ελλάδα και εξωτερικό ενώ κομμάτια τους απέσπασαν άριστες κριτικές και σημαντικές θέσεις σε charts του εξωτερικού.

JANE DOE

Οι Θεσσαλονικείς Jane Doe δημιουργήθηκαν το 2006. Κινούνται στο χώρο του alternative rock και συμμετείχαν σε διάφορες συλλογές.

2η μέρα

THE NOMADS

Σουηδικό punk, neo-garage σχήμα των 80’ς με πλούσια δισκογραφική παρουσία (επτά albums, singles, συλλογές). Εμφανίζεται ζωντανά αποκλειστικά στην πόλη μας.

DEUS EX MACHINA

Punk-rock σχήμα από την Αθήνα. Δημιουργήθηκαν το 1989 και έχουν πολλά live στο ενεργητικό τους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στο “No Budget” Festival θα απολαύσουμε καινούργια τους κομμάτια, αφού πρόσφατα κυκλοφόρησαν τον καινούργιο τους δίσκο.

THE 700 MACHINES

Σχηματίστηκαν το 1999, κάνοντας μια δυνατή μίξη ήχων rock & roll, punk, soul, psychedelic 70’s rock. Κυκλοφόρησαν τρία demos και εμφανίστηκαν ως support σε μεγάλες συναυλίες (Dead Moon, Misfists, Hawkwind κ.α.)

THE GRIMES

Τετραμελής μπάντα από την Θεσσαλονίκη με επιρροές από το punk των 70’ς. Έχουν κυκλοφορήσει ένα split με τους Vibrators και ένα E.P

3η μέρα

NIGHTRAGE

Ελληνοσουηδική death metal μπάντα με μελωδικά στοιχεία που έχει κυκλοφορήσει τρία albums. Θα τους δούμε στην πόλη μας στο πλαίσιο της προώθησης του καινούργιου τους album “A New Disease Is Born”.

IN VAIN

Οι Λαρισαίοι In Vain δημιουργήθηκαν το 2001 από πρώην μέλη των Denial Price. Ο ήχος τους χαρακτηρίζεται από stoner και doom επιρροές.Έχουν δύο demos και πολλά live στο ενεργητικό τους.

INACTIVE MESSIAH

Melodic, dark metal group με brutal φωνητικά που δημιουργήθηκε το 2001 και έχει κυκλοφορήσει δύο albums με αυτό το όνομα.

INNOSENSE

Progressive metal μπάντα από τη Λάρισα. Δημιουργήθηκε το 2005 και έχει κυκλοφορήσει πρόσφατα το πρώτο της demo.

Δεν υπάρχουν σχόλια: