Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007

ΑΦΙΕΡΩΜΑ SPORTIME.GR ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ


Το sportime.gr έφτιαξε ένα αφιέρωμα για όλους τους προέδρους της SuperLeague. Ας διαβάσουμε λοιπόν τι έγραψε και για το δικό μας Πρόεδρο Κώστα Πηλαδάκη.

Αναλυτικά:

.... "
Αν υπήρχε και στην Ελλάδα όρος αντίστοιχος με το «αμερικάνικο όνειρο», ο Κώστας Πηλαδάκης θα αποτελούσε την απόλυτη ενσάρκωσή του. Ξεκινώντας από ένα βίντεο κλαμπ και χάρη στο επιχειρηματικό του δαιμόνιο έχει καταφέρει στα 40 (γεννήθηκε στις 17/8/1966, χθες δηλαδή είχε γενέθλια) να θεωρείται από τους πιο επιτυχημένους νέους επιχειρηματίες της χώρας και παράλληλα από τους πιο επιτυχημένους ποδοσφαιρικούς προέδρους. Για την ακρίβεια το αφεντικό της Λάρισας είναι η επιτομή του καινούργιου μοντέλου παράγοντα που δείχνει σταδιακά να επικρατεί και στην Ελλάδα, βάζοντας στην άκρη τους κλασικούς προέδρους-λεφτάδες (επιτέλους…).

... Με καινούργιες ιδέες για το άθλημα (ήταν π.χ. από τους εμπνευστές των πλέι-οφ στο πρωτάθλημα), απέχθεια για τις παλιές και αμφισβητήσιμες πρακτικές και ήδη έναν τίτλο στο ενεργητικό του, ο Πηλαδάκης πιστώνεται την επάνοδο της ΑΕΛ στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς και μεγάλο μέρος από τη δημιουργία της Superleague (κάποιοι βέβαια θα έλεγαν ότι αυτό το τελευταίο δεν το «πιστώνεται», το χρεώνεται…). Υπερδραστήριος και φιλόδοξος έχει ήδη στα σκαριά το καινούργιο γήπεδο της Λάρισας και συνεχίζει να δουλεύει εντατικά, καθώς τα επιχειρηματικά και αθλητικά του σχέδια δεν σταματούν ποτέ. Και μέσα σε όλα αυτά βρίσκει χρόνο για τα τρία του παιδιά, ένα από τον πρώτο γάμο του και δύο από τη νυν σύζυγό του, ηθοποιό Ντορέτα Παπαδημητρίου (φέτος έπαιξε στο πλευρό του Σάκη Ρουβά στην ταινία «Alter Ego»), αλλά και για να πίνει πού και πού το ουίσκι του σε όποιο μαγαζί εμφανίζεται ο φίλος και κουμπάρος του Αντώνης Ρέμος.

... Η σχέση του Κώστα Πηλαδάκη με τον αθλητισμό ξεκίνησε από νεαρή ηλικία. Επαιζε ποδόσφαιρο και μπάσκετ και μάλιστα είχε πάρει υποτροφία για να σπουδάσει φυσική αγωγή στις ΗΠΑ. Επέλεξε να μείνει στην Ελλάδα και να ανοίξει βίντεο κλαμπ στη Φιλοθέη το 1986, δηλαδή τη χρυσή εποχή του βίντεο. Μερικά χρόνια αργότερα ίδρυσε την αεροπορική εταιρεία SEEA (South East European Airways), η οποία το 1992 έγινε θυγατρική της Virgin Atlantic στην Ελλάδα. Αυτή ήταν ουσιαστικά η αφετηρία της επαγγελματικής ανόδου του Πηλαδάκη, που σήμερα τον έχει φέρει σε θέση προέδρου, διευθύνοντα συμβούλου και βασικού μετόχου της εταιρείας Vivere Entertainment (μεταξύ άλλων έχει τα Virgin Megastores και το καζίνο Ξάνθης).

... Παρότι -ως επιλογή ζωής- προτίμησε τον επιχειρηματικό στίβο, το μυαλό του δεν έφυγε ποτέ μακριά από τον αθλητικό. Οταν του δόθηκε η ευκαιρία μπήκε στα διοικητικά του μπασκετικού Ηλυσιακού και από το 2000 ανέλαβε την ποδοσφαιρική ομάδα. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, καθώς ο σύλλογος από το Περιφερειακό έφτασε στη Β’ Εθνική. Και κάπου εκεί προέκυψε η ΑΕΛ.

... «Εβλεπα τον κόσμο της Λάρισας, ακόμη και στη Γ’ Εθνική και είχα εντυπωσιαστεί. Ομάδες σαν τον Ηλυσιακό δυστυχώς δεν μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Ενώ η ΑΕΛ με την ώθηση που τις δίνουν οι οπαδοί της μπορεί να φτάσει ψηλά», είχε δηλώσει το 2004, δικαιολογώντας την απόφασή του να αφήσει τα Ηλύσια (χαρίζοντας μάλιστα τις μετοχές του) και να ανηφορίσει προς το θεσσαλικό κάμπο.

... Μαζί με τον Πηλαδάκη στη Λάρισα μετακόμισαν και ο Γιώργος Δώνης με τον Νίκο Λυράκη, προπονητής και γενικός διευθυντής στον Ηλυσιακό, προπονητής και γενικός διευθυντής και στους «βυσσινί». Στα χρόνια που ακολούθησαν η τριπλέτα πέρασε και περιόδους αμφισβήτησης. Ειδικά ο Γιώργος Δώνης την τελευταία σεζόν άκουσε τα εξ αμάξης από την εξέδρα. Παρά τις περί του αντιθέτου φήμες, πάντως, ο Πηλαδάκης έδειξε ότι παραμένει πιστός στους συνεργάτες του. Οι επιτυχίες άλλωστε τον δικαιώνουν. Άνοδος στην Α’ Εθνική την πρώτη χρονιά, έξοδος στον Ιντερτότο τη δεύτερη και κυρίως κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος φέτος.
Ως άνθρωπος που σκέφτεται το αύριο περισσότερο από το σήμερα ο Πηλαδάκης μετά το νικηφόρο τελικό επί του Παναθηναϊκού στο Πανθεσσαλικό δεν δίστασε να δηλώσει: «Είμαι πολύ χαρούμενος, αλλά θα γίνω ευτυχισμένος αν κάποια στιγμή δω τη Λάρισα στο δικό της γήπεδο». Το σχέδιο και για αυτό είναι έτοιμο και δρομολογημένο. Αρα η ευτυχία δεν θα αργήσει για τον πρόεδρο της ΑΕΛ, έστω και αν ο ίδιος παραδέχεται ότι η γραφειοκρατία γύρω από το συγκεκριμένο θέμα τον έχει εξαντλήσει…

... Πεισματάρης κα με ξεκάθαρη αίσθηση στόχευσης, δεν τα παρατάει στα δύσκολα και δεν φοβάται εύκολα. Ούτε καν την οργή του πλήθους. Οταν οι οπαδοί της Λάρισας παρεκτρέπονται δεν διστάζει να βάλει τον εαυτό του μπροστά για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Το έκανε για να προστατέψει το γενικό αρχηγό του Ολυμπιακού Σάββα Θεοδωρίδη και κατά δήλωσή του, αν υπάρξει ανάγκη θα το ξανακάνει με οποιοδήποτε κόστος: «Αν χρειαστεί να φάω ξύλο για να προστατεύσω κάποιον θα είμαι ο πρώτος που θα το κάνω. Σε θέματα ηθικής τάξης είμαι απόλυτος».

... Απόλυτος παραμένει και ως προς τη χρησιμότητα της Superleague, στην οποία είναι πλέον αντιπρόεδρος: «Ο τίτλος είναι διαδικαστικός. Κάνουμε συλλογική δουλειά και όλοι μαζί θέλουμε το καλό του ποδοσφαίρου», λέει και δείχνει να το εννοεί. Με δεδομένο λοιπόν πως ό,τι θέλει ο Κώστας Πηλαδάκης συνήθως το καταφέρνει, η διοργανώτρια αρχή (έστω κι αν προς το παρόν απέχει πολύ από το να είναι ό,τι ονειρεύτηκαν οι εμπνευστές της) δικαιούται να αισιοδοξεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια: