Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2007

ΑΣΥΓΚΡΑΤΗΤΗ ΚΑΙ 4-0...

Απολύτως επιτυχημένη ήταν η πρόβα τζενεράλε για την αναμέτρηση με την Μπλακμπερν, για την ομάδα της ΑΕΛ. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη έχοντας ευρωπαϊκή αύρα στα πόδια τους κυριολεκτικά διέλυσαν την ομάδα του ΟΦΗ με το επιβλητικό 4-0. Το σκορ θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερο αν ο προπονητής της ΑΕΛ δεν έκανε τόσες αλλαγές.

Η λαρισινή ομάδα με αδιάκοπο πρέσινγκ σε όλη την διάρκεια του αγώνα και με τρομερή ανάπτυξη του παιχνιδιού της, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στο κρητικό συγκρότημα. Ήταν μια μια βραδιά που την απόλαυσαν οι 4.500 χιλιάδες φίλαθλοι, μιας και είχαν πολύ καιρό να δουν την ομάδα να κονιορτοποιεί τον αντίπαλό της. Οι εντυπώσεις της σημερινής βραδιάς είναι σίγουρα με την θεσσαλική ομάδα και μια ανάλογη εμφάνιση την επόμενη Πέμπτη απέναντι στους Άγγλους, σίγουρα θα σκορπίσει χαμόγελα στους Λαρισαίους φιλάθλους.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΛ να παίρνει την απόλυτη πρωτοβουλία στον αγωνιστικό χώρο και επιβάλλοντας τον ρυθμό της, άφησε την ομάδα του ΟΦΗ σε ρόλο κομπάρσου. Η θεσσαλική ομάδα στο α΄ημίχρονο έχασε πάμπολλες ευκαιρίες και τρεις απ' αυτές τις μετέτρεψε σε γκολ. Συγκεκριμένα στο 32' ο Φωτάκης εκτέλεσε κόρνερ και ο Λαμπρόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το 1-0. Στο 42' ο Καλαντζής εκμεταλλεύτηκε λάθος γύρισμα των αμυντικών του ΟΦΗ κι αφού έκλεψε την μπάλα πέρασε και τον τερματοφύλακα, κάνοντας το 2-0. Στο 44' μετά από σέντρα του Κατσιαρού από τα αριστερά η μπάλα κόντραρε και πήρε περίεργη τροχιά προς την εστία του Πίρσμαν και ο Φέρστερ με κοντινή προβολή σημείωσε το 3-0.

Με την έναρξη του β' ημιχρόνου η ΑΕΛ πέτυχε κι άλλο γκολ. Ο Κλέιτον μετά από συνεργασία των παικτών του κέντρου βγήκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ και με δυνατό σουτ σημείωσε το 4-0, που έμελλε να είναι και τελικό σκορ. Στη συνέχει ο Γιώργος Δώνης πραγματοποίησε πολλές αλλαγές, αλλά οι παίκτες της Λαρισινής ομάδας δεν χαλάρωσαν και αποδίδοντας ποδόσφαιρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, χαροποίησαν αφάνταστα τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο. Η κρητική ομάδα μόνο από τύχη γλίτωσε μεγαλύτερη συντριβή.

Από την ΑΕΛ είναι δύσκολο να πούμε ποιος ήταν ο παίκτης που διακρίθηκε ιδιαίτερα, αφού όλη η ομάδα απέδωσε τα μέγιστα. Αν θέλουμε όμως να ξεχωρίσουμε τον κορυφαίο του παιχνιδιού τότε ο τίτλος δικαιωματικά απονέμεται στον Μιχάλη Μπουκουβάλα, που φαίνεται ότι κερδίζει τη θέση βασικού στην ομάδα της ΑΕΛ με την αξία του.

ΑΕΛ: Κοτσόλης (46' Κηπουρός), Νταμπίζας (67' Βενέτης), Κώτσιος (21' Φέρστερ), Κατσιαρός (67' Πούτας), Μπουκουβάλας, Κυριακίδης (46' Μπαχράμης), Φωτάκης, Σαρμιέντο, Λαμπρόπουλος (51' Πάρα), Καλαντζής (46' Μπακαγιόκο), Κλέιτον (67' Κόζλεϊ).

ΟΦΗ: Πέερσμαν, Ταραλίδης, Σίμιτς (63' Πλιάγκας), Πίτσος, Πόποβιτς (63' Λεοζίνιο), Ισά, Ρουμπάκης (55' Λαρόκ), Γκάντσεφ (46' Πλουσής), Σφακιανάκης, Κουνενάκης (46' Αρβανίτης), Γκέρμπερ (78' Κοκκινάκης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: