Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2007

ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ: "ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ"

Μιλώντας στην εφημερίδα «SportDay» ο Παναγιώτης Μπαχράμης εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη πορεία της Λάρισας στο φετινό πρωτάθλημα. Επίσης αναφέρθηκε και στην κλήρωση με την Μπλάκμπερν για το Κύπελλο UEFA τονίζοντας ότι αν οι Θεσσαλοί κρατήσουν το μηδέν στο πρώτο παιχνίδι και πάρουν τη νίκη θα είναι ένα ιδανικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του άσου των Κυπελλούχων Ελλάδας

Συνήθως είσαι μετρημένος, αλλά τώρα σε βλέπω πολύ αισιόδοξο, γιατί;

«Ζω μέσα σε αυτή την οικογένεια και αυτό εισπράττω από τις προπονήσεις και τους μέχρι στιγμής αγώνες. Τολμώ να πω ότι η Λάρισα θα είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, κάτι που θα φανεί στο γήπεδο.

Κάναμε μεταγραφές ουσίας, έχουν έρθει ποιοτικοί ποδοσφαιριστές σε άμυνα, μεσαία γραμμή, ενώ στην επίθεση με την προσθήκη του μεγάλου ονόματος, του Μπακαγιόκο, θα έχουμε λύσεις. Υπολογίζω να τερματίσουμε στην πρώτη εξάδα και από εκεί και ύστερα βλέπουμε».

Η πρεμιέρα, πάντως, αν μη τι άλλο, ήταν ενθαρρυντική για την ΑΕΛ. Δεν νομίζω να διαφωνείς;

«Λογικό είναι. Ξεκίνημα με τρίποντο, σε μια δύσκολη έδρα, είναι ό,τι καλύτερο. Βέβαια, η εμφάνισή μας δεν ήταν η καλύτερη, αλλά σημασία έχει το αποτέλεσμα. Τα καταφέραμε κόντρα σε έναν αντίπαλο που ως νεοφώτιστος αντιμετώπιζε το ματς αυτό με διαφορετικό μάτι. Πάντως, για να είμαι ειλικρινής, περίμενα πολύ πιο δυνατό τον Αστέρα. Δεν ξέρω τι συνέβη. Ίσως να επηρεάστηκαν όλοι από τις καταστροφικές πυρκαγιές, που έπληξαν την περιοχή».

Το παιχνίδια με την Μπλάκμπερν είναι μια πρόκληση για σας ;

«Δεν χρειάζεται να το ρωτάς. Και βέβαια είναι πολύ σημαντικά παιχνίδια απέναντι σε μια πολύ δύσκολη αντίπαλο, αλλά έχουμε τις φιλοδοξίες μας και πίστη για κάτι θετικό. Το φαβορί, βέβαια, είναι η Μπλάκμπερν και γι' αυτό ευχόμαστε να μας υποτιμήσει».

Ποιο αποτέλεσμα θεωρείς θετικό για τον πρώτο αγώνα που θα γίνει στο Πανθεσσαλικό ;

«Αν δεν δεχθούμε γκολ, θα είμαι ικανοποιημένος. Ακόμα και το 0 - 0 είναι ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά νίκη δίχως να δεχθούμε γκολ, θα είναι ό,τι πιο ιδανικό. Οι Άγγλοι από τη μέση και μπροστά είναι σούπερ. Τους έχω παρακολουθήσει αρκετές φορές από την τηλεόραση και έχω βγάλει τα συμπεράσματά μου.

Είναι ομάδα, με όλη τη σημασία της λέξης. Στα άκρα Πέτερσον και Μπέντλεϊ είναι εξαιρετικοί και δημιουργούν ρήγματα, ενώ στη γραμμή κρούσης Σάντα Κρούζ και Μακάρθι ή Ρόμπερτς προκαλούν "πονοκέφαλο" σε κάθε άμυνα».

Δεν έχει αδυναμίες αυτή η ομάδα;

«Κοίταξε, παίζουν διαφορετικό ποδόσφαιρο, θα έλεγα ότι είναι μια κλασική αγγλική ομάδα, με μέτρια αμυντική γραμμή. Αυτό μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε. Διαθέτει δύο αργά στόπερ, τα οποία κοιτάζουν μόνο πώς θα σταματήσουν την μπάλα και τίποτα άλλο».

Το Πανθεσσαλικό είναι έδρα;

«Όχι και είναι ντεζαβαντάζ για μας. Μακάρι να παίζαμε στο Αλκαζάρ, γιατί εκεί θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Τι πρέπει να προσέξει η Λάρισα, για να φθάσει στο θετικό αποτέλεσμα, στο πρώτο παιχνίδι;

«Κυρίως να μην παρασυρθεί στον ρυθμό των Άγγλων. Αντίθετα, θα πρέπει η ομάδα να προσπαθήσει να επιβάλει τον δικό της ρυθμό».

Θα σταθώ σε κάτι που είπες, όταν ξεκινήσαμε την κουβέντα μας. Μίλησες για την τελευταία ευκαιρία που δίνεις στον εαυτό σου. Έχω μια απορία, Παναγιώτη. Δεν είναι νωρίς, Παναγιώτη, για να τα παρατήσεις, τη στιγμή που δεν έχεις συμπληρώσει τα 31 σου;

«Ναι, και δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση. Ο απλός θεατής, ο φίλαθλος, ο οπαδός, ή ο δημοσιογράφος, δεν μπορούν να νιώσουν όπως ένας ποδοσφαιριστής που αντιμετωπίζει απανωτά προβλήματα τραυματισμών και δεν μπορεί να προσφέρει. Αν σταθώ άτυχος και φέτος, είμαι αποφασισμένος το καλοκαίρι να σταματήσω, ή στην καλύτερη περίπτωση, να βρω μια ομάδα μικρότερης κατηγορίας για να παίξω μόνο και μόνο για το κέφι μου».

Θα ήθελες να επιστρέψεις στην Καλαμάτα ;

«Για να είμαι ειλικρινής, ακόμα δεν το έχω σκεφτεί. Θέλω πρώτα να δω πώς θα πάει αυτή η χρονιά και μετά θα δω τι θα κάνω. Πάντως, θα επιστρέψω κάποια στιγμή στη Μεσσηνία και τη μεγαλύτερη ομάδα του νομού, τη "Μαύρη Θύελλα".

Είναι κάτι που θέλω πολύ. Αγαπώ υπερβολικά αυτή την ομάδα, όμως, για τώρα το βλέπω δύσκολο να πηγαίνω, διότι θα πρέπει να πάρω κάποια χρήματα, που ξέρω ότι η ομάδα δεν τα έχει αυτή τη στιγμή. Μοιραία, κάποια παιδιά που παίζουν τώρα θα στερηθούν τα χρήματα που θα είναι να πάρω εγώ και δεν είναι σωστό.

Αλλά στο μυαλό μου στριφογυρίζει η σκέψη της επιστροφής. Κάποια στιγμή θα γυρίσω, αρκεί, φυσικά, να μπορώ να βοηθήσω εγώ πραγματικά την ομάδα και όχι αυτή εμένα. Να είμαι δηλαδή υγιής και να μπορώ να παίξω καλή μπάλα».

Πώς είναι το κλίμα αυτή τη στιγμή στην ομάδα του κάμπου;

«Πάρα πολύ θετικό. Μια οικογένεια, θα έλεγα, και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Έχουμε μια εξαιρετική διοίκηση και έναν πολύ καλό προπονητή, ενώ ο κόσμος της πόλης είναι κοντά μας, όπως και τα προηγούμενα χρόνια.

Ελπίζω σε ακόμα μεγαλύτερη συμπαράσταση των οπαδών μας και στο τέλος να γιορτάσουμε όλοι μαζί, όπως πρέπει, μια ακόμη διάκριση, γιατί η αλήθεια είναι ότι πέρυσι δεν ευχαριστηθήκαμε όσο θα έπρεπε την ιστορική κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος και αυτό έχει μια εξήγηση.

Βλέπεις στο πρωτάθλημα, όλα κρίθηκαν την τελευταία αγωνιστική με τη νίκη μας στην Καλαμαριά και εκεί οριστικοποιήθηκε η παραμονή μας. Ο κόσμος, αλλά και εμείς, δεν είχαμε χρόνο να πανηγυρίσουμε αυτή τη σπουδαία επιτυχία, γιατί αν πέφταμε στην Β' Εθνική, η κατάκτηση του τροπαίου δεν θα είχε κανένα αντίκρισμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: