Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2007

ΜΠΕΝΙ ΜΑΚΚΑΡΘΙ: "ΚΟΙΤΑΕΙ ΜΑΚΡΙΑ..."

Είναι από τα λίγα εισαγόμενα προϊόντα της Πρέμιερσιπ που έκανε απόσβεση σχεδόν από τη πρώτη χρονιά. Σίγουρα ο Μαρκ Χιουζ δεν έχει μετανιώσει για τα 2,5 εκατομμύρια λίρες που έδωσε το περασμένο καλοκαίρι για να προσθέσει στο οπλοστάσιο της Μπλάκμπερν τον Μπένι ΜακΚάρθι. Από το ντεμπούτο του κιόλας στο Ιγουντ Πάρκ, σκόραρε απέναντι στην Έβερτον και προϊδέασε τους φίλους των "ρόβερς" για το τι πρόκειται ν' ακολουθήσει. Για να μην πολυλογούμε, ο κάτοχος του Τσάμπιονς Λίγκ το 2004 με την Πόρτο τελείωσε τη χρονιά με 24 τέρματα, μη επιτρέποντας το παραμικρό περιθώριο να αμφισβητηθεί η αξία του.

Ο ΜακΚάρθι θα ηγηθεί της επίθεσης της Μπλάκμπερν στα παιχνίδια με την ΑΕΛ, για την οποία, όπως μας ανέφερε, δεν γνωρίζει και πολλά πράγματα: "Είναι αλήθεια ότι δεν ξέρω σχεδόν τίποτα για την ελληνική ομάδα. Πιστέυω, όμως, ότι ο προπονητής μας και οι συνεργάτες του θα κάνουν καλή δουλειά και σύντομα θα μάθουμε αυτά που πρέπει ώστε να πάρουμε την πρόκριση. Το μόνο που έμαθα μετά την κλήρωση είναι ότι ο προπονητής της ΑΕΛ πριν κάποια χρόνια είχε αγωνιστεί στην Μπλάκμπερν".

Όσο για την πορεία στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ο 29χρονος επιθετικός δεν έκρυψε την πεποίθηση του ότι οι "ρόβερς" θα προχωρήσουν περισσότερο από τους "32", φάση στην οποία πέρυσι αποκλείστηκαν από την Λεβερκούζεν: " Η ομάδα διαθέτει πολύ καλό υλικό και πιστεύω τελικά πως θα περάσουμε στους ομίλους. Νομίζω, επίσης, ότι έχουμε τις δυνατότητες να προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο και από τη φάση των "32", μιας και οι καινούργιοι παίκτες προσέθεσαν μεγάλη ποιότητα".

Ο ΜακΚάρθι, δικαίως, ήταν πέρυσι το πρώτο όνομα στο ρόστερ της Μπλάκμπερν. Η άφιξη του Σάντα Κρουζ από την Μπάγερν απειλεί να τον ρίξει από την κορυφή. Όταν, βέβαια, ένας ποδοσφαιριστής έχει τις δυνατότητες, αλλά κυρίως πιστεύει στον εαυτό του, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί: "Την προηγούμενη περίοδο έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου για να είμαι ο πρώτος σκόρερ, όμως φέτος πρέπει να παλέψω ακόμη περισσότερο. Ο ανταγωνισμός είναι θεμιτός και η άφιξη του Σάντα Κρουζ θα βοηθήει τόσο την ομάδα να επιτύχει τους στόχους της όσο και μένα να βελτιωθώ περισσότερο. Πιστεύω ότι μπορούμε να γίνουμε ένα από τα καλύτερα "δίδυμα" στην Αγγλία".

Η αυτοπεποίθηση στις τάξεις της Μπλάκμπερν είναι αρκετά μεγάλη και πλέον υπάρχουν αρκετές προσδοκίες για την υπέρβαση και στην Πρέμιερσιπ.. Αυτό άλλωστε πιστεύει και ο ΜακΚάρθι: " Η ομάδα μπορεί να συνεχίσει στο ίδιο καλό επίπεδο στην Πρέμιερσιπ και να βελτιώσει την θέση της. Ίσως σε μερικούς να φανεί υπερβολικό, αλλά εμείς οι ποδοσφαιριστές, πιστεύουμε ότι μια θέση στην πρώτη εξάδα είναι εφικτή".

Δεν υπάρχουν σχόλια: