Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2007

ΤΟ ΝΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΚΟΠΗΚΕ ΝΩΡΙΣ ...... ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!

Ημέρα μνήμης είναι η σημερινή για την ΑΕΛ, αφού συμπληρώνονται 28 χρόνια από τότε που έφυγαν από κοντά μας δύο από τα μεγαλύτερα ταλέντα που ανέδειξε ποτέ το ποδόσφαιρο της Λάρισας, ο Δημήτρης Κουκουλίτσιος και ο Δημήτρης Μουσιάρης. Το νήμα της ζωής τους κόπηκε πολύ νωρίς - πριν συμπληρώσουν τα 20 τους χρόνια - στις 6 Σεπτεμβρίου του 1979, σε αυτοκινητικό δυστύχημα που έγινε στο 111ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Θήβας. Από το δυστύχημα μοναδικός επιζών ήταν ο Γιάννης Βαλαώρας, ο οποίος έμελλε τα επόμενα χρόνια να μεγαλουργήσει με τη βυσσινί φανέλα.

Ο Δημήτρης Κουκουλίτσιος και ο Δημήτρης Μουσιάρης ήταν δύο από τις μεγαλύτερες ελπίδες όχι μόνο του λαρισαϊκού, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου, γεγονός που καταμαρτυρά η σύντομη, αλλά εντυπωσιακή πορεία τους με την ΑΕΛ και τις Εθνικές ομάδες (Νέων και Ελπίδων). Ο Κουκουλίτσιος υπήρξε βασικό στέλεχος της ομάδας μας από τα 15 του και σε 4 σεζόν κατέγραψε 119 συμμετοχές με 22 γκολ σε Α και Β Εθνική, ενώ ο Μουσιάρης φόρεσε 2 χρόνια τη φανέλα με το άτι στο στήθος, μετρώντας συνολικά 64 αγώνες και 10 γκολ.

Ο πρόωρος χαμός τους στέρησε την ΑΕΛ από δύο σπάνιους ποδοσφαιριστές, που θα μπορούσαν να αλλάξουν τον ρου στην ιστορία της ομάδας και να αποτελέσουν τεράστια κεφάλαια για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πάνω απ όλα, όμως, ήταν δύο έφηβοι που δεν πρόλαβαν να ζήσουν τα όνειρά τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: