Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2007

ΔΩΝΗΣ: "ΝΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΠΑΘΗΤΙΚΟ"

Ο Γιώργος Δώνης, απαλλαγμένος από το άγχος, δήλωσε πως είναι χαρούμενος που συμμετέχει με τη Λάρισα στο Κύπελλο UEFA και εξέφρασε την πίστη στην ομάδα του, που είναι η καλύτερη των τελευταίων ετών. Ο Έλληνας τεχνικός παραδέχτηκε πως τα παιχνίδια με την Μπλάκμπερν είναι δύσκολα, καθώς η αγγλική ομάδα είναι ένα επίπεδο πιο πάνω από τις ελληνικές, ωστόσο ξεκαθάρισε πως η ΑΕΛ δεν θα προσαρμόσει το παιχνίδι της, αλλά θα κάνει το δικό της και τόνισε πως το βασικό είναι να μην δεχθούν γκολ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, επιστρέφουμε στο γήπεδο που ζήσαμε στιγμές οι οποίες θα μας μείνουν αξέχαστες σε όλη μας τη ζωή. Για μας είναι πολύ σημαντικό ότι αυτά τα τρία χρόνια έχουμε πετύχει πάρα πολλά και ολοκληρώνονται με την συμμετοχή μας στο Κύπελλο UEFA. Ο αντίπαλός μας είναι πολύ δυνατός και ξέρω καλά ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία ελληνική ομάδα, τόσο ως προς το μπάτζετ όσο και προς την ποιότητα. Δεν θα προσαρμόσουμε το παιχνίδι στον αντίπαλό μας, θα κάνουμε ό,τι κάνουμε μέχρι τώρα σε όλο το διάστημα της προετοιμασίας και θα ακολουθήσουμε τον τρόπο παιχνιδιού τον οποίο έχουμε συνηθίσει στον κόσμο μας από την αρχή της σεζόν.

Ξέρουμε ότι είναι δυνατός ο αντίπαλό μας, αλλά θα προσπαθήσουμε εντός αγωνιστικού χώρου να περιορίσουμε τον αντίπαλό μας και να εκμεταλλευτούμε τις πιθανότητες επιθετικά. Είμαι επίσης χαρούμενος γιατί αντιμετωπίζουμε μία από τις προηγούμενες ομάδες στην καριέρα μου, η οποία μου πρόσφερε πολλά και με έκανε καλύτερο σαν άνθρωπο, αλλά και μου έδωσε εφόδια από τα αγγλικά γήπεδα για να γίνω καλύτερος ως προπονητής. Πιστεύω στην ομάδα μου, έχουμε την καλύτερη ομάδα των τελευταίων τριών ετών. Αυτό που υπόσχομαι στον κόσμο μας είναι ότι θα προσπαθήσουμε να τον ευχαριστήσουμε και να δουλέψουμε σκληρά στον αγωνιστικό χώρο. Η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο, είμαστε σε καλή κατάσταση, όπως κι ο ενθουσιασμός επίσης για τις ελληνικές ομάδες», δήλωσε αρχικά.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο αποτελεί μειονέκτημα το γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει πολλά επίσημα ματς στα πόδια της είπε:

«Όλες οι ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχουν το μειονέκτημα το ότι δεν έχουν δώσει πολλά επίσημα παιχνίδια, ωστόσο είναι κάτι δεδομένο, το οποίο δεν μπορεί να αλλάξει. Σκεφτόμαστε μόνο πώς θα είμαστε καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο. Κάθε παιχνίδι είναι εμπειρία για μας, η ομάδα έχει βάθος και από παιχνίδι σε παιχνίδι, για το UEFA, για το πρωτάθλημα και για το Κύπελλο, θα μπορεί να γίνει το rotation και να χρησιμοποιώ πολλούς από τους παίκτες μου».

Για το γεγονός ότι η ΑΕΛ παίζει μακριά από τη φυσική της έδρα, σχολίασε:

«Θα θέλαμε να αγωνιστούμε στη φυσική μας έδρα και είναι μειονέκτημα το ότι δεν αγωνιζόμαστε στο Αλκαζάρ, όπου σίγουρα η ατμόσφαιρα θα ήταν διαφορετική κι οι αγγλικές ομάδες που δεν συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν την έχουν συνηθίσει. Το Πανθεσσαλικό είναι μεγάλο στάδιο, όχι όμως το ίδιο κλειστό με το Αλκαζάρ. Το νιώθουμε όμως δικό μας κι η συμπαράσταση είναι δεδομένη όπως πάντα άλλωστε».

Όσο για το σκορ που προτιμά:

«Θα ήθελα ένα μεγάλο σκορ. Οποιαδήποτε νίκη χωρίς παθητικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: