Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2007

ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ: "ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ"

Μετά από δεκαεννέα χρόνια απουσίας η ΑΕΛ επιστρέφει σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση, καθώς την ερχόμενη Πέμπτη αντιμετωπίζει στις 6 μ.μ., στο Πανθεσσαλικό στάδιο την αγγλική Μπλάκμπερν, στον πρώτο αγώνα της προκριματικής φάσης του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Μεγάλα «όπλα» της ΑΕΛ στο ματς με την Μπλάκμπερν είναι οι δύο... «αγγλοαναθρεμένοι» της λαρισινής ομάδας, ο αρχηγός Νίκος Νταμπίζας, που έχει «φάει με το ...κουτάλι» την πρέμιερ λιγκ και ο τεχνικός Γιώργος Δώνης, που υπήρξε παίκτης της αγγλικής ομάδας.

Ζητήσαμε χθες την άποψη του αρχηγού της ΑΕΛ Νίκου Νταμπίζα για τις μάχες με την Μπλάκμπερν.Ευγενέστατος, όπως πάντα, μας είπε:

«Η Μπλάκμπερν, όπως την είδα και με την Τσέλσι το Σάββατο (σ.σ. το συνδρομητικό Supersport μετέδωσε το παιχνίδι που τελείωσε με 0-0) είναι μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Άλλωστε, το γεγονός ότι είναι δεκαπέντε παιχνίδια αήττητη σ’ ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από τα καλύτερα της Ευρώπης, όπως είναι η πρεμιέρα η πρέμιερ λιγκ, λέει πολλά. Το έργο μας είναι δύσκολο και εμείς αυτό που δεν επιτρέπεται είναι να κάνουμε... «δώρα» στην αγγλική ομάδα. Είναι δεδομένη η ψαλίδα μεταξύ ελληνικών και αγγλικών ομάδων, καθώς έχουν οι αγγλικές ομάδες πιο ποιοτικούς παίκτες και αυτό που δεν επιτρέπεται είναι να κάνουμε λάθη που θα μεγαλώνουν την ψαλίδα».

Η Μπλάκμπερ έχει δύο πολύ καλούς επιθετικούς παίκτες, τον Κρουζ και το Μακ Κάρθι. Σε προβληματίζει σαν αμυντικό;

"Ας μην κρυβόμαστε, σε κάθε καλή ομάδα τα αστέρια της είναι οι επιθετικοί παίκτες. Αυτό όμως που είδα εγώ είναι ότι είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα και όταν λέμε ομάδα εννοούμε συνολικά και όχι κάποιες μονάδες."

Έχεις παίξει πολλά χρόνια στην Αγγλία. Τι πρέπει να προσέξει η ΑΕΛ περισσότερο;

"Εμείς παίζουμε με διαφορετικό στιλ. Σε μια μέρα δεν μπορούν να γίνουν οι Έλληνες... Άγγλοι και οι Άγγλοι... Έλληνες. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη και να κρατήσουμε το μηδέν στο πρώτο παιχνίδι. Κάθε λάθος, ίσως είναι μοιραίο. Πρέπει να υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία κι εμείς να δώσουμε ό,τι μπορούμε για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό."

Τι έχει αλλάξει φέτος στην ομάδα που τις τελευταίες μέρες δείχνει διαφορετικό πρόσωπο. Νίκη στην Τρίπολη επί του Αστέρα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, εντυπωσιακές εμφανίσεις στα φιλικά με ΠΑΟΚ (0-0), ΑΕΚ (1-0), ΟΦΗ (4-0)...

"Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Δεν αποτελεί κριτήριο για μια ομάδα μία νίκη στο πρωτάθλημα ή δυο-τρεις καλές εμφανίσεις σε φιλικά. Αυτό που μετράει είναι η διάρκεια. Στα φιλικά, στην αρχή, μας έλεγαν κάποιοι... «ειδήμονες» ότι δεν μπορούμε να βάλουμε γκολ. Τώρα κάποιοι λένε ότι είμαστε υπερ-ομάδα. Αυτό που πρέπει να δείξουμε είναι η διάρκεια και να μην ζητούν κάποιοι τρελά πράγματα.
Τα τελευταία δυο-τρία χρόνια, η διοίκηση της ομάδας κάνει προσθήκες παικτών με στόχο να βελτιωθεί η αγωνιστική εικόνα και φέτος θεωρώ ότι είμαστε πιο ποιοτική ομάδα σε σχέση με πέρυσι."

Υπάρχει πληροφορία ότι σου έγινε από τώρα πρόταση ανανέωσης συνεργασίας, καθώς το συμβόλαιό σου τελειώνει το καλοκαίρι. Ισχύει αυτό;

"Δεν έγινε καμιά συζήτηση μέχρι τώρα. Θα δούμε πώς θα πάει η ομάδα, πώς θα πάω εγώ και το καλοκαίρι θα αποφασίσουμε."

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΤΑΜΠΙ .......ΚΑΛΑ .40!!!!!