Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2007

ΔΩΝΗΣ: ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ

«Δεν επηρεαζόμαστε από μια κακή εμφάνιση. Κόντρα στον Ατρόμητο θα μπούμε να παίξουμε με το ίδιο πνεύμα, την ίδια διάθεση και τον ίδιο ενθουσιασμό όπως κόντρα στη Μπλάκμπερν», δήλωσε ο Γιώργος Δώνης στη καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου.

Ο τεχνικός ηγέτης της ΑΕΛ μίλησε για την προετοιμασία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα, για τη ρεβάνς με τη Μπλάκμπερν και κατά πόσο το 2-0 του Πανθεσσαλικού αλλάζει τα δεδομένα, όπως επίσης και για την ισοπαλία με τη Βέροια τονίζοντας ότι «αν την περασμένη Κυριακή δείχναμε το 40% της αγωνιστικής εικόνας που είχαμε στην χθεσινή προπόνηση, τότε θα κερδίζαμε σχετικά εύκολα». Αναλυτικά ο Γιώργος Δώνης μίλησε για:

Για την επικείμενη σαββατιάτικη αναμέτρηση με τον Ατρόμητο: «Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Στους αγώνες ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Ατρόμητο ανέκαθεν παιζόταν καλό ποδόσφαιρο και το ίδιο ελπίζω ότι θα γίνει και το Σάββατο. Θα μπούμε να παίξουμε με το ίδιο πνεύμα, την ίδια διάθεση και τον ίδιο ενθουσιασμό όπως κόντρα στη Μπλάκμπερν. Δεν παρασυρόμαστε, ούτε απογοητευόμαστε από μια κακή εμφάνιση. Ο φίλαθλος κόσμος, ο οποίος έτσι κι αλλιώς είναι πάντα κοντά μας, θεωρώ ότι θα πρέπει να ενδιαφέρεται όχι για το ποιος παίκτης παίζει, αλλά για το πώς παίζει η ομάδα συνολικά».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΛ ενόψει του αγώνα στο Περιστέρι: «Ο Κώτσιος κι ο Βενετίδης ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα και θα δούμε από μέρα σε μέρα σε τι κατάσταση βρίσκονται και κατά πόσο μπορούν να αγωνιστούν. Για το ματς με τον Ατρόμητο, πάντως, ο μοναδικός που έχει πιθανότητες είναι ο Νταμπίζας».

Για την ισοπαλία με τη Βέροια την περασμένη Κυριακή στο Αλκαζάρ: «Το ματς με τη Βέροια για μένα είναι απλά και μόνο ένα κακό παιχνίδι και τίποτε περισσότερο. Αυτό που κρατάω από τον συγκεκριμένο αγώνα – κι είναι κάτι που θα πρέπει να αλλάξουμε στο Αλκαζάρ – είναι ότι ενώ ισοφαρίσαμε σχετικά νωρίς, στο 47ο λεπτό, η ομάδα από εκείνο το σημείο και μετά λειτουργούσε λες και απέμεναν τρία λεπτά για να τελειώσει το ματς. Δείξαμε μεγάλη νευρικότητα στο παιχνίδι μας και δεν ήμασταν εμείς αυτοί που είχαμε τον έλεγχο του ρυθμού. Ίσως μας κυρίευσε το άγχος για να πετύχουμε την 1η νίκη της χρονιάς στο Αλκαζάρ. Κι είναι το πρώτο πράγμα που δεν πρέπει να κάνουμε όταν έρθει η στιγμή να ξαναπαίξουμε στο γήπεδό μας, την ερχόμενη εβδομάδα με τον Λεβαδειακό».

Για τις αλλαγές στη βασική ενδεκάδα στο ματς με τη Βέροια σε σύγκριση με τον αγώνα κόντρα στη Μπλάκμπερν: «Το rotation είναι μια πρακτική που ακολουθείται από όλες σχεδόν τις ομάδες στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και ειδικά όταν χρειάζεται – όπως εμείς – να παίξουμε δύο ή και τρία ματς μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας Δεν με απασχολεί να το καταλάβει ο κόσμος. Αυτό που με νοιάζει είναι να το καταλάβουν πρώτοι απ’ όλους οι ποδοσφαιριστές. Έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη μου από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας και δεν πρόκειται να τη χάσουν από μια συνολικά κακή εμφάνιση ολόκληρης της ομάδας. Είναι μεγάλη πρόοδος για την ΑΕΛ όταν μόλις στη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος χρησιμοποιεί στην ενδεκάδα της παίκτες όπως ο Μπουκουβάλας και ο Λαμπρόπουλος. Κι επειδή η ΑΕΛ είναι μια ομάδα που αυτή τη στιγμή χτίζεται ξανά, να είστε σίγουροι ότι θα το ξανακάνω».

Ακολουθούν σε λίγο οι τοποθετήσεις του Γιώργου Δώνη στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ. Απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ ο Γιώργος Δώνης τοποθετήθηκε για:

-Το κατά πόσο η ομάδα μπορεί να επηρεάστηκε από τη νίκη και την εμφάνιση απέναντι στη Μπλάκμπερν: «Η ψυχολογία ενός ευρωπαϊκού αγώνα είναι εντελώς διαφορετική από την ψυχολογία ενός ματς πρωταθλήματος. Σε αυτό το κομμάτι παίζει ρόλο και το όνομα του αντιπάλου, χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά ότι υποτιμήσαμε τη Βέροια. Μια ομάδα όπως η δική μας που προσπαθεί να χτίσει πάνω σε υγιείς βάσεις, θα πρέπει να είναι σε θέση να ξεπερνάει τέτοιες καταστάσεις. Φυσικά υπάρχει και η πρόκληση των ομίλων του ΟΥΕΦΑ, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για την ΑΕΛ η μεγαλύτερη ευκαιρία για διάκριση είναι μέσα από το πρωτάθλημα. Θα σας πω και την ατάκα που είπα στους παίκτες μου βλέποντας την εικόνα της ομάδας στην χθεσινή προπόνηση: Αν η προσπάθεια που δείχνουμε σήμερα ήταν την Κυριακή στο 30% ή 40% τότε θα κερδίζαμε σχετικά εύκολα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υποτιμώ τη Βέροια ως αντίπαλο. Φυσικά δεν περίμενα ότι θα κάνουμε την ίδια εμφάνιση όπως κόντρα στη Μπλάκμπερν, αλλά από την άλλη σε καμία περίπτωση δεν πίστευα ότι θα δείξουμε τέτοια εικόνα. Με τα ίδια πρόσωπα, όμως, η ΑΕΛ κέρδισε 4-0 τον ΟΦΗ και 1-0 την ΑΕΚ στα πρόσφατα φιλικά. Κι αυτό είναι η απόδειξη ότι η εξήγηση για την εμφάνιση στο ματς με τη Βέροια είναι η εξής: Ότι η ομάδα βρέθηκε σε κακή μέρα».

-Τη συμπεριφορά της ομάδας ως γηπεδούχου που δείχνει να φορτίζεται από την πίεση της νίκης: «Κόντρα στη Βέροια είχαμε μια ανεξήγητη νευρικότητα. Ένα στοιχείο που δεν δείξαμε σε σημείο της φετινής χρονιάς από την προετοιμασία μέχρι σήμερα. Ακόμη και σε αγώνες απέναντι σε θεωρητικά ισχυρότερους αντιπάλους η ομάδα διατηρούσε την ίδια ηρεμία και είχε τον έλεγχο του ρυθμού. Προχθές, μετά το 55ο λεπτό νόμιζε κανείς ότι είχε φτάσει το ματς στο 90ο και τρέχαμε για να πετύχουμε δεύτερο γκολ. Όμως, αυτό θα αλλάξει αυτό. Θα επιστρέψει η ηρεμία στο παιχνίδι μας».

-Το rotation και τη χρησιμοποίηση του Γκαλίτσιου ως στόπερ: «Είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία του. Ο Γκαλίτσιος είναι ένας παίκτης πουαγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια ως στόπερ και ως πλάγιος μπακ και μπορεί σε βάθος χρόνου να αποτελέσει πολυτέλεια για την ΑΕΛ. Ο Βενέτης είναι παίκτης που δουλεύει σκληρά και προσπαθεί πολύ και από εμένα υπολογίζεται για τρεις θέσεις: στόπερ, αριστερό και δεξί μπακ».

-Τον Φακούντο Πάρα: «Δεν έχει αγωνιστεί σε επίσημο ματς γιατί δεν είναι ακόμη έτοιμος. Βρίσκεται σε περίοδο προσαρμογής. Η εικόνα που έχω για εκείνον από τις τελευταίες προπονήσεις είναι πολύ βελτιωμένη και σύντομα θα πάρει ευκαιρίες».

-Τη διαχείριση του έμψυχου υλικού με δεδομένο ότι η ΑΕΛ θα κληθεί να δώσει 3 ματς σε 8 ημέρες; «Οι παίκτες που αγωνίζονται έχουν καταφέρει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη μου από την 1η ημέρα της προετοιμασίας και δεν θα τη χάσουν από μία κακή εμφάνιση. Η δυσκολία σε αυτή τη σειρά των αγώνων εντοπίζεται βασικά μεταξύ Μπλάκμπερν και Λεβαδειακού, όταν θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα τα ξημερώματα της Παρασκευής και θα πρέπει να παίξουμε ξανά την Κυριακή. Από το Σάββατο, όταν παίζουμε με τον Ατρόμητο, μέχρι την Πέμπτη είναι αρκετές οι ημέρες ξεκούρασης».

Το κατά πόσο το 2-0 του Πανθεσσαλικού που αυξάνει τις πιθανότητες πρόκρισης, διαφοροποιεί την τακτική τον σχεδιασμό της ομάδας στους αγώνες του πρωταθλήματος: «Σε ότι φορά στο ματς με τον Ατρόμητο, υπάρχει το περιθώριο για όσους αγωνιστούν στο Περιστέρι να ξεκουραστούν και να είναι έτοιμοι την Πέμπτη για τη Μπλάκμπερν. Όσο για το σκορ, είτε ήταν 0-0, είτε 1-0, είτε 2-0 όπως τώρα, η αντιμετώπιση για τον επαναληπτικό θα ήταν η ίδια. Στον συγκεκριμένο αγώνα θα παίξει μεγάλο ρόλο το πώς θα ανταποκριθούμε εμείς στο παιχνίδι των Άγγλων. Δεν είναι εύκολο να επιβάλλεις το παιχνίδι σου στο Ίγουντ Παρκ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: