Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2007

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΧΤΥΠΗΤΗ"

Ο Έλληνας επιθετικός της Μαντσεστερ Σίτι γνωρίζει καλά την Μπλάκμπερν, αφού πριν 15 μέρες περίπου βέθηκε αντίπαλός της για το πρωτάθλημα της Πρέμιερσιπ. Τον ρωτήσαμε λοιπόν για τον προσεχή αντίπαλο της ΑΕΛ κι αμέσως ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας:

"Η Μπλάκμπερν αποτελεί την ανερχόμενη δύναμη στην Αγγλία. Την τελευταία τετραετία παρατηρούνται σταθερά βήματα βελτίωσης στο αγωνιστικό της κομμάτι. Ο Μαρκ Χιουζ είναι οργανωτικός προπονητής, ξέρει τι θέλει και πως να το πάρει από κάθε ποδοσφαιριστή. Είναι απίστευτα δεμένη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι στο μεταξύ μας παιχνίδι μονολότι είχαμε για 10 λεπτά αριθμητική υπεροχή δεν φάνηκε καθόλου μέσα στο ματς. Υπήρχε αλληλοκάλυψη σε κάθε τους κίνηση, γρήγορες επιστροφές και ήξερε ο καθένας τη δουλειά του μέσα στο γήπεδο."

Και συνέχισε λέγοντας:

"Η δύναμή της είναι τα άκρα με τους Μπέντλει, Πέντερσεν. Είναι ταχύτατοι, διεμβολιστές, έχουν επαφή με τα δίχτυα και οι σέντρες τους είναι "πάρε-βάλε" στους ΜακΚάρθι και Κρουζ. Ο Τουγκάι στα χαφ δεν χάνει την μπάλα ακόμη κι όταν μαρκάρεται από δυο-τρεις αντιπάλους. Το χειρότερο με αυτήν την ομάδα είναι ότι επιτίθεται με 7-8 παίκτες και δεν ξέρεις ποιον να σταματήσεις."

Καταλήγοντας τόνισε ότι η αγγλική ομάδα έχει και τρωτά σημεία:

"Φυσικά και έχει τρωτά σημεία. Αν η ΑΕΛ μπορέσει και χτυπήσει από τα ευάλωτα αμυντικά άκρα μπορεί να κάνει τη ζημιά στην Μπλάκμπερν. Το γήπεδο δεν φημίζεται για την ζωηράδα του. Μαζεύει 20.000-25.000 φιλάθλους, που αν δεν τους πάει το παιχνίδι, μπορεί να μην ακουστούν κιόλας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: