Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2007

ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΤΗΝ ΘΑΥΜΑΖΕΙΣ

Για να σας πω την αλήθεια κάθισα πολλή ώρα μπροστά στην οθόνη του κομπιούτερ μέχρι να γράψω κάτι για το χθεσινό θρίαμβο της ΑΕΛ. Βλέπετε στη ζωή μας υπάρχουν στιγμές που σε γεμίζει κάτι τόσο πολύ, που θέλεις απλά να κάθεσαι και να το σκέφτεσαι, καθώς δεν μπορείς να αποδώσεις στο 100% αυτό που νιώθεις.

Η αίσθηση αυτή, στην προκειμένη περίπτωση, δεν έχει να κάνει με την ιδιαίτερη συμπάθεια και αγάπη του υπογράφοντος στο (διαχρονικό) «φαινόμενο» Λάρισα, αλλά στην καταπληκτική εμφάνιση της ομάδας του Γιώργου Δώνη, απέναντι σε μια πολύ καλή αγγλική ομάδα που φάνταζε σαν το μεγάλο φαβορί αυτής της αναμέτρησης. Και η αναφορά στον προπονητή της ΑΕΛ δεν είναι τυχαία. Οπως πέρυσι κρίθηκε πολύ και σκληρά, έτσι τώρα πρέπει να του απονεμηθούν τα εύσημα για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του (γιατί αυτός τη δημιουργεί σε τεχνικό επίπεδο) στις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις της φέτος. Με «μεστό» αγωνιστικό πρόσωπο, ψυχραιμία, ταλέντο, καρδιά που δεν την είχε πέρυσι και (νέους) παίκτες «σημεία αναφοράς» όπως ο Μπακαγιόκο, ο Κυριακίδης και ο Σαρμιέντο.

Θα άξιζε στη Λάρισα ένα 3-0 ή και 4-0 χθες όχι γιατί η Μπλάκμπερν ήταν κακή, αλλά γιατί αυτή την εξανάγκασε σε παθητικό ρόλο μη δείχνοντας ούτε καν το ντεσαβαντάζ της αγωνιστικής ανετοιμότητας λόγω της έλλειψης επίσημων αγώνων. Ένα ακόμα γκολ θα έκανε τα πράγματα πολύ πιο απλά, στη ρεβάνς, όπου -έχοντας πάρει το (σκληρό) μάθημά του- ο Χιουζ θα ξέρει τι να προσέξει. Τα πράγματα σίγουρα θα είναι δύσκολα, αλλά η ΑΕΛ έχει πλέον κάτι χειροπιαστό να υπερασπίσει και η ενδεχόμενη πρόκρισή της στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ θα σφυρηλατήσει ακόμα περισσότερο το χαρακτήρα αυτής της ομάδας, που έχει πολλά να προσφέρει στο μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου εκτός των τειχών του Λεκανοπεδίου.

Πηγή: goalnews (Δημήτρης Κωνσταντινίδης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: