Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2007

ΠΑΤΑΕΙ ΓΚΑΖΙ...

Στο φιλικό παιχνίδι με τον ΟΦΗ, αυτό που μας εξέπληξε ήταν η ταχύτητα με την οποία οι παίκτες της ΑΕΛ έπεφταν πάνω στην μπάλα, είτε βρισκόταν στην άμυνα είτε στην επίθεση. Η γρηγοράδα με την οποία έκοβαν τις επιθέσεις του αντιπάλου και οι αστραπιαίες κινήσεις στην κυκλοφορία της μπάλας και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, προσομοίωσαν στην ομάδα ένα χαρακτηριστικό που της έλειπε τα προηγούμενα χρόνια, την ΤΑΧΥΤΗΤΑ. Το λαρισινό σύνολο ήταν σαν να είχε βάλει την 5η ταχύτητα και πατώντας το γκάζι να προσπαθεί να φτάσει όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ελληνική αλλά και ευρωπαϊκή καταξίωσή του..

Σε καμιά στιγμή του παιχνιδιού δεν υπήρξε εφησυχασμός, παρόλο που ο Γιώργος Δώνης έκανε πολλές αλλαγές, αλλά και η έκταση του σκορ επέτρεπε κάτι τέτοιο. Οι φωνές από τον πάγκο ήταν συνεχείς και σαφείς: " τρέξτε μην σταματάτε, μην χαλαρώνετε", προσπαθώντας να τονώσουν των ηθικό των παικτών για να μην χαλάσουν την καλή τους εικόνα.

Το ρόστερ που διαθέτει φέτος ο Γιώργος Δώνης είναι το πληρέστερο που είχε στα χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της ΑΕΛ. Η συμπαγής αμυντική γραμμή, η μεγάλη ποιότητα της μεσαίας γραμμής αλλά και το θράσος των επιθετικών παικτών είναι πλέον χαρακτηριστικά της αγαπημένης μας ΑΕΛ. Ο Γιώργος Δώνης νιώθει να έχουν λυθεί τα χέρια του, αφού και πάμπολλες εναλλακτικές λύσεις διαθέτει και άψογη και σωστή δουλειά έγινε κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, κάτι το οποίο δεν ήταν εφικτό τα προηγούμενα χρόνια (βλ. ιντερτότο, άνοδοι κτλ)

Η ΑΕΛ πάτησε γκάζι και να δούμε που θα σταματήσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: