Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2007

"ΣΩΤΗΡΙΟ" ... Χ ...

Η Εθνική ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Νορβηγία στο Οσλο και κρατάει στο χέρι της το «εισιτήριο» της πρόκρισης στα τελικά του EURO 2008. Οι διεθνείς μας άντεξαν στην πίεση των Σκανδιναβών, αλλά κυρίως στην… διαιτησία του Μάσιμο Μπουζάκα. Ο Πορτογάλος ρέφερι… μοίραζε δώρα στους Νορβηγούς, με τα σφυρίγματα του. Ένα απ’ αυτά ήταν το γκολ της ισοφάρισης του Κάριου (14’), ο οποίος προηγουμένως είχε ρίξει στο χόρτο τον Κυργιάκο. Ο Ελληνας αμυντικός ήταν ο σκόρερ των δυο τερμάτων μας (7’, 29’). Ο Ρίισε το άλλο γκολ της Νορβηγίας, με μακρινό σουτ και λάθος τοποθέτηση του Χαλκιά. Δυο δοκάρια με τον Λυμπερόπουλο είχε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα (50’, 93’).

Το φιλμ του αγώνα:

Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

7': ΓΚΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛ... 0-1 για την Εθνική μας.
Από κόρνερ του Κατσουράνης, ο Καραγκούνης προσπάθησε να πιάσει κεφαλιά στο πρώτο δοκρι του Όμπνταλ, χωρίς επιτυχία και ο Κυργιάκος που βρέθηκε στην περιοχή των Νορβηγών και με απίθανη κεφαλιά - ψαράκι "πάγωσε" περίπου 33.000 φίλους των γηπεδούχων στην εξέδρα !!!


11': προσπάθεια των Νορβηγών και διπλή - ασταθής πάντως - επέμβαση του Χαλκιά, που απομάκρυνε τη μπάλα σε κόρνερ, με την εκτέλεση του οποίου, ο Κάριου λίγο έλειψε να σκοράρει.

14': προσπάθεια του Κάριου και σουτ, από πλάγια θέση, κόρνερ ο Δέλλας.

16' Κίτρινη κάρτα στον Δέλλα.

15': Ισοφάριση σε 1-1 για τη Νορβηγία, από κεφαλιά του Κάριου και άστοχη έξοδο του Χαλκιά, ο οποίος δεν εμπνέει εμπιστοσύνη...
Οι Έλληνες διεθνείς πάντως διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ του σκόρερ στον Κυριάκο...


21': πάσα του Πέντερσεν στον Κάριου ο οποίος μπήκε από δεξιά και σούταρε δυνατά μόλις άουτ στο εξωτερικό μέρος των διχτύων του Χαλκιά...

29': ΓΚΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛ... 1-2 για την Εθνική μας. Μετά από εκτέλεση φάουλ ακριβείας του Καραγκούνη, πάλι με σκόρερ τον Σωτήρη Κυργιάκο που έπιασε δυνατή κεφαλιά, την οποία έδιωξε προσωρινά ο Όπνταλ, και με νέα προσπάθεια έκανε το 1-2 από κοντά...

34': λάθος της άμυνας των Νορβηγών και πλασέ του Γκέκα, μόλις άουτ...

35' Κίτρινη κάρτα στον Σεϊταρίδη

39': αριστερός "κεραυνός" Ρίισε από 25 μέτρα γκολ... 2-2, από ομαδικό σφάλμα της ελληνικής άμυνας και τραγική αντίδραση του Κώστα Χαλκιά, που έδειξε ότι διώχνει τη μπάλα !!!


Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

46' Έναρξη Β΄μέρους με μία αλλαγή για την Ελλάδα. Ο Λυμπερόπουλος στη θέση του Σαλπιγγίδη.

49' Επικίνδυνη φάση για την εθνική Ελλάδας. Ο Κάριου πιάνει δύσκολα τη κεφαλιά και δυσκολεύει τον Χαλκιά ο οποίος εκτινάσεται και στέλνει τη μπάλα με το αριστερό χέρι σε κόρνερ.

50' Εξαιρετική ευκαιρία για την εθνική Ελλάδας! Σουτ του Λυμπερόπουλου έξω από τη μεγάλη περιοχή των Νορβηγών και η μπάλα στο δοκάρι!

62' Ευκαιρία με τους Νορβηγούς, με τον Ρίισε να στέλνει με χτύπημα φάουλ τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Χαλκιά.

64' Αλλαγή για την Ελλάδα. Ο Αντζας στη θέση του Σεϊταρίδη.

76' Αλλαγή για την Ελλάδα. Ο Σαμαράς στη θέση του Μπασινά.

90'+2' Μοναδική ευκαιρία για την εθνική Ελλάδας! Ο Πατσατζόγλου βρέθηκε απέναντι στον Νορβηγό τερματοφύλακα, δε μπόρεσε να τον περάσει, πάσαρε στον Νίκο Λυμπερόπουλο και ο τελευταίος με σουτ έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στο δοκάρι!

ΣΚΟΡΕΡ: 15’ Κάριου, 39’ Γ. Α. Ρίισε - 7’, 29’ Κυργιάκος
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπουζάκα (Ελβετία)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 67’ Κάριου - 16’ Δέλλας, 35’ Σεϊταρίδης, 52’ Χαλκιάς, 74’ Γκέκας, 88’ Σαμαράς.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ:
Οπνταλ, Στόρμπεκ, Γ.Α. Ρίισε, Χάνγκελαντ, Χάγκεν, Αντρέσεν, Μ.Χ. Ρίισε (93’ Κίπε), Σόλι (70’ Χέλσταντ), Πέντερσεν, Ιβερσεν (80’ Ρίσεθ), Κάριου.

ΕΛΛΑΔΑ:
Χαλκιάς, Σεϊταρίδης (64’ Αντζας), Κυργιάκος, Δέλλας, Τοροσίδης, Πατσατζόγλου, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Μπασινάς (77’ Σαμαράς), Σαλπιγγίδης (46’ Λυμπερόπουλος), Γκέκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: