Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2007

ΒΑΛΑΩΡΑΣ: ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΟΙ

Μπορεί να λείπει από τη Λάρισα λόγω υποχρεώσεων επαγγελματικών στην όμορφη Κω, αλλά δε παύει να παρακολουθεί την πορεία της ομάδας από εκεί που είναι και πολλές φορές να έχει δείξει ότι ακολουθεί την ομάδα ακόμα και στα πιο μακρινά της ταξίδια. Παραμένει ο αγαπημένος των Λαρισαίων φιλάθλων και η γνώμη του για την ομάδα μόνο τεράστια σημασία θα μπορούσε να έχει. Ο λόγος για ποιον άλλο από το Γιάννη Βαλαώρα με τον οποίο μιλήσαμε για τη φετινή ΑΕΛ και την ευρωπαϊκή της προσπάθεια.

-Γνωρίζουμε ότι λείπετε. Παρόλα αυτά παρακολουθείτε την ομάδα έστω και εξ αποστάσεως;

Μέχρι τώρα παρακολουθώ την ομάδα είτε από την τηλεόραση είτε από τα διάφορα σιτε. Θεωρώ ότι η ομάδα σε σχέση με πέρυσι είναι πολύ βελτιωμένη και θα το δείξει περισσότερο μέσα στο γήπεδο. Της λείπει βέβαια το γκολ αλλά με την προσθήκη του Μπακαγιόκο θα λυθεί και αυτό το πρόβλημα.

-Θεωρείτε ότι έχουν δημιουργηθεί κενά με την απομάκρυνση του Μπασιλά . του Αλωνεύτη και του Διγκόζη που αποτελούσαν βασικές μονάδες για το Γιώργο Δώνη;

Και αν έχουν δημιουργηθεί θεωρώ ότι καλύφθηκαν και με το παραπάνω καθώς ήρθαν πολύ καλοί παίκτες . Αυτούς τους παίκτες πρέπει όπως κάνει πάντα ο κόσμος να στηρίξει να τους βοηθήσει να εγκλιματιστούν και τα παιδιά με τη σειρά τους να κάνουν αυτό που πολύ καλά ξέρουν.

-Ποιο θεωρείτε ότι είναι το δυνατό σημείο της φετινής ΑΕΛ;

Πιστεύω ότι φέτος η ΑΕΛ έχει την πιο δυνατή μεσαία γραμμή των τελευταίων χρόνων και από τις καλύτερες των ομάδων της superleague. Μιας και στο ποδόσφαιρο όλα ξεκινούν από τη μεσαία γραμμή θεωρώ ότι η πορεία θα είναι πού καλή. Πιστεύω όμως ότι και στην άμυνα η εμπειρία των παικτών μας θα βοηθήσει πολύ σημαντικά.

-Ποια η πρόβλεψη σας για τη φετινή πορεία της ομάδας ;

Πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι. Πρωταρχικός στόχος στην έναρξη του πρωταθλήματος δε πρέπει να ναι άλλος από την άνετη παραμονή. Είδαμε πέρυσι τι τραβήξαμε και καλό θα είναι κάτι τέτοιο να μας έγινε μάθημα. Η προσωπική μου άποψη πάντως είναι ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων η ομάδα θα καταλήξει μέσα στην καλύτερη οκτάδα του πρωταθλήματος.

-Όσον αφορά τη Μπλάκμπερν , μπορείτε να σκεφτείτε την πιθανότητα της πρόκρισης;

Τα παιχνίδια με τη Μπλάκμπερν είναι έκαστα πάρα πού δύσκολα. Η Λάρισα όμως έχει δείξει ότι ζει και αναπνέει για τέτοια παιχνίδια και σίγουρα και οι παίκτες της θέλουν να δείξουν τον καλύτερο τους εαυτό και ότι αξίζουν να προκριθούν . Θεωρώ ότι οι παίκτες θα δώσουν το 200% των δυνατοτήτων τους και οι Λαρισαίοι φίλαθλοι το 200% της φωνής τους . Με τέτοιες προϋποθέσεις θεωρώ τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Μακάρι να βρεθούμε προ εκπλήξεως και να τρέχει όλη η Λάρισα να βγάλει διαβατήρια.....!

-Η μη χρήση της φυσικής έδρας της ΑΕΛ θεωρείτε ότι μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα;

Επηρεάζει σε ένα βαθμό περισσότερο τους παίκτες μάλλον αλλά δε θεωρώ ότι μπορεί να γίνει αυτό αιτία κακής παρουσίας . Το παράδειγμα του τελικού του κυπέλλου είναι η καλύτερη και η πιο άμεση απάντηση στην ερώτηση σας.

-Η ΑΕΛ είναι κυπελλούχος Ελλάδας. Παρόλα αυτά τα εισιτήρια διαρκείας είναι λιγάκι λιγότερα από πέρυσι. Το σχόλιο σας;

Η αλήθεια είναι ότι με στεναχώρησε το γεγονός. Θεωρώ όμως ότι με μια δυο καλές εμφανίσεις τώρα στην αρχή όλοι θα σπεύσουν να προμηθευτούν εισιτήριο. Ακόμα είναι επηρεασμένος ο κόσμος από την περυσινή δύσκολη παραμονή την τελευταία αγωνιστική.

Ο Γιάννης Βαλαώρας μας αποκάλυψε ότι επειδή το ξενοδοχείο του στην Κω έχει ακόμα κόσμο δε θα μπορέσει να παρευρεθεί στο Πανθεσσαλικό αλλά έχει ήδη κλείσει τσάρτερ από την Κω για το Μπλάκμπερν οικογενειακώς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: