Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2007

Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα πέτυχε η ΑΕΛ επικρατώντας του Κολοσσού Ρόδου με 97-76 και πέρασε στην κορυφη της βαθμολογίας. Το παιχνίδι ήταν ένας καταιγισμός από τρίποντα, στα οποία οι Λαρισαίοι ήταν πιο εύστοχοι και δίκαι επικράτησαν του Κολοσσού με 21 πόντους διαφορά. Κορυφαίοι των "βυσσινί" ήταν οι Κυριακόπουλος με 19 πόντους και Παπανικολόπουλος με 18. Από την πλευρά των φιλοξενουμένων ξεχώρισε ο Πίνο με 17 πόντους.

Πολύ μεγάλη νίκη πήρε ο Ολυμπιακός μέσα στο Αλεξάνδρειο επί του Αρη με 82-75 φτάνοντας τις δύο νίκες στο πρωτάθλημα σε ισαριθμες αναμετρήσεις. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι καθ' όλη τη διάρκειά του με τους "ερυθρόλευκους" στην επανάληψη να ανεβάζουν τη διαφορά ακόμα και στους 14 πόντους αλλά οι Θεσσαλονικείς με αντεπίθεση διαρκείας κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι δίνοντάς και πάλι στην αναμέτρηση το χαρακτήρα του ντέρμπι.

Στο "μπαμ" της αγωνιστικής το Αιγάλεω επικράτησε μέσα στο "Ελληνικό" επί του Πανιωνίου με 75-71. Πρωταγωνιστές για το "Σίτι" ήταν οι Πάντερσον με 20, Τζάμπαερ με 15 και Νικολαϊδης με 13 πόντους. Από τους "κυανέρυθρους" περισσότερο πρσπάθησαν οι Γιαννούλης με 18 και Καβαλιάουσκας με 17 πόντους.

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε η ΑΕΚ. Η Ένωση επικράτησε της Ολυμπιάδας Πατρών με 83-59, έχοντας για κορυφαίους τους Κυρίτση με 21 και Ταπούτο με 17 πόντους. Από τους «πορτοκαλί» ξεχώρισε ο Γκιμπς με 15 πόντους.

Το 2/2 πέτυχε ο Πανελλήνιος στο πρωτάθλημα, επικρατώντας της Ολύμπιας Λάρισας με 80-67. Οι "Ολυμπιονίκες" ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και με κορυφαίους τους Γκράντι (17 π.) και Ντόζετ (18 π.) κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη. Από τους "πορτοκαλί" ξεχώρισαν οι Κουμπούρας (21 π.) και Μπατής (14 π.), οι οποίοι όμως "πνίγηκαν" στο τελευταίο δεκάλεπτο από τη ζώνη που εφάρμοσε ο Γιώργος Καλαφατάκης, στον οποίο πρέπει να αποδωθούν τα εύσημα για την έμπνευση αυτή...

Η 27η Οκτωβρίου 2007 μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ημερομηνία-ορόσημο στην ιστορία του Ρεθύμνου.Οι Κρητικοί πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στην Α1, επικρατώντας με 71-60 του Αμαρουσίου. Οι παίκτες του Στέργιου Κουφού ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, καταφέρνοντας να κρατήσουν μέχρι τέλους τη διαφορά που απέκτησαν στην τάτερτη περίοδο. Από την άλλη πλευρά, το Μαρούσι είχε μεν τον έλεγχο στα ριμπάουντ, αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει αυτή την υπεροχή σε πόντους, με αποτέλεσμα να υποστεί τη δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα.

Μία δύσκολη τελικά νίκη πήρε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον ΠΑΟΚ με 74-68 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρώτου τη τάξει πρωταθλήματος της χώρας μας. Οι «πράσινοι» για 30 λεπτά είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης ανεβάζοντας τη διαφορά ακόμα και στους 21 πόντους αλλά στο τέταρτο δεκάλεπτο ένα τραγικό πεντάλεπτο για τους «πράσινους» έδωσε το δικαίωμα στους Θεσσαλονικείς να ξαναμπούν στο ματς και να το διεκδικήσουν μέχρι το τέλος. Η εμπειρία όμως των παικτών του «τριφυλλιού» έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Παναθηναϊκού.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


Η ΕΠΟΜΕΝΗ(3η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ...

Σάββατο 3/11/2007

17:00 Ολυμπιάδα – Πανιώνιος
17:00 Αιγάλεω – ΑΕΛ
17:00 Κολοσσός Ρόδου – Πανελλήνιος
17:00 Μαρούσι – ΠΑΟΚ
17:00 Ολύμπια Λάρισας – ΑΓΟΡ

Κυριακή 4/11/2007

16:45 Αρης – ΑΕΚ
20:00 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός.

"ΣΚΟΡΠΙΣΕ" ΤΟΝ ΚΟΛΟΣΣΟ

Σε εκπληκτικό επιθετικά απόγευμα η ΑΕΛ σκόρπισε τον Κολοσσό με 97-76 και συνέχισε αήττητη (δύο στα δύο) την πορεία της στο πρωτάθλημα. Με 15/29 τρίποντα και 18/27 δίποντα οι "βυσσινί" ήταν ασταμάτητοι και δεν άφησαν περιθώρια στους Ρόδιους, οι οποίοι μολονότι αντιστάθηκαν για 30 λεπτά, υποτάχθηκαν στην αντίπαλη ανωτερότητα. Μάλιστα η ομάδα του Κώστα Πιλαφίδη εξασφάλισε ένα +21, το οποίο δεν αποκλείεται να της φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία.

Τη ραψωδία της θεσσαλικής ομάδας υπέγραψε εν αρχή ο Ντέιβιντ Τιγκ. Ο Αμερικανός βρήκε θέση στο επιθετικά συστήματα, πήρε πρωτοβουλίες και διαδοχικούς πόντους χάρισε ισχυρό πλεονέκτημα στην ΑΕΛ. Στη συνέχεια η σκυτάλη πέρασε στους Κις και Παπανικολόπουλο, οι οποίοι είχαν για δεύτερη εβδομάδα εξαιρετική απόδοση και βοήθησαν τη θεσσαλική ομάδα να διατηρεί τα ηνία δίχως να απειλείται ιδιαίτερα από τους φιλοξενούμενους. Τη σφραγίδα τέλος έβαλαν οι Κυριακόπουλος και Αγγελακόπουλος που άρπαξαν την ευκαιρία και... τιμώρησαν την αντίπαλη περιφερειακή άμυνα που τους άφησε ελεύθερο πεδίο.

Ο Κολοσσός άντεξε στους βομβαρδισμούς ως το 30'. Μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου είχε τον τρόπο να ανταπεξέρχεται στις δύσκολες συνθήκες και να προβάλει το ανάστημά του αντιστεκόμενος με σθένος. Βρέθηκε τρεις φορές πίσω με διψήφιες διαφορές (13-2, 42-31, 59-43) αλλά αμφότερες είχε τις απαιτούμενες επιθετικές λύσεις προκειμένου να επιστρέψει. Με τους Αμερικανούς Πίνοκ και Στίνσον να προσφέρουν σκορ, οι Ρόδιοι έμειναν κοντά (19-20, 31-25, 48-43, 63-58). Ήταν όμως αδύνατο να... κρατήσουν περισσότερο.

Οι τρίποντες "βόμβες" ήταν συνεχείς, ενώ οι ίδιοι υπέπεσαν σε σωρεία λαθών δίνοντας επιπλέον επιθέσεις στους "βυσσινί". Από τη στιγμή δε που η διαφορά ξέφυγε εκ νέου (74-63) δεν υπήρχε επιστροφή για τον Κολοσσό. Άλλωστε οι γηπεδούχοι συνέχισαν το ίδιο τροπάρι και δεν έδωσαν δικαιώματα και ελπίδες.

Σταρ
Τον Παπανικολόπουλο τον ξέραμε, τον Κις τον μάθαμε, τον Τιγκ τον περιμέναμε, τον Κυριακόπουλο όμως; Ο γκαρντ της ΑΕΛ με 5/5 τρίποντα και 19 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα "σκοτώνοντας" τον Κολοσσό όπου του δόθηκε η ευκαιρία. Τιμωρός πραγματικός, μόνο που δεν φορούσε μάσκα.

Απογοήτευση
Προκειμένου βέβαια οι Θεσσαλοί να έχουν τέτοια επίδοση στα σουτ, μέρος της ευθύνης φέρει σίγουρα η περιφερειακή άμυνα του Κολοσσού. Πέρα από κάποια "μεγάλα" σουτ που μπήκαν, έδωσε ελεύθερο πεδίο και μαζί την ευκαιρία στους "βυσσινί" να σκοράρουν εύκολους πόντους.

Σχόλιο
Η ΑΕΛ μας έχει ξαφνιάσει. Περιμέναμε όντως να είναι αποτελεσματική στην άμυνα, αλλά η εικόνα της στην επίθεση είναι το κάτι άλλο. Πολλές λύσεις, παιχνίδι μέσα κι έξω από το καλάθι, σπουδαίοι σουτέρ και αξιόπιστοι ψηλοί συνθέτουν ένα αρμονικό σύνολο ικανό να μην κινδυνεύσει εξασφαλίζοντας πολύ γρήγορα τον πρώτο στόχο του που δεν είναι άλλος από την παραμονή. Ο Κολοσσός πάλεψε, αλλά δεν άντεξε. Σε τέτοια κρίσιμα ματς πρέπει να είναι πιο ανταγωνιστικός προκειμένου να έχει τύχη στο εφετινό πρωτάθλημα. Ο Πίνοκ πάντως είναι καλή περίπτωση και θα βοηθήσει επιθετικά την ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 46-38, 69-61, 97-76

ΑΕΛ: Κυριακόπουλος 19(5/5τρ), Κις 18(2), Παπανικολόπουλος 18(3), Παπαχρήστος 3(1), Αγγελακόπουλος 8(1), Τιγκ 14(2), Παπανικολάου, Κολώκας, Κλιμαβίτσιους 7(1), Καραβανάς 2, Σόσκιτς, Τσέρανιτς 8

Κολοσσός: Στίνσον 13(1), Ασημακόπουλος, Πίνοκ 17(3), Γιοσίποβιτς 13(1), Τσέσκοβιτς 2, Παναγιωταράκος, Διαμαντόπουλος 7, Κουνούνης 4, Τζιγκάνοβιτς 7, Τόντιτς 13(1), Τσαμάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: