Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2007

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΔΩΝΗ

«Μας ενδιέφερε το αποτέλεσμα και η πρόκριση, όχι αν θα παίζουμε με επιθετικό σχήμα» σχολίαζαν μετά το τέλος οι άνθρωποι της ΑΕΛ και αυτό εξηγεί γιατί ίσως για πρώτη φορά ο Γιώργος Δώνης έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο του προχθεσινού αγώνα της Λάρισας με την Μπλάκμπερν με πέντε παίκτες στην άμυνα, δηλαδή με τρίο σέντερ μπακ Νταμπίζα, Φέρστερ και τον Κώτσιο, ο οποίος μπήκε αλλαγή.

Μετά το παιχνίδι τόσο ο ίδιος τεχνικός της ΑΕΛ όσο και ο Μάκης Αγγελίνας σε πηγαδάκια που δημιουργήθηκαν έξω από το «Ιγουντ Παρκ» εξηγούσαν ότι ήταν αναγκασμένοι να καταφύγουν σε αυτή τη λύση, καθώς περίμεναν ότι η Μπλάκμπερν θα ρίξει όλο και περισσότερους παίκτες μπροστά.

Και πράγματι έτσι έγινε, ωστόσο οι «βυσσινί» πρόλαβαν να ενισχύσουν τα μετόπισθεν πριν ο Χιουζ περάσει τον ΜακΚάρθι δίπλα στον Σάντα Κρουζ και προς το τέλος τον θηριώδη Κονγκολέζο σέντερ μπακ Κρίστοφερ Σαμπά στη γραμμή κρούσης.

Το ρίσκο

Η είσοδος, βεβαίως, του Κώτσιου εμπεριείχε κάποιο ρίσκο. Η αγωνία του προπονητικού τιμ ήταν μεγάλη, αφού ο Λαρισαίος στην καταγωγή πρώην μπακ του Παναθηναϊκού αγωνίστηκε έπειτα από τραυματισμό και χωρίς να είναι απολύτως έτοιμος.

Με δεδομένο το βαρύ αγωνιστικό χώρο -είχε βρέξει την προηγούμενη μέρα- ο φόβος της υποτροπής ήταν ορατός, αφού υπήρχε ο κίνδυνος να μην τα καταφέρει στην πίεση. Ολα πήγαν καλά, όμως, και η Λάρισα πανηγύρισε μία μεγάλη επιτυχία σε μια έδρα που έμοιαζε με... σκακιέρα και σε άλλα επίπεδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δώνης από την αρχή άλλαξε πλευρές στους Φωτάκη και Σαρμιέντο φέρνοντας τον Αργεντινό δεξιά, ενώ στη διάρκεια του ματς ρόλους άλλαζαν και οι Κλέιτον, Αλεξάνδρου.

Πολλά προσέφερε η πίεση του Μπακαγιόκο που κάλυψε μεγάλες αποστάσεις, ενώ ο τελευταίος... άσος στο μανίκι ήταν ο Χρήστος Καλαντζής, ο οποίος μπορούσε να χριστεί σκόρερ, αν δεν τον ανέτρεπαν από πίσω, όταν έμπαινε σχεδόν μόνος του στη μεγάλη περιοχή στο τέλος του αγώνα.

Το βάθος του ρόστερ

Γι αυτό γενικώς στη Λάρισα υπήρχε ικανοποίηση για το ότι στη μεταγραφική περίοδο σχεδίασαν να ενισχύσουν το βάθος του ρόστερ. Κάτι που και ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Νίκος Λυράκης παρατηρούσε είναι ότι η παρουσία πολλών ικανών παικτών θα είναι κάτι το εξαιρετικά πολύτιμο όταν αρχίσουν οι περαιτέρω υποχρεώσεις στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, αλλά και τα συνεχή παιχνίδια πρωταθλήματος και Κυπέλλου στο εσωτερικό. Επιπλέον μπορεί κανείς να πει ότι στην ΑΕΛ -σύμφωνα με όσα λένε οι άνθρωποί της- υπολογίζουν σε μεγάλο βαθμό και τους Ιγκλέσιας και Μουνιόθ, οι οποίοι ναι μεν έχουν υπογράψει συμβόλαιο, ωστόσο θεωρείται ότι βρίσκονται υπό... παρακολούθηση.

Ο Ιγκλέσιας έχει πολλά προσόντα και είναι ακόμη νεαρός, ενώ ο Μουνιόθ έχει κλέψει καρδιές με το γεγονός ότι, άπαξ και βρει την μπάλα μέσα στην περιοχή, είναι γκολ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: