Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2007

ΠΙΚΡΗ ΓΕΥΣΗ....

Ένα πολύ όμορφο ποδοσφαιρικό αγώνα, είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στις κερκίδες του "Αλκαζάρ", το απόγευμα της Κυριακής (7/10). Η φιλοξενούμενη ομάδα του Λεβαδειακού ευτύχησε να προηγηθεί πολύ νωρίς στο σκορ (μόλις στο 2'), γεγονός που βοήθησε στο να γίνει ένα εντυπωσιακό παιχνίδι με έξι γκολ.

Το τελικό 3-3 αφήνει μια πικρή γεύση στην ομάδα του Γιώργου Δώνη, αφού η ισοφάριση ήρθε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως ήταν δίκαιο αφού ο Λεβαδειακός δεν κλείστηκε και προσπάθησε καθ'όλη την διάρκεια του αγώνα, για το θετικό αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί πως αν οι δύο ομάδες ήταν λίγο πιο προσεκτικές στο τελικό σουτ, θα βλέπαμε κάτι αντίστοιχο του 7-4 (για το αγγλικό πρωτάθλημα, μεταξύ της Πόρτσμουθ και της Ρέντινγκ).

ΚΛΕΙΔΙ: Το πολύ γρήγορο γκολ του Λεβαδειακού, μόλις στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης, βοήθησε ώστε να γίνει ένα εντυπωσιακό παιχνίδι στο "Αλκαζάρ". Οι γηπεδούχοι έπρεπε να ανατρέψουν το αποτέλεσμα και έπαιξαν ανοιχτό ποδόσφαιρο. Οι δύο ομάδες άφησαν το αμυντικογενές ποδόσφαιρο και προσέφεραν πολλές συγκινήσεις στους φιλάθλους που είχαν την τύχη να βρεθούν στις κερκίδες του γηπέδου. Αρκεί να αναφέρουμε πως στο 27ο λεπτό της αναμέτρησης, ο φωτεινός πίνακας έγραφε 2-2!

ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ: Το πρώτο ημίχρονο στο "Αλκαζάρ" ήταν όλα τα λεφτά και σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε την "μίζερη" ελληνική πραγματικότητα. Οι ομάδες της Λάρισας και του Λεβαδειακού είχαν πολύ όρεξη για όμορφο και δημιουργικό ποδόσφαιρο και αυτό φάνηκε από τις πολλές φάσεις και τα τέσσερα γκολ μέχρι το 27ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για μια φάση στην οποία υποστηρίζουν πως η μπάλα πέρασε την γραμμή του τέρματος ύστερα από σουτ του Γκαλίτσιου. Οι πολλές ευκαιρίες, τα τέσσερα γκολ και η αμφισβητούμενη φάση στο 10ο λεπτό, ήταν η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, οι δύο αντίπαλοι κατέβασαν ρυθμούς (λογικό αφού υπήρχε η κούραση της υπερπροσπάθειας του πρώτου ημιχρόνου). Στο 55ο λεπτό του αγώνα, ο Γκαλίτσιος ύστερα από μπέρδεμα στην άμυνα του Λεβαδειακού, έκανε το 3-2 και έδωσε ελπίδες νίκης στην ομάδα του. Ο MVP όμως του αγώνα, ο Ντιμπαλά, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 94ο της αναμέτρησης, έφερε τον αγώνα στο ισόπαλο 3-3, γεγονός που στεναχώρησε τον Γιώργο Δώνη και τους οπαδούς της Λάρισας, ήταν όμως δίκαιο ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με την εικόνα που παρουσιάσαν οι δύο αντίπαλοι.

ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ: Σε έναν αγώνα που τα "είδαμε" όλα, θα ήταν άδικο να πούμε πως έλειπε κάτι. Παρ'όλα αυτά, από τον αγώνα του "Αλκαζάρ" φαίνεται πως απουσίαζαν οι άμυνες των δύο ομάδων και ιδιαίτερα αυτής της Λάρισας, η οποία στο "Ewood Park" κόντρα στην Μπλάκμπερν, κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Uefa. Το να δέχεται μια ομάδα δύο γκολ εκτός έδρας σε έναν τόσο κρίσιμο αγώνα (όπως αυτός με την αγγλική ομάδα) και να δέχεται στο επόμενο παιχνίδι, τρία γκολ εντός έδρας, από ομάδα σαφώς κατώτερης δυναμικότητας, είναι ένα θέμα που θα πρέπει να προβληματίσει τον Γιώργο Δώνη.

ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΕ REPLAY: Στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Γκαλίτσιος έπιασε ένα σουτ και η μπάλα "φάνηκε" να περνάει την γραμμή του τέρματος του τερματοφύλακα του Λεβαδειακού, Φιρινίδη. Ο διαιτητής όμως, κύριος Κουκουλάκης δεν έδειξε σέντρα. Οι φίλαθλοι της Λάρισας διαμαρτυρήθηκαν έντονα, όμως το γκολ δεν μέτρησε ποτέ. Σίγουρα μια φάση που σηκώνει πολλά replay.

Ο ΠΡΩΤΟΣ…: Μακράν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα, ο παίκτης των φιλοξενουμένων, Ντιμπαλά. Ο επιθετικός του Λεβαδειακού, άνοιξε το σκορ στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης, ενώ ήταν και αυτός που "έκλεισε" τον χορό των γκολ, σε έναν αγώνα πλούσιο σε θέαμα. Τα δύο δικά του τέρματα, αλλά και η κινητικότητα του, δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους αμυντικούς της Λάρισας και συνέβαλαν τα μέγιστα, προκειμένου να γίνει ένα από τα πιο θεαματικά παιχνίδια της εφετινής Super League.

…ΚΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ: Σε έναν αγώνα που λήγει 3-3, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πως οι άμυνες των δύο αντιπάλων δεν ήταν ιδιαίτερα συγκεντρωμένες στα καθήκοντα τους. Οι Κοτσόλης και Φιρινίδης έμειναν πολλές φορές εκτεθειμένοι από τους αμυντικούς τους και ενώ οι ίδιοι είχαν καλή απόδοση, το τελικό 3-3 τους αδικεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: