Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

Μετά την νίκη της Ελλάδας επί της Βοσνίας με 3-2 στο ΟΑΚΑ και την ισοπαλία με σκορ 1-1 που παρεχώρησε η Τουρκία στη Μολδαβία εκτός έδρας, η πρωταθλήτρια Ευρώπης χρειάζεται τρεις βαθμούς για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την συμμετοχή της στα τελικά του Euro 2008. Για να αποκλειστεί η ελληνική ομάδα θα πρέπει να παραχωρήσει 2 ισοπαλίες και να ηττηθεί από Τουρκία (εκτός), ή από Μάλτα (εντός), ή από Ουγγαρία (εκτός).

Η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ φιγουράρει στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα του Γ’ ομίλου με 22 βαθμούς ύστερα από 9 αγώνες, με τους Τούρκους να είναι στην 2η θέση με 18 μετά από 10 αγώνες και τους Νορβηγούς -που είχαν ρεπό αυτή την αγωνιστική- στην 3η θέση με 17 βαθμούς σε 9 αγώνες.

Οι Τούρκοι εάν σημειώσουν 3 νίκες σε ισάριθμους εναπομείναντες αγώνες φτάνουν τους 27 βαθμούς ενώ αν καταφέρουν κάτι ανάλογο οι Νορβηγοί θα φτάσουν τους 26 βαθμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προ τελευταία αγωνιστική, θα κοντραριστούν στο Όσλο οι δύο μοναδικές «απειλές» της Εθνικής (Νορβηγία και Τουρκία).

Σε περίπτωση ήττας της Εθνικής στο «Αλί Σαμί Γιέν» της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της Τετάρτης, θα χρειαστεί επειγόντως νίκη ενάντια στη Μάλτα στο ΟΑΚΑ στις 17 Νοεμβρίου για να εξασφαλιστεί το εισιτήριο για τα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας.