Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙ...

Υπό άλλες συνθήκες ο αποψινός αγώνας (20:00 ALPHA) για το Σούπερ Καπ κόντρα στον Ολυμπιακό θα φάνταζε στα μάτια των Λαρισαίων ως η μεγάλη πρόκληση για να προσθέσουν ένα σημαντικό τρόπαιο στη συλλογή τους μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας τον περασμένο Μάιο.

Το άσχημο όμως ξεκίνημα στο πρωτάθλημα (κυρίως) και οι ταυτόχρονες υποχρεώσεις στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ αναγκάζουν τον Γιώργο Δώνη να θέσει θέμα προτεραιοτήτων και το αποψινό ματς δεν είναι πρώτο στη λίστα. Παρ όλα αυτά και μολονότι το μυαλό των περισσοτέρων... τρέχει στο σημαντικό αγώνα πρωταθλήματος με την Ξάνθη την Κυριακή, οι «βυσσινί» θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κόντρα στους «ερυθρόλευκους».

«Κλειστά» χαρτιά

Η ενδεκάδα της ΑΕΛ μοιάζει με γρίφο για δυνατούς λύτες. Ο Γιώργος Δώνης δεν άνοιξε τα χαρτιά του και έχοντας ως δεδομένο ότι επτά από τους βασικούς παίκτες (Νταμπίζας, Σαρμιέντο, Κλέιτον, Βενετίδης, Καλαντζής, Μπακαγιόκο, Φωτάκης) έχουν αποκλειστεί για να ξεκουραστούν από τις συνεχείς υποχρεώσεις, γίνεται σαφές ότι όποια προσέγγιση επιχειρηθεί, εμπεριέχει... ρίσκο.
Λογικά ο τεχνικός των «βυσσινί» θα παρατάξει σύστημα 4-3-3 και η θέση του τερματοφύλακα διεκδικείται μεταξύ των Κοτσόλη (αισθάνεται κάποιες ζαλάδες από χτύπημα στο ματς με τον Πανιώνιο, ωστόσο χθες γυμνάστηκε κανονικά) και Κηπουρού.
Στην άμυνα με τις απουσίες του Νταμπίζα και του Βενετίδη η τετράδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες είναι οι Κατσιαρός, Μπουκουβάλας, Φέρστερ και Βενέτης, στο ενδεχόμενο που ο Γιώργος Δώνης θελήσει να ξεκουράσει τον Γκαλίτσιο (ενδιάμεσα είχε υποχρεώσεις και με την Ελπίδων).
«Σκοτάδι» υπάρχει και για την τριάδα του κέντρου που θα συγκροτηθεί εκ των Κυριακίδη, Μπαχράμη, Γκίκα, Βεργώνη και Ιγκλέσιας. Οσον αφορά την επιθετική γραμμή, οι Κόσλεϊ, Πάρα και Λαμπρόπουλος έχουν το πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων. Ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου αν και παρέμεινε στην Αθήνα, δεν είναι έτοιμος 100% και δεν υπολογίζεται.
Αύριο το πρωί οι «βυσσινί» θα επιστρέψουν στη βάση τους ύστερα από οκτώ μέρες, καθώς έφυγαν από τη Λάρισα την περασμένη Τετάρτη για το ματς με την Εβερτον και μετά την επιστροφή από την Αγγλία κατέλυσαν στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: