Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2007

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΜΙΑΣ ΗΤΤΑΣ

Δύο ήττες γνώρισε η ΑΕΛ στην Αγγλία μέσα στον Οκτώβριο, καμία όμως δεν καταγράφεται στην ιστορία της ομάδας ως αποτυχία. Κόντρα στην Μπλάκμπερν τo 1-2 ήταν γλυκό, γιατί η ΑΕΛ πήρε την πρόκριση. Με την Εβερτον προχθές, αν έβλεπε κάποιος τα πρόσωπα της τεχνικής ηγεσίας, των παικτών αλλά και κάποιων μελών της διοίκησης μετά το 1-3, θα έλεγε ότι οι «βυσσινί» είχαν πάρει αποτέλεσμα.

Ο λόγος δεν έχει να κάνει με την αξία της Εβερτον και το δύσκολο της αποστολής. Δεν έχει να κάνει με το ότι το τρίτο γκολ των Αγγλων θα μπορούσε κάλλιστα να είχε ακυρωθεί ως φάουλ του επιτιθέμενου (Ανιτσέμπε). Δεν έχει να κάνει ούτε με το γεγονός ότι το μπάτζετ της Εβερτον (165 εκατ. ευρώ) είναι γιγαντιαίο σε σχέση με τα 5 εκατ. της ΑΕΛ. Αυτό που είχε κάνει κυρίως τον Γιώργο Δώνη να τρίβει τα χέρια του με ικανοποίηση ήταν η εμφάνιση του δεύτερου ημιχρόνου.

«Δεν το πιστεύω. Κάναμε εκπληκτική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτή είναι η ομάδα που ονειρευόμαστε» έλεγε στους συνεργάτες του. Τούτο πάντως ουδόλως σημαίνει ότι οι «βυσσινί» συμβιβάζονται με μια ήττα, παρότι συνοδεύτηκε με διαστήματα εκρηκτικού ποδοσφαίρου από την ΑΕΛ. Καταδεικνύει απλά τις τεράστιες δυνατότητες αυτής της ομάδας...

Η επιστροφή
Με τους Ελληνες να είναι δύο γκολ πίσω όταν το χρονόμετρο πλησίαζε το 50ό λεπτό, με τους Αγγλους να παίζουν σπουδαία μπάλα, θα μπορούσε κάποιος να φοβηθεί ακόμη και συντριβή. Η Λάρισα μείωσε γρήγορα σε 2-1, είχε μισή ώρα να πετύχει την ολική ανατροπή και το επιδίωξε με ελκυστικό ποδόσφαιρο, με μεγάλες ευκαιρίες, με γηπεδική και ποιοτική υπεροχή. Με ρίσκο βέβαια, έστω κι αν αυτό δεν δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα. Κι εκεί ήταν που ο Γιώργος Δώνης και οι συνεργάτες του προσπαθούσαν από τη μία να πιστέψουν το πόσο καλά αντέδρασε και απέδωσε η ομάδα τους και από την άλλη να βιώσουν αυτό το μεγάλο -μη βαθμολογικό- κέρδος και να το περάσουν και στους παίκτες, που εκείνη τη στιγμή έκαναν στο γήπεδο τις στροφές της αποθεραπείας τους.

Η μεγάλη αλλαγή
Μεγάλη υπόθεση ήταν και ότι «βγήκαν» τόσο οι διαφοροποιήσεις της τακτικής όσο και η επιλογή των αλλαγών. Ειδικά αυτή του Χρήστου Καλαντζή θεωρείται ότι άλλαξε όλη τη ροή του αγώνα. Και σε συνδυασμό με το ανέβασμα του Κλέιτον, έκαναν την Εβερτον να βρεθεί με το ένα πόδι στο γκρεμό. Το ότι δεν έπεσε ήταν ίσως θέμα λεπτομερειών σε ένα ματς-θρίλερ, όπου όλα θα μπορούσαν να συμβούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: