Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007

ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ...

Η ανάλυση της Μπλάκμπερν στο βίντεο ήταν και χθες θέμα ημερησίας διατάξεως στην ΑΕΛ. Πού επέμεινε ο Γιώργος Δώνης; «Πρέπει να αξιοποιήσουμε την μπάλα όταν την έχουμε στα πόδια μας». Ο Δώνης παρουσιάστηκε ρεαλιστής και επισήμανε στους παίκτες του πως «είναι γνωστό ότι θα μας πιέσουν, είναι αναμενόμενο ότι θα αμυνθούμε. Σημασία, λοιπόν, έχει τι θα κάνουμε όταν έχουμε την μπάλα στα πόδια μας. Εκεί θα κριθεί το παιχνίδι» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο τεχνικός της Λάρισας περιμένει εξάλλου πως οι Αγγλοι θα επικεντρώσουν την επιθετική τους λειτουργία στον Σάντα Κρουζ και θέλει -όπως και στο πρώτο παιχνίδι- η ομάδα να κλέβει την μπάλα και να βγαίνει γρήγορα στην επίθεση για να «χτυπήσει» τον αντίπαλο. Το πλάνο, δηλαδή, που οδήγησε την ΑΕΛ στη μεγάλη επιτυχία του Πανθεσσαλικού στις 20 Σεπτεμβρίου (2-0).

Οι εκπλήξεις για την ενδεκάδα

Σε ό,τι αφορά το σχήμα που θα παρατάξει ο Δώνης αύριο το βράδυ στο «Ιγουντ Παρκ», έχουν σαφές προβάδισμα οι 11 που έβαλαν τα θεμέλια της πρόκρισης στο πρώτο ματς (σύστημα 4-3-3).
Από κει και πέρα, «παίζουν» δύο ακόμη σενάρια, με το δεύτερο πάντως να αποτελεί έκπληξη αν καταγραφεί: 1) Η αντικατάσταση του Νεκτάριου Αλεξάνδρου από τον Χρήστο Καλαντζή στη θέση του αριστερού «φτερού» (δίλημμα που είχε ο Δώνης και πριν από δύο εβδομάδες) και 2) η συμμετοχή του Ηλία Κώτσιου (έπαιξε χθες στο διπλό) ως αριστερού μπακ αντί του Παναγιώτη Κατσιαρού για να ψηλώσει η άμυνα.

Κατά τ άλλα, Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Νταμπίζας, Φέρστερ, Κυριακίδης, Φωτάκης, Σαρμιέντο, Κλέιτον και Μπακαγιόκο (προληπτικά μόνος του χθες) θα είναι στο αρχικό σχήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: