Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2007

"ΣΚΟΡΠΙΣΕ" ΤΟΝ ΚΟΛΟΣΣΟ

Σε εκπληκτικό επιθετικά απόγευμα η ΑΕΛ σκόρπισε τον Κολοσσό με 97-76 και συνέχισε αήττητη (δύο στα δύο) την πορεία της στο πρωτάθλημα. Με 15/29 τρίποντα και 18/27 δίποντα οι "βυσσινί" ήταν ασταμάτητοι και δεν άφησαν περιθώρια στους Ρόδιους, οι οποίοι μολονότι αντιστάθηκαν για 30 λεπτά, υποτάχθηκαν στην αντίπαλη ανωτερότητα. Μάλιστα η ομάδα του Κώστα Πιλαφίδη εξασφάλισε ένα +21, το οποίο δεν αποκλείεται να της φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία.

Τη ραψωδία της θεσσαλικής ομάδας υπέγραψε εν αρχή ο Ντέιβιντ Τιγκ. Ο Αμερικανός βρήκε θέση στο επιθετικά συστήματα, πήρε πρωτοβουλίες και διαδοχικούς πόντους χάρισε ισχυρό πλεονέκτημα στην ΑΕΛ. Στη συνέχεια η σκυτάλη πέρασε στους Κις και Παπανικολόπουλο, οι οποίοι είχαν για δεύτερη εβδομάδα εξαιρετική απόδοση και βοήθησαν τη θεσσαλική ομάδα να διατηρεί τα ηνία δίχως να απειλείται ιδιαίτερα από τους φιλοξενούμενους. Τη σφραγίδα τέλος έβαλαν οι Κυριακόπουλος και Αγγελακόπουλος που άρπαξαν την ευκαιρία και... τιμώρησαν την αντίπαλη περιφερειακή άμυνα που τους άφησε ελεύθερο πεδίο.

Ο Κολοσσός άντεξε στους βομβαρδισμούς ως το 30'. Μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου είχε τον τρόπο να ανταπεξέρχεται στις δύσκολες συνθήκες και να προβάλει το ανάστημά του αντιστεκόμενος με σθένος. Βρέθηκε τρεις φορές πίσω με διψήφιες διαφορές (13-2, 42-31, 59-43) αλλά αμφότερες είχε τις απαιτούμενες επιθετικές λύσεις προκειμένου να επιστρέψει. Με τους Αμερικανούς Πίνοκ και Στίνσον να προσφέρουν σκορ, οι Ρόδιοι έμειναν κοντά (19-20, 31-25, 48-43, 63-58). Ήταν όμως αδύνατο να... κρατήσουν περισσότερο.

Οι τρίποντες "βόμβες" ήταν συνεχείς, ενώ οι ίδιοι υπέπεσαν σε σωρεία λαθών δίνοντας επιπλέον επιθέσεις στους "βυσσινί". Από τη στιγμή δε που η διαφορά ξέφυγε εκ νέου (74-63) δεν υπήρχε επιστροφή για τον Κολοσσό. Άλλωστε οι γηπεδούχοι συνέχισαν το ίδιο τροπάρι και δεν έδωσαν δικαιώματα και ελπίδες.

Σταρ
Τον Παπανικολόπουλο τον ξέραμε, τον Κις τον μάθαμε, τον Τιγκ τον περιμέναμε, τον Κυριακόπουλο όμως; Ο γκαρντ της ΑΕΛ με 5/5 τρίποντα και 19 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα "σκοτώνοντας" τον Κολοσσό όπου του δόθηκε η ευκαιρία. Τιμωρός πραγματικός, μόνο που δεν φορούσε μάσκα.

Απογοήτευση
Προκειμένου βέβαια οι Θεσσαλοί να έχουν τέτοια επίδοση στα σουτ, μέρος της ευθύνης φέρει σίγουρα η περιφερειακή άμυνα του Κολοσσού. Πέρα από κάποια "μεγάλα" σουτ που μπήκαν, έδωσε ελεύθερο πεδίο και μαζί την ευκαιρία στους "βυσσινί" να σκοράρουν εύκολους πόντους.

Σχόλιο
Η ΑΕΛ μας έχει ξαφνιάσει. Περιμέναμε όντως να είναι αποτελεσματική στην άμυνα, αλλά η εικόνα της στην επίθεση είναι το κάτι άλλο. Πολλές λύσεις, παιχνίδι μέσα κι έξω από το καλάθι, σπουδαίοι σουτέρ και αξιόπιστοι ψηλοί συνθέτουν ένα αρμονικό σύνολο ικανό να μην κινδυνεύσει εξασφαλίζοντας πολύ γρήγορα τον πρώτο στόχο του που δεν είναι άλλος από την παραμονή. Ο Κολοσσός πάλεψε, αλλά δεν άντεξε. Σε τέτοια κρίσιμα ματς πρέπει να είναι πιο ανταγωνιστικός προκειμένου να έχει τύχη στο εφετινό πρωτάθλημα. Ο Πίνοκ πάντως είναι καλή περίπτωση και θα βοηθήσει επιθετικά την ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 46-38, 69-61, 97-76

ΑΕΛ: Κυριακόπουλος 19(5/5τρ), Κις 18(2), Παπανικολόπουλος 18(3), Παπαχρήστος 3(1), Αγγελακόπουλος 8(1), Τιγκ 14(2), Παπανικολάου, Κολώκας, Κλιμαβίτσιους 7(1), Καραβανάς 2, Σόσκιτς, Τσέρανιτς 8

Κολοσσός: Στίνσον 13(1), Ασημακόπουλος, Πίνοκ 17(3), Γιοσίποβιτς 13(1), Τσέσκοβιτς 2, Παναγιωταράκος, Διαμαντόπουλος 7, Κουνούνης 4, Τζιγκάνοβιτς 7, Τόντιτς 13(1), Τσαμάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια: