Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2007

ΚΟΤΣΟΛΗΣ: "ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ Η ΕΒΕΡΤΟΝ"

Εμπιστοσύνη στην ομάδα του για την αναμέτρηση με την Έβερτον έχει ο Στέφανος Κοτσώλης, που παρ’ όλα αυτά δεν πετάει στα σύννεφα και γνωρίζει καλά ότι η αγγλική ομάδα αποτελεί έναν εξαιρετικά δύσκολο αντίπαλο. Ο γκολκίπερ της Λάρισας, που χαρακτήρισε «πρόκληση» το ματς με τους Άγγλους, τόνισε πως πρέπει να «δείξουμε τις δυνατότητές μας και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα γιατί εκτιμώ πως μπορούμε να το κάνουμε»!

Παρακάτω οι δηλώσεις που έκανε ο Κοτσώλης στην ιστοσελίδα της «wind», αναλυτικά:

Στέφανε, στην Αγγλία έχεις να θυμάσαι σπουδαίες εμφανίσεις στην καριέρα σου τόσο με την ΑΕΛ πριν λίγες μέρες στο Μπλάκμπερν όσο και με την Εθνική Ελπίδων το 2002. Ο αγώνας της ερχόμενης Πέμπτης, θεωρείς πως μπορεί να προσφέρει σε σένα και την ομάδα σου ανάλογα συναισθήματα;

«Σαφώς πρόκειται για ένα παιχνίδι με ιστορική σημασία όπως κάθε αγώνας της ΑΕΛ στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η Έβερτον είναι μια πιο δυνατή, κατά την άποψή μου, και πιο ιστορική ομάδα από την Μπλάκμπερν που μπορέσαμε και αποκλείσαμε κι αυτό σημαίνει πως μας περιμένει όλους μια πραγματική δοκιμασία. Η Έβερτον προέρχεται, κι αυτή, από ένα κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη με παίκτες εγνωσμένης αξίας. Όλα αυτά δημιουργούν σε εμάς μια τεράστια πρόκλησή έτσι ώστε να πάμε αποφασισμένοι στο Λίβερπουλ με στόχο το καλύτερο δυνατό. Θέλω να δείξουμε τις δυνατότητές μας και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα γιατί εκτιμώ πως μπορούμε να το κάνουμε..».

Ποια στοιχεία μπορεί να έχουν επηρεαστεί θετικά, στην ομάδα σου, μετά τα παιχνίδια με την Μπλάκμπερν και προπάντων μετά την μεγάλη πρόκριση σας;

«Η φετινή ομάδα της ΑΕΛ έχει δείξει πως έχει ικανότητες για πολύ μεγάλα πράγματα. Είμαστε, πιστεύω, πολύ βελτιωμένοι και τόσο οι αγώνες με την Μπλάκμπερν όσο και τα δυνατά φιλικά παιχνίδια που δώσαμε το καλοκαίρι ειδικά αυτό με την Φιορεντίνα – έδειξαν πως διαθέτουμε τα στοιχεία που πρέπει να έχει μια ομάδα για να αντιμετωπίζει τέτοιες αγωνιστικές προκλήσεις. Έχουμε δυνατότητες και το σημαντικότερο είναι πως πιστεύουμε σ’ αυτές, Νομίζω πως η αυτοπεποίθηση είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που έχουν αναπτυχθεί στο σύνολο έτσι ώστε να δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας για τον τελικό στόχο..».

Με ποια προοπτική θα αγωνιστεί η ΑΕΛ στη φάση των ομίλων του κύπελλο UEFA; Στόχος σας είναι οι καλές εμφανίσεις απέναντι στις ομάδες που θα αντιμετωπίσετε ή βλέπετε πως υπάρχουν προϋποθέσεις πρόκρισης, παρότι είστε θεωρητικά το αουτσάϊντερ;

«Σε οποιαδήποτε διοργάνωση και αν αγωνιζόμαστε και με οποιοδήποτε αντίπαλο εμείς παίζουμε με στόχο τη νίκη. Το έχουμε δείξει, πιστεύω θα το δείχνουμε στη συνέχεια. Έτσι και σ’ αυτά τα πολύ δύσκολα παιχνίδια με την Έβερτον, την Ζενίτ, την Αλκμάαρ και την Νυρεμβέργη θα παίξουμε με στόχο την κατάκτηση της νίκης εφόσον δείχνουμε πως πιστεύουμε στις μεγάλες δυνατότητές μας. Από τη στιγμή που θα προσπαθούμε για το καλύτερο στο γήπεδο, εκτιμώ πως μπορούμε να τα καταφέρουμε..».

Στους δύο πρόσφατους αγώνες στο πρωτάθλημα, με Λεβαδειακό και ΑΕΚ πήρατε μόλις έναν πόντο αν και είχατε την ευκαιρία να κερδίσετε ακόμα και το βαθμολογικό απόλυτο. Σας προβληματίζει καθόλου αυτή η συγκομιδή; Μπορεί να επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία σας στην παρούσα φάση;

«Υπάρχει προβληματισμός για τη βαθμολογική συγκομιδή. Σίγουρα, και είναι φυσιολογικό αυτό.. Οι εμφανίσεις όμως που πραγματοποιήσαμε στα συγκεκριμένα παιχνίδια μας έχουν ικανοποιήσει σε ένα μεγάλο βαθμό κι αυτό δεν μας αφήνει να επηρεαζόμαστε αρνητικά. Τώρα μπροστά μας έρχεται ένας εντελώς διαφορετικός αγώνας όπου προέχει η πρόκληση που βρίσκεται και στην οποία καλούμαστε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο..».

Για τον Στέφανο Κοτσώλη και τις φιλοδοξίες του, τι ξεχωριστό παρουσιάζει ο αγώνας με την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ»;

«Εγώ προσπαθώ πάντα για το καλύτερο δυνατό για εμένα αλλά και την ομάδα μου. Σίγουρα σε τέτοια παιχνίδια με μεγάλους αντιπάλους θέλεις να κάνεις την καλύτερη εμφάνιση. Εγώ και οι υπόλοιποι συμπαίκτες μας πρέπει να το δούμε έτσι. Σαν μια πρόκληση και σε προσωπικό επίπεδο. Όλοι περιμένουν από εμάς κάτι σπουδαίο και εγώ νιώθω έτοιμος να το καταφέρω μαζί με την υπόλοιπη ομάδα της Λάρισας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: