Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2007

ΚΛΕΙ - (ΤΟΝ) Η ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ

Η Λάρισα ολοκλήρωσε μέσα στο "Ίγουντ Παρκ" αυτό που ξεκίνησε κόντρα στην Μπλάκμπερν στο "Πανθεσσαλικό Στάδιο" και πήρε με το σπαθί της το εισιτήριο για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Οι "βυσσινί" δεν επαναπαύτηκαν στο 2-0 του πρώτου αγώνα και με τη γλυκιά ήττα με 2-1 έγραψαν μια χρυσή σελίδα στην ιστορία τους. Ο Κλέιτον έβαλε την ομάδα του μπροστά στο 17' για να ισοφαρίσουν οι Άγγλοι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με εκτέλεση πέναλτι του Ντέρμπισαϊρ. Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Μαρκ Χιούζ ήταν να πάρουν τη νίκη με γκολ του Γουόρνοκ στο 51'.

ΚΛΕΙΔΙ:
Το γρήγορο γκολ της Λάρισας στο 17' έκοψε στην κυριολεξία τα πόδια των Άγγλων, οι οποίοι στο πρώτο ημίχρονο δεν απείλησαν ουσιαστικά την εστία του Κοτσόλη. Μάλιστα το κερδισμένο πέναλτι προήλθε από καραμπόλα. Καθοριστική ήταν και η κίνηση του Δώνη να ρίξει στη μάχη τον Ηλία Κώτσιο στο 56'. Ο έμπειρος αμυντικός έκλεισε τους όλους τους κενούς χώρους και συνέβαλε στην εν γένει αμυντική λειτουργία.

ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ: Μια Λάρισα άκρως διαβασμένη, η οποία μπήκε στο παιχνίδι με σαφείς προσανατολισμούς. Με σφιχτή αμυντική λειτουργία και καλή ανάπτυξη στις αντεπιθέσεις δεν άφησε σε κανένα σημείο τους Άγγλους να επιβάλουν το ρυθμό τους. Μάλιστα οι όποιες μικροευκαρίες των παικτών του Χιουζ προήλθαν από κάποιες στιγμιαίες αδράνειες.

Ακόμα και όταν οι "βυσσινί" στο ξεκίνημα της επανάληψης είδαν το παιχνίδι να γυρίζει εις βάρος τους, δεν τα έχασαν και με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αυτοί που είχαν τα ηνία. Ο Γιώργος Δώνης, όντας καλά διαβασμένος είχε το αντίδοτο στις αλλαγές του Χιουζ.

ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ: Την Μπλάκμπερν μέσα στο "Ίγουντ Παρκ" να κάνει το γνωστό της παιχνίδι. Οι "ρόβερς" στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης ήταν εγκλωβισμένοι.

HIGHLIGHTS: Η Λάρισα στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία της αναμέτρησης ευτύχησε να προηγηθεί στο 17'. Ο Κατσιαρός έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Κλέιτον απέφυγε υποδειγματικά τον Νταν και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φρίντελ. Οι Άγγλοι προσπάθησαν να απαντήσουν στο 26' με κοντινή κεφαλιά του Σαμπά, η οποία έφυγε άουτ. Ο ρυθμός του αγώνα σιγά σιγά ανέβηκε. Οι παίκτες του Δώνη βγήκαν εκ νέου μπροστά και ο Αλεξάνδρου είχε μια καλή στιγμή στο 30'. Οι "ρόβερς" πάντως στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου κέρδισαν πέναλτι και έφεραν το ματς στα ίσα με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντέρμπισαϊρ.

Στην επανάληψη οι γηπέδουχοι μπήκαν πολύ δυνατά και στο 51' πήραν κεφάλι στο σκορ με διαγώνιο σουτ του Γουόρνοκ. Στα εναπομείναντα λεπτά οι "βυσσινί" με σωστή τακτική άντεξαν και έφτασν στην πολυπόθητη πρόκριση.

ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΕ RΕPLΑY: Η φάση του 45' και ο καταλογισμός του πέναλτι δεν χωράει καμία αμφισβήτηση. Ο Κοτσόλης ανέτρεψε καθαρά τον αντίπαλό του.

Ο ΠΡΩΤΟΣ…: Όλοι οι παίκτες της Λάρισας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Καταπληκτικοί ήταν και φίλαθλοι των "βυσσινί", που κέρδισαν κατά κράτος τη μάχη της εξέδρας.

…ΚΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ: ο Σάντα Κρουζ. Ο Παραγουανός επιθετικός, καλά κλεισμένος, δεν μπόρεσε να φανεί ιδιαίτερα και να βοηθήσει την ομάδα του.

STATS CORNER: Η Λάρισα για πρώτη φορά στην ιστορία της πήρε το εισιτήριο για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. 24 χρόνια μετά την πρώτη τους ευρωπαϊκή συμμετοχή οι "βυσσινί" ετοιμάζονται για νέες περιπέτειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: