Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2007

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ

Kοινή γραμμή χάραξαν όσοι μίλησαν για τη Λάρισα, μετά το τέλος της κλήρωσης των ομίλων του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Άπαντες τόνισαν πως δεν γνωρίζουν την ομάδα του Γιώργου Δώνη και αυτό τους προβληματίζει. Μόνο ο Γκάλασεκ της Νυρεμβέργης ανέφερε πως είδε τους Θεσσαλούς εν δράσει.

«Ποικιλία και ποιότητα»


Λουίς φαν Γκαλ (προπονητής Αλκμάαρ): «Βλέποντας τις ομάδες που συμμετέχουν στο φετινό κύπελλο UEFA, καταλαβαίνουμε ότι η διοργάνωση έχει γίνει πολύ ανταγωνιστική και αυτό είναι κάτι το εμφανές. Είναι μια ‘δυνατή’ κλήρωση, σίγουρα πιο δύσκολη απ' ότι τα προηγούμενα χρόνια, αλλά παρόλα αυτά είναι στο χέρι μας να περάσουμε. Φέτος η διοργάνωση είναι ελκυστική λόγω της μεγάλης ποικιλίας των ομάδων. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στον όμιλο μας», υποστήριξε αρχικά ο Ολλανδός προπονητής αναφέροντας παράλληλα πως η Άλκμααρ είναι η μία από τις δύο ομάδες που έχουν πάρει μέρος σε όλες τις διοργανώσεις του κυπέλλου UEFA, όταν αυτό άλλαξε και ενσωματώθηκε η φάση των ομίλων.

Στη συνέχεια ο Λουίς φαν Γκαλ έκανε αναφορά στο πρόγραμμα της ομάδας του, τονίζοντας: «Φέτος η διοργάνωση είναι ελκυστική λόγω της μεγάλης ποικιλίας των ομάδων. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στον όμιλο μας. Το πρόγραμμα μας ευνοεί καθώς έχουμε τον τελευταίο αγώνα μέσα στην έδρα μας, απέναντι στην Έβερτον, γεγονός που μας επιτρέπει με ενδεχόμενη νίκη να κλειδώσουμε την πρόκριση αν μέχρι εκείνο το σημείο τα πράγματα δεν έχουν πάει καλά για εμάς».

Μάαρτεν Μάρτενς (παίκτης Άλκμααρ): "Η ΑΕΛ μου είναι τελείως άγνωστη. Δεν την έχω ξανακούσει. Αλλά από τη στιγμή που άφησε εκτός της Μπλάκμπερν, δεν μπορούμε να την υποτιμήσουμε".

«Φαβορί η Άλκμααρ»

Άντβοκαατ (προπονητής Ζενίτ): «Ανεπιφύλακτα, για ‘μας είναι ένα περίπλοκος όμιλος. Μπορώ να πως το γκρουπ στο οποίο κληρωθήκαμε βρίσκονται ομάδες της ίδιας δυναμικότητας, όμως δεν υπάρχουν οι ιδιαίτερα δυνατές ομάδες. Παρά τις δυσκολίες που θα υπάρξουν, το σημαντικό για εμάς είναι να παλέψουμε να πάρουμε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο. Όσον αφορά τα φαβορί, νομίζω πως αυτό είναι η Άλκμααρ, ενώ εμείς επίσης έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να περάσουμε στην επόμενη φάση» ήταν τα λόγια του Άντβοκαατ, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο δύσκολο πρόγραμμα της ομάδας του το Νοέμβριο.

«Τα υπόλοιπα τρία κλαμπ, κατά την άποψή μου θα δώσουν μια μάχη για να καταλάβουν την τρίτη θέση. Το πολύ άσχημο για μας είναι το ότι στις 8 Νοεμβρίου θα φιλοξενηθούμε από τη Λάρισα στην Ελλάδα, τη στιγμή που θα προετοιμαζόμαστε για το τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος, τρεις μέρες αργότερα, με αντίπαλο τη Σατούρν, εκτός έδρας, όμως πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε».

Προσοχή στην Λάρισα

Μίκαελ Ροτ (πρόεδρος Νυρεμβέργης): «Εμείς καταρχήν είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ στην φάση των ομίλων. Από εδώ και πέρα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό στην Ευρώπη, αλλά προτεραιότητά μας παραμένει η Μπουντεσλίγκα».

Χανς Μέιερ (προπονητής Νυρεμβέργης): «Για εμάς ήταν μια ωραία κλήρωση που ωστόσο δεν μπορώ προς το παρόν να την αξιολογήσω, αφού εμείς έχουμε άλλους στόχους. Κοιτώντας τώρα με μια πρώτη ματιά τις ομάδες βλέπω καταρχήν ότι η Έβερτον είναι μια παραδοσιακή αγγλική ομάδα, ενώ η Ζενίτ πρωταγωνιστεί εδώ και πολλά χρόνια στην Ρωσία με τον Άντβοκαατ στον πάγκο. Για την Λάρισα γνωρίζουμε πολύ λίγα πράγματα, αλλά το γεγονός ότι απέκλεισε στον προηγούμενο γύρο την Μπλάκμπερν λέει από μόνο του πολλά. Τέλος την Άλκμααρ την ξέρω πολύ καλά από την θητεία μου στην Ολλανδία».

Τόμας Γκάλασεκ (αρχηγός Νυρεμβέργης): «Είναι ένας πολύ ενδιαφέρον όμιλος. Πιστεύω ότι οι φίλοι μας θα γεμίσουν το γήπεδο και θα ευχαριστηθούν θέαμα. Την Άκμααρ την ξέρω πολύ καλά. Κάτι που δεν συμβαίνει και με την Λάρισα, αλλά και μόνο που κέρδισε και απέκλεισε την Μπλάκμπερν σημαίνει ότι αξίζει τον σεβασμό μας. Επίσης και οι άλλοι δύο αντίπαλοί μας είναι γνωστοί και επικίνδυνοι».

Νίκες εντός έδρας...

Aλαν Στάμπς (παίκτης Έβερτον): «Πιστεύω πως μπορούμε να φτάσουμε πολύ μακριά. Θεωρώ ότι τα ματς τα οποία θα παίξουμε στην έδρα μας, είναι αυτά που θα επιθυμούσαμε να είναι. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πολύ δύσκολα χάνουμε στο 'Γκούντισον Παρκ' και αν μπορέσουμε να πάρουμε ισοπαλία ή νίκη μακριά από την έδρα μας θα είναι μια σημαντική βοήθεια. Έχουμε σα κύριο στόχο να κερδίζουμε στην έδρα μας στη συγκεκριμένη φάση και αυτό στη συγκεκριμένη φάση αρκεί για να συνεχίσουμε στη διοργάνωση» ήταν τα λόγια του Σταμπς, για τον οποίο οι νίκες στις εντός έδρας αναμετρήσεις αρκούν για να προχωρήσει η ομάδα του στη φάση των "32".


Δεν υπάρχουν σχόλια: