Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2007

ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ: Η ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ

Η πρωτοβουλία έρχεται από την Λάρισα με τη σύμφωνη γνώμη του Ολυμπιακού. Των ομάδων, δηλαδή, που παραπονιούνται επειδή πρέπει να παίξουν τώρα! Στις αρχές Ιουλίου, η Λάρισα κατόπιν συνεννόησης με τον Ολυμπιακό καταθέτει την πρόταση στην ΕΠΟ για την επαναφορά του Super Cup και η ημερομηνία που ορίζεται είναι η 8η Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ. Οι ομάδες, παρότι το καλαντάρι των αγώνων είναι γνωστό, δεν αντιδρούν και το δέχονται…

Στις 3/8 έρχεται η επίσημη ανακοίνωση από την ΕΠΟ για το γήπεδο του αγώνα. «Ο Ολυμπιακό Στάδιο (ΟΑΚΑ) θα φιλοξενήσει τον τελικό του Σούπερ Καπ, ανάμεσα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό και την Κυπελλούχο Ελλάδας, Λάρισα. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 8 Σεπτεμβρίου με διαιτητή από την Κύπρο (αντίστοιχα έλληνας ρέφερι θα σφυρίξει το κυπριακό Σούπερ Καπ)». Και πάλι καμία αντίδραση από τις εμπλεκόμενες ομάδες.

Όσο, όμως, πλησιάζει η ημερομηνία, τόσο φαίνεται η απροθυμία τους να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο ματς. Η απουσία των διεθνών είναι η μια δικαιολογία, ενώ ο Ολυμπιακός σκέφτεται και την επιβάρυνση των ποδοσφαιριστών του ενόψει του Champions League που ξεκινούσε λίγες μέρες μετά. Η βολική… αστυνομία δίνει τη λύση και στις 4 Σεπτεμβρίου ανακοινώνεται η πρώτη αναβολή! «Κατόπιν εγγράφου από την Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, αναβλήθηκε η διεξαγωγή του αγώνα για το Super Cup μεταξύ του πρωταθλητή Ολυμπιακού και της Κυπελλούχου Λάρισας. Η νέα ημερομηνία θα προσδιοριστεί προσεχώς, ύστερα από επαφές με τις δύο ΠΑΕ».

Λίγες μέρες αργότερα, η ΕΠΟ ανακοινώνει ότι τελικά το Super Cup θα διεξαχθεί στις 31 Οκτωβρίου. Καμία από τις δυο ομάδες δεν αντιδρά, τουλάχιστον επίσημα και συμφωνούν με την δοθείσα ημερομηνία. Πριν μερικές μέρες ήρθε και το τελευταίο χτύπημα. Η αλλαγή έδρας, αφού τη (και καλά) μονιμότητα του ΟΑΚΑ… ταράζει η αστυνομία, λόγω του αγώνα μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Η ΕΠΟ αλλάζει την έδρα του αγώνα και με τη σύμφωνη γνώμη των δύο ΠΑΕ το ορίζει για το Στάδιο Καραϊσκάκη.

Η κολοκυθιά ολοκληρώνεται και, πλέον, οι δύο ομάδες θα πάρουν τις θέσεις τους για τον αγώνα… θεσμό!

Πηγή: sportime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: