Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2007

ΧΕΛΑΚΗΣ: ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΔΩΝΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΤΡΕΜ...

Για τη Λάρισα ίσως να ήταν καλύτερα να μην είχε μείνει η ΑΕΚ με δέκα παίκτες. Η συντεταγμένη οπισθοχώρηση της «Ενωσης» αποκάλυψε το βαρετό, αργό και προβλέψιμο παιχνίδι της ΑΕΛ. Τόσο αργό και βαρετό, που αξίζει να παρακολουθήσεις τον Γιώργο Μεσσάλα να ταλαιπωρείται για έκτη χρονιά στο σανίδι παίζοντας το «Ημερολόγιο ενός τρελού».

Τέτοια πλήξη δεν μπορούσα να τη φανταστώ. Ο Κλέιτον παίρνει την μπάλα, προσποιείται σε δύο αντιπάλους και σκοντάφτει πάνω στον τρίτο. Ο Μπαχράμης πάει με κάθετη πάσα να βρει τον Μπακαγιόκο, που βογκάει κλεισμένος από δύο-τρεις αντιπάλους. Ο Σαρμιέντο, που είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, κάνει αυτό που γίνεται σε όλο τον κόσμο όταν ο αντίπαλος είναι κλεισμένος στην άμυνά του: βγάζει την μπάλα στην άκρη για να ανοίξει την άμυνα από τα πλάγια. Μάταιος κόπος. Η ΑΕΛ έχει στον πάγκο της έναν από τους πλέον προικισμένους εξτρέμ της περασμένης δεκαετίας, αλλά στην ενδεκάδα της δεν έχει ΚΑΝΕΝΑΝ! Ο μόνος που προσπαθούσε να βγει από τα άκρα ήταν ο Βενετίδης. Ολοι οι άλλοι είναι κεντρικοί μέσοι που προσπαθούν να παίξουν κάθετο ποδόσφαιρο. Ο,τι πρέπει για να πάρουν υψηλή βαθμολογία στην ανάλυση του Γιώργου Κοσμά ο Ζήκος, ο Καφές και οι σέντερ μπακ της ΑΕΚ.

Ποιας ΑΕΚ; Μα αυτής που έμαθε (από τον Φερέρ) να παίζει για να κερδίζει. Να παίζει για να διατηρεί τα κεκτημένα της. Μιας ΑΕΚ σαν την Εθνική του Ρεχάγκελ επί Πορτογαλίας. Οι οπαδοί της μπορεί να μην είναι ενθουσιασμένοι με το θέαμα που προσφέρει, αλλά... Οταν σε πέντε παιχνίδια έχεις δεκαπέντε βαθμούς, έντεκα γκολ ενεργητικό και μηδέν παθητικό, όλα είναι ωραία και καλά.

Γίνονται, μάλιστα, ακόμα ωραιότερα όταν διαπιστώνεις ότι ο Μορέτο άντεξε στη δικαιολογημένη αμφισβήτηση και ανέβηκε ψυχολογικά με την άψογη επανεμφάνισή του. Γίνονται ωραιότατα όταν διαπιστώνεις ότι φέτος μπορείς και εσύ να απολαμβάνεις μεγάλο κομμάτι της εύνοιας που οι σφυρίχτρες χαρίζουν παραδοσιακά στους μεγάλους. Διότι η φτωχή πλην τίμια ΑΕΚ αποτελεί παρελθόν. Το ξέρει πολύ καλά κι ο Κασναφέρης, που έχει το χάρισμα να αντιλαμβάνεται τα μηνύματα των καιρών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: