Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2007

ΚΩΤΣΙΟΣ: "ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ"

Για την πρόκριση επί της Μπλάκμπερν μίλησε στην εφημερίδα «Sportime» ο Ηλίας Κώτσιος.

Ο αμυντικός της Λάρισας αναφέρθηκε στη δυσκολία των δύο αναμετρήσεων με τον αγγλικό σύλλογο και τόνισε ότι πλέον η ομάδα του έχει γίνει γνωστή σε όλη την Ευρώπη.

Επίσης ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε και στο έμψυχο υλικό που διαθέτουν οι Κυπελλούχοι Ελλάδας και υπογράμμισε ότι μπορούν να πετύχουν κάτι καλό τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώτσιου

Έχεις μεγάλη εμπειρία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω της θητείας σου και στον ΠΑΟ. Τι σου έχει μείνει από τη μεγάλη πρόκριση;

Είναι μια πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία γιατί έγινε από την ομάδα της Λάρισας, η οποία έχει πάρα πολλά χρόνια να βρεθεί στα ευρωπαϊκά σαλόνια Αυτό που πετύχαμε όλοι οι παίκτες, ο προπονητής, η διοίκηση, είναι πολύ σημαντικό. Ξαναγύρισε η Λάρισα στα ευρωπαϊκά σαλόνια και γίνεται γνωστή σε όλη την Ευρώπη. Είναι μια μεγάλη επιτυχία.

Ξέραμε εξαρχής ότι είναι πολύ δύσκολο. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια αγγλική ομάδα. Ευτυχώς, όμως, όλα πήγαν καλά. Αυτό που σκεφτόμαστε από εδώ και πέρα είναι ότι θα αγωνιστούμε και με άλλες αγγλικές ομάδες, όπου θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο.

Υπήρχε ασφάλεια για την πρόκριση, δεδομένου του 2-0 του πρώτου αγώνα;

Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι δεδομένο. Είχαμε κάνει ένα καταπληκτικό πρώτο παιχνίδι. Αυτό θέλαμε να κάνουμε και στην Αγγλία. Στο πρώτο ημίχρονο τα καταφέραμε, ήμασταν πολύ καλοί, στο δεύτερο περιμέναμε την αντίδραση της Μπλάκμπερν, όμως ανταποκριθήκαμε σωστά στην πίεση που δεχθήκαμε και όλα πήγαν καλά.

Παρόλο που η συμμέτοχη σου θεωρείτο αμφίβολη, έδωσες πολλές λύσεις με την είσοδο σου στο γήπεδο...

Προσπάθησα και εγώ να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να βοηθήσω την ομάδα να πάρει την πρόκριση. Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Αυτό που μετράει είναι η πρόκριση.

Τι σας είπε ο κ. Δώνης πριν από τα ματς;

Αυτό που έπρεπε να κάνουμε ήταν να δείξουμε πάθος, θέληση και δύναμη. Ξέραμε ότι έπρεπε να τα προστατεύσουμε όλα αυτά, για να πάρουμε την πρόκριση.

Θεωρείς ότι η ΑΕΛ θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε τρεις διοργανώσεις;

Έχουμε το καλύτερο δυναμικό των τριών τελευταίων ετών. Έχουν γίνει πολύ καλές προσθήκες και είμαστε δυνατοί. Βέβαια, πρέπει να κοιτάζουμε κάθε ματς ξεχωριστά και το ταμείο θα γίνει στο τέλος.

Πώς νιώθεις που είσαι Λαρισαίος και συνέδεσες το όνομα σου με αυτήν την πρόκριση;

Πολύ χαρούμενος όχι μόνο επειδή είμαι Λαρισαίος, αλλά επειδή μία ομάδα σαν τη Λάρισα μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Πού αφιερώνεις την πρόκριση;

Στην οικογένεια μου και σε όλους του φίλους της ΑΕΛ, που πάντα βρίσκονται στο πλευρό μας και μας δίνουν μεγάλη ώθηση σε όλα τα παιχνίδια.

Τα παιδιά σου τι σου είπαν μετά το ματς;

Είναι μικρά ακόμη και δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι συνέβη...

Σου πέρασε κάποια στιγμή από το μυαλό, ειδικά μετά το γκολ της Μπλάκμπερν, ότι μπορεί να χαθεί το εισιτήριο για τους ομίλους;

Από την αρχή γνωρίζαμε ότι επρόκειτο για ένα πολύ δύσκολο ματς. Ωστόσο, παρακολουθώντας τον αγώνα από τον πάγκο έβλεπα ότι η ομάδα πάει πάρα πολύ καλά και ειδικά μετά το γκολ ήξερα ότι η πρόκριση δεν πρόκειται να χαθεί. Σίγουρα κάποια στιγμή η πίεση των Άγγλων ήταν μεγάλη, αλλά ευτυχώς αντιδράσαμε καλά και πήραμε αυτό που θέλαμε.

Μια υπόσχεση για τον κόσμο;

Να προσπαθήσουμε σε όλα τα παιχνίδια να λειτουργήσουμε για τη νίκη, να κάνουμε καλές εμφανίσεις για να τους δίνουμε ανάλογες χαρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: