Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2007

ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΣ: " ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ"

«H πρόκριση στους ομίλους του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ μας έδωσε θάρρος και πίστη για τη συνέχεια. Είμαστε πλέον σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν. Θέλω να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια και να τα καταφέρουμε.. Ο νεαρός αμυντικός της Λάρισας μιλά αποκλειστικά στο www.wind.com.gr για την κλήρωση των ομίλων του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ όπου η Θεσσαλική ομάδα θα πάρει μέρος για πρώτη φορά στην ιστορία της σε αυτή τη μορφή του θεσμού.

Θεωρεί πως η πρόκριση επί της Αγγλικής Μπάκμπερν έδωσε μεγάλο θάρρος και αυτοπεποίθηση στην ομάδα του καθώς έδειξε πως είναι ικανή για πολύ σπουδαία πράγματα. Ο Γιώργος Γκαλίτσιος πιστεύει της δυνατότητες και τον ενθουσιασμό της Α.Ε.Λ. αν και ομάδες που θα αντιμετωπίσει είναι όλες πάρα πολύ δύσκολες με αρκετές ιδιαιτερότητες η κάθε μια από την πλευρά της. Θεωρεί επίσης, πως το δύσκολο πρόγραμμα στους επόμενους δύο μήνες με συνεχή παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη θα αποτελέσει ένα ξεχωριστό κίνητρο έτσι ώστε να δείξει η Λάρισα τις πραγματικές δυνατότητες και τις φιλοδοξίες της στη φετινή σεζόν.

Γιώργο ποίες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από την κλήρωση στη φάση των ομίλων του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ;
«Θα μπορούσε να ήταν ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα από τη στιγμή που σε αυτή τη φάση μετέχουν πάρα πολύ καλές ομάδες από όλη την Ευρώπη. Όχι πως θα είναι εύκολα για εμάς καθώς και οι τέσσερις ομάδες είναι αρκετά δυνατές με καλούς παίκτες μεγάλο ειδικό βάρος. Όμως εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να καλό αποτέλεσμα. Πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ και εφόσον αγωνιστούμε σύμφωνα με τις δικές μας δυνατότητες κάτι μπορούμε να καταφέρουμε..»

Η πρόκριση επί της Μπλάκμπερν θεωρήθηκε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Τι παραπάνω έδωσαν σε εσάς αυτά τα παιχνίδια;
«Έδειξαν ότι έχουμε πολύ μεγάλες δυνατότητες. Πιστέψαμε στις μεγάλες δυνατότητες που έχει η φετινή ομάδα της Λάρισας. Πήραμε θάρρος για ακόμη μεγαλύτερα και πιο σπουδαία πράγματα στις διεθνείς διοργανώσεις αρκεί να καταβάλλουμε όλες μας τις δυνάμεις και να πιστεύουμε στους εαυτούς μας όπως κάναμε με τη Μπλάκμπερν. Η πρόκριση στην επόμενη φάση το κυπέλλου ΟΥΕΦΑ μας έδωσε θάρρος και αυτοπεποίθηση. Είμαστε πλέον σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο αλλά δεν υπάρχει ούτε φόβος ούτε ανησυχία. Προσωπικά θέλω να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια και στο τέλος να τα καταφέρουμε..»

Θεωρείς κάποια ομάδα πιο δυνατή ή πιο εύκολη από αυτές που έχετε να αντιμετωπίσετε;
«Δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια σε αυτή τη φάση. Το εύκολο και το δύσκολο θα το κάνουμε εμείς με την απόδοσή μας. Η ΑΕΛ έχει δείξει ότι μπορεί. Σίγουρα πρόκειται για έναν όμιλο με δύσκολους αντιπάλους. Ομάδες που έχουν δυναμική και διάθεση να παίξουν για τη νίκη. Εμείς από την πλευρά μας θα δούμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά καθώς είτε εντός είτε εκτός έδρας το κάθε παιχνίδι θα έχει διαφορετικό χαρακτήρα. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και στο τέλος θα δούμε το τι καταφέραμε..»

Μπορεί η Λάρισα να αντέξει την πίεση των συνεχόμενων δύσκολων αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη στο προσεχές χρονικό διάστημα;
«Όντως βλέποντας το πρόγραμμα του πρωταθλήματος στην συνέχεια έχουμε πολύ δύσκολα παιχνίδια στο ίδιο χρονικό διάστημα οπότε και θα διεξάγονται οι αγώνες των ομίλων του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Για εμάς είναι μια μεγάλη πρόκληση να πάμε εξίσου καλά στην Ευρώπη, στο πρωτάθλημα αλλά και το κύπελλο Ελλάδος. Θα έχουμε δύσκολο πρόγραμμα αλλά είναι μια καλή ευκαιρία για τον καθέναν ξεχωριστά αλλά και την ομάδα συνολικά να δείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες του προγράμματος. Εγώ πάντως είμαι αισιόδοξος καθώς πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας μου. Το ίδιο πιστεύει και ο κόσμος της Λάρισας που πήρε μεγάλες χαρές από εμάς και περιμένει ακόμη περισσότερα από εμάς δείχνοντας υπομονή και εμπιστοσύνη. Αυτή είναι η σπουδαιότερη βοήθεια για εμάς..»


Δεν υπάρχουν σχόλια: