Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2007

ΤΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΜΙΑΣ ΠΤΗΣΗΣ

Η απογείωση του τσάρτερ ήταν προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί, το ραντεβού για τις 8.30, όμως οι πρώτοι ανυπόμονοι φίλοι της ΑΕΛ -συνταξιδιώτες της ομάδας- κατέφθασαν από τις 7.30 στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου...

Η ορθοστασία του Νίκου Λυράκη στη διάρκεια σχεδόν της μισής πτήσης (τετράωρη), οι οικογενειακές στιγμές του Γιώργου Δώνη λίγο πριν από την προσγείωση και το σύνθημα «ΑΕΛ, μπορείς, μπορείς να προκριθείς» μόλις το αεροσκάφος τροχοδρόμησε στο διάδρομο του αεροδρομίου του Μάντσεστερ «χρωμάτισαν» ιδιαίτερα ένα ταξίδι που έδειχναν άπαντες να απολαμβάνουν.

«Πιο δύσκολη και από όμιλο»Ο Λυράκης άνοιξε διάλογο με τουλάχιστον δέκα σειρές καθισμάτων και μεταξύ άλλων εξέφρασε την άποψη ότι «η πρόκριση στη ρεβάνς με την Μπλάκμπερν είναι πιο δύσκολη υπόθεση ακόμη και από το να περάσεις τη φάση των ομίλων του ΟΥΕΦΑ. Ισως για το δεύτερο να αρκούν τέσσερις βαθμοί, μία εντός έδρας νίκη και μία ισοπαλία» τόνισε ο γενικός διευθυντής.

«Να χτυπήσουμε ΟΥΕΦΑ»Παράλληλα, επισήμανε πως «η πρόκριση από όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολύ δύσκολη για κάθε ελληνική ομάδα και θα πρέπει να επικεντρωθούν στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Οπως έκαναν η Γαλατάσαραϊ και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατά το παρελθόν. Για παράδειγμα, αυτήν τη στιγμή δεν νομίζω ότι οι μεγάλες ελληνικές ομάδες έχουν να φοβηθούν κάποια ομάδα πλην της Μπάγερν Μονάχου σε αυτή τη διοργάνωση».

Οικογενειακό «πηγαδάκι»

Στο τσάρτερ της χαράς (τα φλας άστραπταν για αναμνηστικές φωτογραφίες με λάβαρα της ΑΕΛ εν πτήσει) ήταν και η οικογένεια του Γιώργου Δώνη, που καθόταν αρκετές σειρές πιο πίσω από τον τεχνικό της ΑΕΛ. Λίγο πριν από την προσγείωση ο Δώνης έσπευσε για ένα οικογενειακό «πηγαδάκι» με τη σύζυγό του Δέσποινα και τους γιους του Τάσο και Χρήστο. Κατά την άφιξη δε της αποστολής στο Μάντσεστερ, κατευθυνόμενος προς την αίθουσα παραλαβής των αποσκευών, φώναξε: «Τάσο, να ήξερες πόσες φορές έχω βρεθεί σε αυτόν το χώρο για σένα...».
Σε ό,τι αφορά τους παίκτες «σκότωσαν» το τετράωρο με παιχνίδια στο laptop, παρακολούθηση DVD, αλλά και ύπνο.

Ο Μητσοτάκης, ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Μπακαγιόκο...

«Κρατικός Αερολιμήν Ν. Αγχιάλου. Εγκαινιάστηκε στις 27-9-1993 από τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη» ανέφερε μία επιγραφή στο αεροδρόμιο του Βόλου και κάποιοι άρχισαν να σταυροκοπιούνται. «Ελπίζουμε να μην έχει ευχηθεί καλή επιτυχία στην ΑΕΛ. Την έχουμε βάψει...» σχολίασε χαρακτηριστικά ένας φίλος της ομάδας...
Αργότερα όταν η ομάδα ετοιμαζόταν για επιβίβαση ένας άλλος αναρωτήθηκε «ο Ολυμπιακός Βόλου για πού ταξιδεύει;», μιας και είναι γνωστή η κόντρα των Λαρισαίων με τους Βολιώτες. Από κει και πέρα, τη στιγμή που το τσάρτερ ανέπτυσσε μέγιστη ταχύτητα λίγο πριν απογειωθεί από το διάδρομο ένας φίλος της ΑΕΛ είπε «τρέχα, Μπάκα» (ό,τι δηλαδή ο Μπακαγιόκο είναι εξίσου γρήγορος...). Τέλος, οι οπαδοί της ΑΕΛ άφησαν το στίγμα τους και στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ φωνάζοντας συνθήματα όση ώρα περίμεναν τις αποσκεύες τους.
«Donis 21»

Ενας οπαδός της ΑΕΛ ήταν εντός... κλίματος περισσότερο από κάθε άλλον κατά τη χθεσινή αναχώρηση της ομάδας από τη Νέα Αγχίαλο για την Αγγλία, αφού εμφανίστηκε με φανέλα της Μπλάκμπερν που στην πίσω όψη της ανέγραφε «Donis 21».

Δεν υπάρχουν σχόλια: