Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2007

Η ΑΜΥΝΑ... "ΜΑΤΩΝΕΙ"

Ξεκινώντας η καλοκαιρινή προετοιμασία της ΑΕΛ υπήρχε η πεποίθηση ότι κάθε αντίπαλος θα έπρεπε να «ματώσει» για να πάρει αποτέλεσμα. Ο Γιώργος Δώνης έχοντας στη διάθεσή του τους παίκτες που επιθυμούσε για τη στελέχωση της αμυντικής γραμμής ξεκίνησε το «χτίσιμο» της ομάδας, μόνο που από πολύ νωρίς εμφανίστηκαν τα πρώτα προβλήματα.

Αρχικά παρουσιάστηκε ο τραυματισμός του Στέλιου Βενετίδη, κατόπιν του Ηλία Κώτσιου και τελευταίος αυτός του Νίκου Νταμπίζα με τις ενοχλήσεις στους κοιλιακούς. Αποτέλεσμα; Σε κάθε ματς να υπάρχουν αλλαγές στα μετόπισθεν, με τις όποιες συνέπειες στη συνοχή της αμυντικής γραμμής.

Στο παιχνίδι με τη Ζενίτ στα δύο από τα τρία γκολ οι Ρώσοι «χτύπησαν» από την καρδιά της άμυνας από στιγμιαία αδράνεια, μολονότι τέτοιες φάσεις δουλεύονται στην προπόνηση της ΑΕΛ. Μια από τις παραμέτρους που μπορεί να εξηγήσει το «μπλοκάρισμα» αυτό είναι ότι στα μέχρι τώρα επίσημα ματς οι «βυσσινί» δεν έχουν σταθερό δίδυμο στόπερ. Αρκεί να επισημάνει κανείς ότι εξαιτίας -κυρίως- των προαναφερθέντων προβλημάτων με τους τραυματισμούς, στα δεκατρία επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει ως τώρα η Λάρισα έχουν χρησιμοποιηθεί έξι (!) διαφορετικοί «συνδυασμοί» παικτών στο κέντρο της άμυνας. Και βεβαίως αρκετοί αγωνίστηκαν έχοντας ελάχιστες προπονήσεις στα πόδια τους, σε μια περίοδο με βεβαρημένο πρόγραμμα (αγώνες Πέμπτη-Κυριακή).

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Νταμπίζας που έπαιξε προχθές είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα στο δικέφαλο μετά το ματς με την Ξάνθη (ξέχωρα από τους κοιλιακούς), έχει χάσει πολλές προπονήσεις, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον παρτενέρ του, Ηλία Κώτσιο, ο οποίος δεν έχει βρει ακόμη τα πατήματά του μετά τον τραυματισμό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: