Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2007

ΚΑΙΣΑΡΗΣ: "ΕΓΙΝΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ"

ΠΟΣΑ λεφτά έδωσε χθες ο Alpha, για να δείξει σε ζωντανή μετάδοση τον Κατσικογιάννη, τον Κώστα Μενδρινό και τον Σοϊλέδη να φοράνε την τιμημένη φανέλα με το δαφνοστεφανωμένο έφηβο στο στήθος;

Κι οι πιτσιρικάδες, βέβαια, του Ολυμπιακού δεν φταίνε σε τίποτα. Ούτε είναι υποτιμητικό γι αυτούς να παίξουνε σ' έναν τελικό Σούπερ Καπ. Κάθε άλλο. Οταν όμως για ένα παιχνίδι δεν ενδιαφέρονται οι ίδιες οι ομάδες που παίζουνε, πώς είναι δυνατόν να ενδιαφέρεται η τηλεόραση; Ενδεχόμενα, βέβαια, η μετάδοση να γίνεται στα πλαίσια του ανοίγματος που κάνει το κανάλι στο ποδόσφαιρο. Αφού δηλαδή έχουμε μπει στο κόλπο, αν αγοράσουμε και κανέναν κατιμά, δεν πειράζει.

Για ποιο λόγο, όμως, έγινε αυτό το παιχνίδι; Μόνο και μόνο, επειδή έπρεπε να γίνει. Δεύτερος λόγος δεν υπήρχε. Γι αυτό, άλλωστε, έγινε και στο Καραϊσκάκη, που είναι έδρα του Ολυμπιακού. Αν επρόκειτο για κάτι σοβαρό, θα το δεχότανε η Λάρισα και ειδικά ο Πηλαδάκης, που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του; Μια ψυχή -σου λέει- που είναι να βγει, ας βγει.

Το Σούπερ Καπ, άλλωστε, έχει και τη σχετική προϊστορία. Ο θεσμός είχε καταργηθεί με αφορμή ένα παιχνίδι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού, που δεν έγινε ποτέ. Και δεν έγινε, επειδή είχε κάνει τότε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό ο Αποστολάκης και φοβηθήκανε τα επεισόδια. Τώρα, όμως, που έχει καταργηθεί η βία στα γήπεδα, έχουνε βγει άλλου είδους προβλήματα: Δεν υπάρχουνε ημερομηνίες. Οι ομάδες παίζουνε φουλ δύο φορές την εβδομάδα για πρωτάθλημα και Ευρώπη. Δεν υπάρχουνε, δηλαδή, ποδοσφαιριστές, για να παίξουνε. Γι αυτό ο Ολυμπιακός έβαλε μέσα έφηβους και ο Δώνης ξεκούρασε όσους μπορούσε. Με το τρόπαιο, άλλωστε, ουδείς ασχολείται. Του Ολυμπιακού η βιτρίνα είναι γεμάτη, ενώ αυτό που ενδιαφέρει τη Λάρισα είναι να κερδίσει την Κυριακή τη Σκόντα και να ξεκολλήσει από τους πέντε βαθμούς. Αυτό που τους ενδιέφερε πάνω απ όλα χθες ήτανε μην είχανε στα καλά καθούμενα κανένα τραυματισμό.

Οπως, λοιπόν, μπαίνει θέμα να καταργηθούνε οι παρελάσεις, το ίδιο πρέπει να γίνει και στο ποδόσφαιρο με το Σούπερ Καπ. Οπως κάνουνε αγγαρεία οι μαθητές στις παρελάσεις, έτσι ακριβώς κάνανε αγγαρεία χθες για το Σούπερ Καπ ομάδες και ποδοσφαιριστές. Χαίρετε. (ael-sports)

Δεν υπάρχουν σχόλια: