Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007

ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΧΑΝΕΙ ΒΑΘΜΟΥΣ....

Ο Γιώργος Δώνης είπε ότι η ομάδα του παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, αλλά δεν μπορεί να το χαρεί λόγω των αποτελεσμάτων. Κι έτσι έχουν τα πράγματα για την κυπελλούχο Ελλάδας, η οποία για μια ακόμη φορά έχασε μέσα από τα χέρια της μια νίκη, που δικαιούτο με βάση την απόδοση της. Κι όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, η χασούρα είναι μεγαλύτερη από τα όποια κέρδη.

ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ
: Την αναγνώριση ότι ενδεχομένως να παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Οπως, επίσης, κέρδισε και το χειροκρότημα του κόσμου για την προσπάθεια που κατέβαλε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Μόνο αυτά, όμως, δεν αρκούν.

ΤΙ ΕΧΑΣΕ
: Αλλους δύο βαθμούς εντός έδρας. Η ΑΕΛ θα μπορούσε να είναι στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα αν δεν είχε να αντιμετωπίσει, εκτός των αντιπάλων, τη διαιτησία και την ατυχία. Παρά τις προσπάθειες τους, οι Θεσσαλοί χάνουν συνεχώς βαθμούς που θα έπρεπε να έχουν κερδίσει και αν δεν αλλάξει άμεσα αυτό, τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα όσο θα περνάει ο καιρός.

ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ
: Την ευκαιρία να διεκδικήσει ξανά την πρόκριση στους "32" του κυπέλλου UEFA και παράλληλα να πάρει βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα στην Ελλάδα, έχει τις επόμενες μέρες η ΑΕΛ. Η κυπελλούχος Ελλάδας αντιμετωπίζει την Πέμπτη την Αλκμάαρ στην Ολλανδία και σε περίπτωση νίκης μπαίνει δυνατά για την πρόκριση στην επόμενη φάση του UEFA, ενώ λίγα 24ωρα αργότερα θα κοντραριστεί με τον ΟΦΗ στο Παγκρήτιο. Ενα πολύ κρίσιμο ματς, καθώς αν η ΑΕΛ δε νικήσει, θα βρεθεί στη ζώνη του υποβιβασμού.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΜΕ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
: Η ΑΕΛ έκανε ό,τι μπορούσε για να νικήσει. Μέτρησε 18 τελικές προσπάθειες, κέρδισε επτά κόρνερ, πίεσε τον αντίπαλο, πέτυχε δύο γκολ, έχασε ευκαιρίες. Δεν τα κατάφερε, όμως, παρά το γεγονός ότι δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Αρνητικό για τους Θεσσαλούς είναι οι 5/18 σέντρες.

Ατομικά, ο Κλέιτον ήταν και πάλι πάρα πολύ καλός, έχοντας ένα γκολ, άλλες τέσσερις τελικές προσπάθειες, οκτώ σωστές μπαλιές, τρία κλεψίματα, μία επέμβαση στην άμυνα και ένα κερδισμένο φάουλ. Ο Γιώργος Φωτάκης παρουσιάστηκε και πάλι σοβαρός στο χώρο του κέντρου με πέντε σωστές πάσες, μία τελική προσπάθεια, 2/5 σέντρες και δύο κλεψίματα, ενώ ο Γιώργος Γκαλίτσιος, σκόραρε, έκανε 1/2 σέντρες, δύο κοψίματα στην άμυνα. Οσο για τον Ιμπραΐμ Μπακαγιόκο, είχε τέσσερις τελικές προσπάθειες, μία σωστή σέντρα, τρεις μπαλιές προς τους συμπαίκτες του, δύο κλεψίματα και δύο κερδισμένα φάουλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: