Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2007

2η ΑΓΩΝ: ΑΙΓΑΛΕΩ - ΑΕΛ ... 81-71

Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Μία ακόμα πολύ μεγάλη νίκη πέτυχε το Αιγάλεω καθώς επικράτησε εντός έδρας της ΑΕΛ με 81-71 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρώτου τη τάξει πρωταθλήματος της χώρας μας. Οι «Θαλασσί» με αντεπίθεση διαρκείας στην επανάληψη κατάφεραν να επιβάλλουν το δικό τους ρυθμό στο παιχνίδι φτάνοντας στο τέλος σε μία σχετικά άνετη επικράτηση. Στην αντίπερα όχθη οι Λαρισαίοι αν και στο πρώτο ημίχρονο έλεγχαν την αναμέτρηση στην επανάληψη άφησαν τον καλό τους εαυτό στο αποδυτήρια με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα.

Με τους Έλληνες παίκτες του να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, ο Πανιώνιος πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα, επικρατώντας της Ολυμπιάδας στην Πάτρα με 70-69.

Σ' ένα κάκιστο ποιοτικά παιχνίδι, στο οποίο τον πρώτο λόγο είχαν οι άμυνες, η Ολύμπια Λάρισας πήρε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα επικρατώντας του ΑΓΟΡ με 61-52. Κορυφαίοι των «πορτοκαλί» ήταν οι Κουμπούρας και Γκριρ με 14 και 10 πόντους αντίστοιχα ενώ από τους Κρητικούς ξεχώρισε ο Καραποστόλου με 10 πόντους.

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε το Μαρούσι με 70-57 στο κλειστό του «Αγίου Θωμά επί του ΠΑΟΚ σε ένα παιχνίδι ιδιαίτερα ενδιαφέρον αν κρίνουμε από το δεύτερο ημίχρονο όπου ο ΠΑΟΚ έκανε την ολική επαναφορά αλλά δεν του έφτασε για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα.

Ο Πανελλήνιος παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, επικρατώντας με 90-77 του Κολοσσού στη Ρόδο.

Το μεγάλο ντερμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό συγκέντρωσε τα βλέμματα όλων των φιλάθλων τόσο εκείνων που γέμισαν το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων όσο και εκείνων που είδαν το ματς από την τηλεόραση. Το "τριφύλλι" στην πρώτη του φετινή μάχη με τον "αιώνιο" αντίπαλο πήρε τη νίκη με 81-77 παραμένοντας έτσι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Στο «Αλεξάνδρειο», ο Αρης ξεπέρασε σχετικά εύκολα το εμπόδιο της φιλόδοξης ΑΕΚ με 76-60.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (4η)

AEΛ-Ολυμπιάδα Πατρών
Παναθηναϊκός-Άρης
Πανελλήνιος-Αιγάλεω
Πανιώνιος-Α.Ε.Κ.
ΑΓΟ Ρέθυμνο-Κολοσσός
Π.Α.Ο.Κ.-Ολύμπια
Ολυμπιακός-Μαρούσι

ΚΑΕ ΑΕΛ: ΠΑΛΕΨΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ...

Τρεις αγωνιστικές μετά την έναρξη του πρωταθλήματος και η ΑΕΛ υπέστη την πρώτη της ήττα και έπεσε από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η βυσσινί ομάδα πάλεψε σε όλο το παιχνίδι προκειμένου να συνεχίσει το σερί των επιτυχιών αλλά το Αιγάλεω πιο τυχερό και πιο συγκεντρωμένο κατάφερε να πάρει στο τέλος μια σπουδαία νίκη με 81 - 71.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ αμφίρροπο, αν και η ΑΕΛ έδειξε στην αρχή ένα καλύτερο πρόσωπο και κυρίως έμοιαζε διαβασμένη. Ο Κώστας Πιλαφίδης βλέποντας τη διαφορά ισχύος μέσα στη ρακέτα, έδωσε εντολή στους παίκτες του να πάνε την μπάλα κοντά στο καλάθι, κίνηση που είχε θετικά αποτελέσματα.

Με κορυφαίο τον Κλιμαβίτσιους, σε άμυνα κι επίθεση, η ομάδα της Λάρισας βρήκε νωρίς ρυθμό και κυριάρχησε στον τομέα των ριμπάουντ, καθώς στο πρώτο δεκάλεπτο είχε 11 έναντι 2 του Αιγάλεω. Η προσπάθεια των φιλοξενουμένων να παίξουν μέσα στη ρακέτα, έβγαλε εκτός... παιχνιδιού τον Μπιλ Κις που δεν πήρε πολλά σουτ στην αρχή, αλλά στο τέλος του δεκαλέπτου ευστόχησε σε τρίποντο και αμέσως μετά κέρδισε φάουλ πάνω σε σουτ τριών πόντων και με τρεις βολές έκανε το σκορ 17-24.

Η διαφορά υπέρ της ΑΕΛ έφτασε και τους 9 πόντους στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά ο Πρόδρομος Νικολαϊδης και ο Αβραάμ Καλλινικίδης πήραν πάνω τους αρκετές προσπάθειες και ηγήθηκαν της αντεπίθεσης του "Σίτι" που μείωσε 29-30. Η ΑΕΛ σε αυτό το διάστημα πλήρωσε τα πολλά λάθη της στην επίθεση, αλλά το θετικό για αυτήν ήταν, ότι ο Παπανικολόπουλος έπιασε ρυθμό και έδωσε σημαντικούς πόντους στην ομάδα του.

Ωστόσο, παρότι η ΑΕΛ προηγήθηκε για μια ακόμη φορά με αξιόλογη διαφορά (37-43), το Αιγάλεω απάντησε και πάλι με τους Καλλινικίδη και Νικολαϊδη να είναι οι πρωταγωνιστές και το ημίχρονο έληξε με την ΑΕΛ να προηγείται μόλις με έναν πόντο (42-43).

Όμως, το Αιγάλεω εμφανίστηκε εντελώς διαφορετικό στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα δεν "τρομοκρατήθηκε", όταν ο Πάτερον γύρισε άτσαλα το πόδι σε ένα μαρκάρισμα του Τσέρανιτς και αναγκάστηκε να πάει στα αποδυτήρια με διάστρεμμα. Στη θέση του πέρασε ο Μάρας, ο οποίος κάλυψε απόλυτα το κενό του και "εξαφάνισε" τον Τσέρανιτς για όλο το τρίτο δεκάλεπτο.

Ο Τζάαμπερ ανέλαβε το ρόλο του πρωταγωνιστή σε σκοράρισμα και οργάνωση, την ώρα που η ΑΕΛ έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο και δεν μπορούσε να ολοκληρώσει τις επιθέσεις της. Ο ασθενής Παπανικολόπουλος είχε κάτσει στον πάγκο για να ξεκουρασεί και να ανακτήσει τις δυνάμεις του και μόνο ο Κις προσπαθούσε να δώσει επιθετικές ανάσες στην ομάδα του. Όμως, το Αιγάλεω πήρε... φόρα και προηγήθηκε με 62-50, για να λήξει τελικά το δεκάλεπτο με 62-53.

Στην τελευταία περίοδο ο Κις πήγε να γυρίσει το παιχνίδι μόνος του με συνεχόμενα τρίποντα και προς στιγμήν, "τρομοκράτησε" τους γηπεδούχους που είδαν την ΑΕΛ να μειώνει σε 70-69. Όμως, το Σίτι από εκείνο το σημείο και για τα επόμενα δύο λεπτά έτρεξε ένα σερί 7-0 και με πάθος και μεγάλη θέληση για τη νίκη, έφτασε στην τελική επικράτηση με 81-71.

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 42-43, 64-53, 81-71

ΑΙΓΑΛΕΩ: Νικολαϊδης 16 (1), Λόλας 2, Χόχλερ 4, Μαγκουνής 2, Τζάαμπερ 18, Μπρέισι 8, Καλλινικίδης 13, Πάτερσον 14, Μάρας 4.

ΑΕΛ: Κυριακόπουλος, Κις 23 (4), Παπανικολόπουλος 10 (1), Παπαχρήστος 4, Κολώκας 5 (1), Κλιμαβίτσιους 13 (1), Καραβανάς 2, Τσέρανιτς 12.

Δεν υπάρχουν σχόλια: