Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007

ΒΑΛΑΩΡΑΣ: "ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΑΕΛ"

Την πεποίθηση του ότι η ΑΕΛ παίζει πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο από την περσινή αγωνιστική περίοδο αλλά είναι απελπιστικά άτυχη, εξέφρασε ο Γιάννης Βαλαώρας. Με συνέντευξη του στην "Coach Press", η παλιά μεγάλη δόξα της "βυσσινί θύελλας" σχολιάζει τα διαιτητικά λάθη που γίνονται συνεχώς φέτος κατά των Θεσσαλών, ενώ αναφερόμενος στον προσεχή αγώνα με τον Παναθηναϊκό, τονίζει ότι η καλή ΑΕΛ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Βαλαώρα.

Κύριε Βαλαώρα η ΑΕΛ έχει μόλις εφτά βαθμούς, ενώ δεν έχει σημειώσει ακόμα νίκη στο Αλκαζάρ. Που οφείλεται αυτό;


"Θεωρώ ότι οι συγκυρίες είναι αυτές που φταίνε και έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση. Η ομάδα είναι απελπιστικά άτυχη φέτος. Έχοντας παίξει πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο από πέρσι, φτάνει… στην πηγή και δεν πίνει νερό"!

Τα παράπονα που υπάρχουν στην ΑΕΛ αναφορικά με τις φετινές διαιτησίες, τα θεωρείτε δικαιολογημένα;


"(γελώντας..) Εσείς τι τα θεωρείτε; Δεν χρειάζεται να απαντήσω. Να πω κάτι παραπάνω. Το γεγονός και μόνο ότι, από τους οκτώ διαιτητές που μας έχουν σφυρίξει στα ματς πρωταθλήματος, οι τέσσερεις έχουν τιμωρηθεί απαντά από μόνο του. Στην αρχή είπα «εντάξει μωρέ έκαναν ένα λάθος. Την επόμενη αγωνιστική είπα πάλι το ίδιο και την επόμενη το ίδιο. Μετά κατάλαβα... Χαρακτηριστικά μπορώ να πω ότι η διαιτησία στο ματς με τον Ατρόμητο είναι η χειρότερη που έχω δει ποτέ μου στη ζωή μου
".

Πόσο δύσκολο είναι για την ΑΕΛ να συμμετέχει ταυτόχρονα σε τρεις διοργανώσεις;


"Η ΑΕΛ παίζει πολύ καλή μπάλα φέτος. Απέκλεισε μια μεγάλη ομάδα όπως η Μπλάκμπερν. Αν θέλουμε να είμαστε μεγάλη ομάδα, πρέπει να μάθουμε να παίζουμε αγώνες και με τέτοια συχνότητα και με τέτοια ένταση. Ίσως, όπως κάθε αρχή και δύσκολη έτσι και για όλους στην ομάδα να ήταν αρκετά δύσκολη η πρώτη φορά. Αυτό που εγώ καταλαβαίνω είναι ότι κάποιοι δεν αρέσκονται στην πολύ καλή ΑΕΛ που συμμετέχει σε Ελλάδα και Ευρώπη και την έχουν βάλει στο μάτι, για να βγει από όλες τις διεκδικήσεις. Το γεγονός ότι η ομάδα είναι σε αυτή τη βαθμολογική θέση τώρα δεν σημαίνει τίποτα. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα. Αρκεί να σκεφτούμε ότι το 1982 η ομάδα είχε στους εννιά πρώτους αγώνες τρεις βαθμούς και βγήκε δευτεραθλήτρια".

Πώς είδατε την κίνηση Πηλαδάκη να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος της Superleague;


"Νομίζω ότι, στη θέση του, και εγώ το ίδιο θα έκανα. Καλά έκανε .Έπρεπε με κάποιο τρόπο να αντιδράσει και αυτός ήταν ο καλύτερος".

Την Κυριακή υπάρχει ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό. Πώς βλέπετε το ματς;


"Σίγουρα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Και οι δύο ομάδες θέλουν τους βαθμούς, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Ο μεν Παναθηναικός θέλει να μείνει στην πρώτη θέση, ενώ η ΑΕΛ να κερδίσει επιτέλους στο Αλκαζάρ και να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Αν τα καταφέρει, θα ανεβεί το ηθικό της, κάτι που τόσο χρειάζεται. Ευτυχώς κληρώθηκε ένας καλός διαιτητής με βάση την ως τώρα βαθμολογία των διαιτητών, ο κ. Κάκος και θεωρώ ότι θα φέρει εις πέρας και σωστά, αυτό το δύσκολο για όλους παιχνίδι. Θα κερδίσει όποιος κάνει λιγότερα λάθη.. Η ΑΕΛ αν παίξει όπως μπορεί δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Η “κακή” ΑΕΛ είναι αυτή που με φοβίζει, αλλά δεν νομίζω ότι θα την ξαναδούμε φέτος".

Ο κόσμος θα είναι στο πλευρό της κατά την άποψή σας;


"O κόσμος έχει δυνάμεις και κουράγια και κυρίως δίψα. Θα γεμίσει πιστεύω την Κυριακή το Αλκαζάρ. Μην ξεχνάμε ότι εννέα χρόνια η ομάδα δεν έπαιζε στην Α’ Εθνική. Γνωρίζοντας μάλιστα πόσο καλά παίζει η ομάδα θα είναι και πάλι εκεί".


Βοηθάει η ανάληψη των Μεσογειακών αγώνων στη δημιουργία του νέου γηπέδου;


"Μένει μόνο ένα ναι, για να ξεκινήσουν τα έργα. Είναι το θέμα στην τελική ευθεία όπως έχω ακούσει από τον κ. Πηλαδάκη και τον κ. Λυράκη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: