Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

ΔΩΝΗΣ: ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΕΣ...

Αποφασισμένοι να χτυπήσουν τον αγώνα με την Αλκμάαρ είναι παίκτες και τεχνική ηγεσία της Λάρισας. Ο Γιώργος Δώνης παραδέχθηκε πως η ομάδα του θα παίξει για τη νίκη στην Ολλανδία, μίλησε για το συναίσθημα της συμμετοχής σε έναν ευρωπαϊκό αγώνα, ενώ δεν παρέλειψε να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με τους Στέφανο Κοτσόλη και Ιμπραϊμ Μπακαγιόκο.

Αρχικά, ο Γιώργος Δώνης έδειξε να… χαίρεται για το ότι η ομάδα του θα δώσει έναν ακόμη ευρωπαϊκό αγώνα: «Είναι πάρα πολύ ωραίο συναίσθημα να αλλάζεις παραστάσεις μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να βρίσκεσαι σε ένα πανέμορφο γήπεδο όπως αυτό της Αλκμααρ κι αυτό είναι κάτι ξεχωριστό που σου προσφέρει το ποδόσφαιρο. Ξέρουμε ότι μετά από το αυριανό ματς θα δούμε αν έχουμε λίγες ελπίδες, πολλές ή καθόλου κι αυτό σημαίνει ότι είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, στο οποίο θέλουμε να διεκδικήσουμε ό,τι πιθανότητες έχουμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα».

Πως βλέπουν όμως ο έμπειρος τεχνικός και οι παίκτες του την αναμέτρηση με την Αλκμάαρ; «Θα προσπαθήσουμε να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι, αλλά πάνω απ όλα θα προσπαθούμε να φανούμε αντάξιοι της πολύ σημαντικής προσπάθειας που έχουμε ξεκινήσει εδώ και αρκετό διάστημα και φυσικά αντάξιοι της στήριξης των φιλάθλων μας που θα έρθουν για να μας ενισχύσουν. Αντιμετωπίζουμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο που είναι αήττητος στα ευρωπαϊκά κύπελλα, μία ομάδα με πολύ καλή επιθετική ανάπτυξη, που συνηθίζει να βάζει πολλούς παίκτες στην αντίπαλη περιοχή. Αυτό το στοιχείο θα πρέπει να περιορίσουμε και να συμπεριφερθούμε πολύ καλά αμυντικά – κι όταν λέω αμυντικά δεν εννοώ την τετράδα της άμυνας, αλλά ολόκληρη την ομάδα. Σε ότι αφορά στην επιθετική μας ανάπτυξη πιστεύω ότι έχουμε δυνατότητες και θα σκοράρουμε όπως κάναμε και στα προηγούμενα ευρωπαϊκά ματς».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να προσαρμόσει την τακτική του στην επιτακτική ανάγκη για βαθμούς ο Γιώργος Δώνης απάντησε: «Για να έχουμε ελπίδες πρόκρισης θέλουμε τη νίκη. Όμως, ό,τι και να διεκδικούσαμε θα κάναμε το παιχνίδι μας. Το 4-3-3 είναι αυτό που ξέρουμε και παίζουμε καλύτερα».

Όσο για την απουσία του Ιμπραϊμ Μπακαγιόκο, ο τεχνικός των «βυσσινί» ανέφερε: «Είναι σημαντικός παίκτης για μας και όποιος χρησιμοποιηθεί θα πρέπει να δείξει το καλό του πρόσωπο. Αλλά πιστεύω ότι θα είμαστε καλοί στην επιθετική μας ανάπτυξη, έστω και αν μας λείπει το ταλέντο και η ικανότητα του Ιβοριανού».

Αναφερόμενος και στην σημειολογία των γεγονότων που τον θέλει να έρχεται αντιμέτωπος με το παρελθόν του (κόντρα στην παλιά του ομάδα τη Μπλάκμπερν και αύριο απέναντι στον Φαν Χααλ, όπως στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 1996 στο γειτονικό Άμστερνταμ με τον Αγιαξ» ο Γιώργος Δώνης σχολίασε: «Όταν στην πρώτη μου χρονιά στην Ευρώπη έχω παίξει με την Μπλάκμπερν και επιστρέφω στο Άμστερνταμ, δεν μπορώ παρά να μην νιώθω τυχερός και να εύχομαι να είμαι γερός ώστε να χαρώ και όλα αυτά που έρχονται».

Μιλώντας για τις πιθανότητες ανέφερε εκ νέου τα όσα είπε για τις επιθετικές αρετές της ομάδας προσθέτοντας: «Έχουμε τις δυνατότητες να χτυπήσουμε το παιχνίδι στα ίσα. Και μπορεί οι πιθανότητες μας να φαίνονται λίγες, αλλά στο χέρι μας είναι να τις κάνουμε περισσότερες μέσα στον αγώνα. Το άσχημο για μας είναι ότι τα δύο μας πρώτα παιχνίδια τα δώσαμε με τις πιο δυνατές ομάδες του ομίλου μας».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το κατά πόσο ο Κοτσόλης μπορεί να επηρεάστηκε ψυχολογικά μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό και το γκολ που δέχθηκε στα τελευταία λεπτά επισήμανε ότι όλα είναι θέμα χαρακτήρα και ότι έχει δουλέψει με τον παίκτη στον τομέα αυτό: «Γενικά ο Στέφανος έχει πολύ καλή παρουσία φέτος. Έκανε ένα λάθος και δεν θα πρέπει να στεκόμαστε σε αυτό. Δεν είμαστε από αυτούς και δεν πρόκειται να ρίξουμε καμία ευθύνη πάνω του. Έχει την εμπιστοσύνη μας και δεν πρόκειται να επηρεαστεί. Μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό είμαστε πρώτη ομάδα σε τελικές προσπάθειες στο πρωτάθλημα και έχουμε τον ίδιο αριθμό με την ΑΕΚ σε επιθέσεις αντιπάλων. Δυστυχώς, όμως, εμείς ως ομάδα πληρώνουμε το παραμικρό λάθος που κάνουμε. Ελπίζω σύντομα αυτό να σταματήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: