Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΛΟΥΙΣ ΦΑΝ ΓΚΑΑΛ

«Παρακολούθησα την ΑΕΛ ζωντανά κόντρα στον Ηρακλή και σε βίντεο τους αγώνες με Μπλάκμπερν και Έβερτον. Παίζει ελκυστικό και οργανωμένο ποδόσφαιρο κι αυτό είναι για μας και θετικό και αρνητικό. Θετικό γιατί μας αρέσει να παίζουμε απέναντι σε ομάδες που δημιουργούν και δεν καταστρέφουν το παιχνίδι του αντιπάλου, γιατί αυτό μας δίνει χώρους και ευκαιρίες να κάνουμε το παιχνίδι μας. Αρνητικό γιατί η πίεση που δέχεσαι από μια τέτοια ομάδα είναι μεγαλύτερη», δήλωσε στην εισαγωγή του ο Λουίς Φαν Χάαλ σε μια συνέντευξη Τύπου, στην οποία μπορεί να μην άνοιξε τα χαρτιά του για την αυριανή αναμέτρηση με την ΑΕΛ, αλλά αποκάλυψε αρκετά για το δικό του προπονητικό μέλλον εμπλέκοντας της Εθνικής Αγγλίας, αλλά και τη δική μας Εθνική ομάδα. Αρνήθηκε να αποκαλύψει ποιο στοιχείο της ΑΕΛ φοβάται, αλλά μίλησε για το μεγάλο στοίχημα: Το ευρωπαϊκό ρεκόρ που κυνηγάει με την Αλκμααρ στο DSB Stadion, απέναντι στους Κυπελλούχους Ελλάδος.

Για το αυριανό ματς ο τεχνικός της Αλκμάαρ δεν έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο φορ Άρι, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Γκρατσιάνο Πελέ και Τζούλιαν Γένερ, οι οποίοι ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα εξαιτίας στομαχικών διαταραχών. Απαντώντας στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου ο Φαν Χάαλ είπε ότι δεν θυμάται ως ποδοσφαιριστή τον αυριανό αντίπαλό του στη μάχη του πάγκου, Γιώργο Δώνη, από τον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ Άγιαξ-Παναθηναϊκός το 1996 «ίσως είναι λάθος μου, αλλά δεν τον θυμάμαι. Κι αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν μένω ποτέ στο παρελθόν». Τόνισε ότι ως αντικαταστάτη του Άρι προόριζε τον Πελέ, αλλά δεν γνωρίζει αν θα είναι σε θέση να παίξει. Στην περίπτωση αυτή, πρώτη επιλογή είναι ο Ελ Χαμνταουί.

Ερωτηθείς - με αφορμή την σεναριολογία των τελευταίων ημερών - για την πιθανότητα να αναλάβει ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Αγγλίας διατηρώντας τη θέση του στην Αλκμάαρ, ο Φαν Χάαλ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λέγοντας πως: «το ίδιο μοντέλο είχε εφαρμόσει κάποτε κι ο Χίντινκ» και έσπευσε να προσθέσει χαριτολογώντας: «Αυτός, άλλωστε είναι ο λόγος που δεν σχολιάζω πια για την τηλεόραση τα ματς της Εθνικής Ολλανδίας».

Για τη δήλωση του Αντεμός, τεχνικού της Βίτεσε, που χρίζει φαβορί την Αλκμάαρ στο πλευρό του Άγιαξ για τον φετινό τίτλο στο ολλανδικό πρωτάθλημα είπε: «Δεν κρύβω ότι έμεινα έκπληκτος. Έχουμε καλή ποιότητα ως ομάδα, αλλά στα πρώτα ματς της σεζόν μας έλειψε το εύκολο γκολ με συνέπεια να χάσουμε αρκετό έδαφος. Στους τελευταίους αγώνες, όμως, τόσο ο Άρι όσο και ο Μούσα Ντεμπελέ μας έχουν δώσει τις λύσεις που περιμέναμε από αυτούς κι έτσι καταφέραμε να επανακάμψουμε».

Τόνισε επίσης ότι «το γεγονός ότι η ΑΕΛ παίζει το τελευταίο της χαρτί για την πρόκριση δεν επηρεάζει τα δικά μας σχέδια για το παιχνίδι. Η πίεση είναι στο μέρος της ΑΕΛ και όχι στο δικό μας», ενώ μετά από σχετική ερώτηση δήλωσε με έμφαση πως: «η Αλκμάαρ καλύπτει τις φιλοδοξίες μου για να κατακτήσω έναν τίτλο, πόσο μάλλον από τη στιγμή που η ομάδα έχει να το καταφέρει 25 χρόνια. Θέλει πολύ χρόνο για να γίνουμε μεγάλη ομάδα, αλλά θεωρώ ότι είμαστε στον σωστό δρόμο. Θέλω να πω αντίο με έναν τίτλο στην Αλκμάαρ, αν και είμαι σίγουρος ότι η στιγμή που θα φύγω από εδώ θα αργήσει αρκετά. Λογικά αυτός θα είναι ο τελευταίος μου σταθμός ως προπονητής συλλόγων». Πρόσθεσε επίσης ότι η μεγαλύτερη φιλοδοξία του είναι να φτάσει ψηλά καθοδηγώντας μια Εθνική ομάδα, αποκαλύπτοντας ότι αυτός θα ήταν ο μοναδικός λόγος που θα το έφερνε για δουλειά στην Ελλάδα. Να αναλάβει προπονητής της Εθνικής μας. Ερωτηθείς για το αν φοβάται κάτι από την ΑΕΛ στο αυριανό ματς αρνήθηκε να απαντήσει εξηγώντας «ότι έτσι θα αποκαλύψω στοιχεία της τακτικής μας».

Τέλος έγινε ειδική μνεία στο ρεκόρ που κυνηγά η Αλκμαάρ, αφού αν οι Ολλανδοί δεν ηττηθούν από την ΑΕΛ αύριο θα συμπληρώσουν 32 σερί διεθνείς αγώνες αήττητοι εντός έδρας, κάτι που συνιστά την κορυφαία επίδοση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο: «Θα είμαι πολύ υπερήφανος αν το καταφέρουμε. Ίσως αυτό το ρεκόρ να είναι το σπουδαιότερο στην καριέρα μου μαζί με το αντίστοιχο ρεκόρ που είχα ξεκινήσει στη Μπαρτσελόνα και συνέχισε μετά από μένα ο Άντιτς. Θα είμαι υπερήφανος αν το καταφέρουμε αύριο κόντρα στην ΑΕΛ γιατί θα είμαι μέρος της ιστορίας, έστω κι αν το ρεκόρ δεν θα ανήκει εξ ολοκλήρου σε μένα, αλλά θα το μοιράζομαι με τους προκατόχους μου», κατέληξε ο πολυνίκης τεχνικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: