Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007

ΔΩΝΗΣ: "ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟ ΚΙΝΗΤΡΟ"

Οι παίκτες της ΑΕΛ θα αγωνιστούν απέναντι στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με τον ενθουσιασμό και το κίνητρο που τους δίνει η συμμετοχή σε έναν ευρωπαϊκό αγώνα, κάτι που δεν τους συμβαίνει συχνά.

Αυτό τόνισε ο Γιώργος Δώνης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη (7/11) εν όψει του αγώνα με τους Ρώσους που θα διεξαχθεί την Πέμπτη (8/11, 17:30) στο «Πανθεσσαλικό» για τη 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Κυπέλλου UEFA.

«Υπάρχει μεγάλη διάθεση στην ομάδα. Θα αγωνιστούμε με τον ίδιο ενθουσιασμό που είχαμε και στο πρώτο παιχνίδι με την Μπλάκμπερν. Ο αυριανός αγώνας αποτελεί νέο ξεκίνημα για μας και σας διαβεβαιώνω ότι η πίεση θα είναι πολύ λιγότερη από αυτή που υπάρχει στο ελληνικό πρωτάθλημα και αυτό γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια να δίνουμε συχνά τέτοιους αγώνες. Ενώ για παράδειγμα με τον Ηρακλή (σ.σ. επόμενος αντίπαλος της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα) θα παίζουμε συχνά. Όπως είπα και στους παίκτες μου μετά το ματς με την Ξάνθη, πρέπει να έχουμε ψηλά το κεφάλι και να διεκδικήσουμε πάλι πράγματα, ξεκινώντας από το αυριανό ματς. Είναι πολύ σημαντική εμπειρία όταν βρίσκεσαι αντιμέτωπος με μία από τις μεγάλες δυνάμεις της Ρωσίας και απέναντι σε έναν απ΄τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο, τον Ντικ Αντβοκάατ. Για εμάς όλα αυτά αποτελούν υψηλό κίνητρο», τόνισε ο Ελληνας τεχνικός.

Παράλληλα, έδωσε υπόσχεση στον κόσμο ότι
«...θα προσπαθήσουμε σκληρά στον αγωνιστικό χώρο, θα προσπαθήσουμε να τον ευχαριστήσουμε και να διεκδικήσουμε τους πρώτους μας βαθμούς στον όμιλο».

Αναλύοντας την αντίπαλο της Λάρισας, ο Δώνης είπε:
«Η Ζενίτ διαθέτει ταχύτατους ποδοσφαιριστές και πολύ κίνηση στην επίθεση και στο κέντρο. Γενικότερα είναι μία ποιοτική ομάδα. Εμείς δεν πρόκειται να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας. Τους έχουμε μελετήσει καλά, γνωρίζουμε τα δυνατά και αδύναμα σημεία τους, αλλά όλα θα φανούν στο γήπεδο».

Οσον αφορά την ενδεκάδα, το μοναδικό ερωτηματικό είναι η συμμετοχή του Νίκου Νταμπίζα. Ο αρχηγός έβγαλε χωρίς πρόβλημα τη σημερινή προπόνηση, αλλά ο Δώνης διευκρίνισε:
«Αν υπάρχει έστω και ένα μικρό ρίσκο ενόψει του αγώνα της Κυριακής, δεν θα χρησιμοποιηθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: