Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

ΛΥΡΑΚΗΣ: "ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ Η ΚΕΔ"

Η διαιτησία του Βασίλη Αργυρόπουλου στο Καυτατζόγλειο, ήταν καταδικαστική για την ΑΕΛ. Η κυπελλούχος Ελλάδας αδικήθηκε σε ένα ακόμη παιχνίδι, η οργή στις τάξεις της μεγαλώνει όλο και περισσότερο και ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ, Νίκος Λυράκης, ξεσπάει μιλώντας στο Sportime.gr. Το δεξί χέρι του Κώστα Πηλαδάκη τονίζει ότι "τα ανθρωπίδια της ΚΕΔ μας κάνουν πλέον πλάκα και πληρώνουμε τη στάση μας σε κάποια θέματα", αναρωτιέται αν μπορούν όλοι αυτοί να περπατήσουν με το κεφάλι ψηλά και να πάνε άνετα σε ένα γήπεδο, αποκλείει ενδεχόμενο αποχώρησης του Πηλαδάκη τουλάχιστον μέχρι την κατασκευή του νέου γηπέδου και παραδέχεται ότι "δυστυχώς είμαστε μια διοίκηση ανίκανη να αντιμετωπίσει αυτό τον συρφετό".

- Τι εξήγηση υπάρχει για όλα αυτά που γίνονται φέτος;

"Την εξήγηση μπορείτε να τη δώσετε εσείς, οι δημοσιογράφοι. Να κάνετε μια έρευνα και να δείτε γιατί γίνονται όλα αυτά. Εμείς έχουμε αντιληφθεί, πλέον, και ξέρουμε ότι πληρώνουμε τη στάση μας σε διάφορα θέματα. Και θεωρούμε ότι η ΚΕΔ, πλέον, μας κάνει πλάκα".


- Και η αντίδραση σας;

"Δεν ξέρουμε πώς να αντιδράσουμε, πια. Εχουμε καταγγείλει πολλές φορές ότι η ΚΕΔ, οι άνθρωποι που είναι στην ΚΕΔ, μας κάνουν πλάκα. Να δούμε μέχρι πού θα φτάσουν... Κάθονται στα γραφεία του και διασκεδάζουν με την πλάκα που κάνουν σε μια ομάδα".


- Θα το "διασκεδάσετε" κι εσείς πλέον;

"Δεν μπορούμε να το διασκεδάσουμε, με όποια έννοια κι αν δώσουμε στη λέξη, από τη στιγμή που μιλάμε για τη δουλειά και την ψυχολογική κατάσταση τόσων ανθρώπων. Της διοίκησης, του προπονητή, των παικτών. Απλά θα περιμένουμε να δούμε μέχρι πού θα φτάσει η αναλγησία τους. Παρά τα όσα γίνονται, εμείς μπορούμε να περπατάμε με το κεφάλι ψηλά. Αυτοί μπορούν να πάνε να παρακολουθήσουν ένα ματς, σε οποιοδήποτε γήπεδο, άνετα; Μπορούν να περπατήσουν με το κεφάλι ψηλά; Μπορούν να πάνε σε οποιοδήποτε γήπεδο και να νιώσουν άνετα, χωρίς να έχουν προστασία; Πιστεύουν ότι θα τους υποδεχθούν όλοι ευχάριστα; Το έχουν σκεφτεί ποτέ αυτό;


Εμείς, πάντως, όπου κι αν πάμε, πάμε με το κεφάλι ψηλά και δεχόμαστε τα χειροκροτήματα όλων για την ευρωπαϊκή μας πορεία φέτος. Αυτοί έχουν σκεφτεί ποτέ αν μπορούν να πάνε σε ένα γήπεδο με ψυχολογική άνεση για να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι; Το μόνο που κάνουν, είναι να σπάνε πλάκα με μια ομάδα που αποτελείται από ανθρώπους σοβαρούς, με εύρος γνώσεων που το δείχνουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτούς στην ΚΕΔ, όμως, προφανώς δεν τους ενδιαφέρουν αυτοί οι άνθρωποι για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Επαναλαμβάνω: Μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς φόβο; Χωρίς ντροπή;".


- Με όλα αυτά που γίνονται, επειδή υπήρξαν και σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο της Λάρισας, ο Κώστας Πηλαδάκης σκέφτεται την αποχώρηση του;

"Ο Πηλαδάκης έχει ένα στόχο, ένα όραμα για την ΑΕΛ. Εχει στόχο να φτιάξει μια μεγάλη ομάδα, να επενδύει χρήματα κατόπιν υποδείξεως του προπονητή για να δημιουργήσει ένα ρόστερ που θα εντυπωσιάζει σε Ελλάδα και Ευρώπη και να γίνει και το νέο γήπεδο. Εχει καταφέρει τα 2/3 και το τρίτο, το γήπεδο, θεωρητικά είναι προ των πυλών. Το να πει σήμερα ότι φεύγει από το ποδόσφαιρο, δεν το πιστεύω. Δεν πιστεύω ότι θα αποφασίσει τώρα κάτι τέτοιο. Ακόμη κι αν το αποφάσιζε, πάντως, θα ήταν απολύτως δικαιολογημένος. Αυτά τα ανθρωπίδια, έχουν διώξει από το ποδόσφαιρο τον Μυτιληναίο, τον Κοντομηνά. Ανθρώπους σημαντικούς. Γιατί να μη διώξουν και τον Πηλαδάκη; Το γεγονός ότι κάποιοι ανέχονται όλο αυτό το σύστημα, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετική κουλτούρα".


- Ως διοίκηση της ΑΕΛ, υπάρχει ένα μήνυμα που θέλετε να στείλετε στην ΚΕΔ και στον κόσμο της ομάδας;


"Στην ΚΕΔ, όχι. Δεν υπάρχει κάποιο μήνυμα για να τους στείλουμε. Απλά, ότι παρακολουθούμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για να δούμε μέχρι ποιο σημείο μπορούν να γίνουν αστείοι. Μέχρι πού μπορούν να φτάσουν, επιτέλους. Από εκεί και πέρα, για τον κόσμο, το έχω δηλώσει κι άλλη φορά, ότι δυστυχώς είμαστε μια διοίκηση ανίκανη να αντιμετωπίσει όλο αυτό τον συρφετό. Το έχω ξαναπεί αυτό. Δυστυχώς δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό τον συρφετό".

Δεν υπάρχουν σχόλια: