Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2007

ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Αν και οι οιωνοί δεν είναι ευνοϊκοί, με την οριστική απουσία του τραυματία Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο, η ΑΕΛ (21:45, ΝΕΤ) είναι υποχρεωμένη να εξαντλήσει τις τελευταίες της ελπίδες για πρόκριση, σε μία έδρα όπου παραμένει απόρθητη για 31 σερί διεθνή παιχνίδια. Μάλιστα, η Αλκμααρ βρίσκεται ένα βήμα απ’ την δημιουργία νέου σχετικού ρεκόρ, στην Ευρώπη, εφόσον δεν ηττηθεί από την ΑΕΛ!

«Μετά το αυριανό (σ.σ.: αποψινό) παιχνίδι θα ξέρουμε αν έχουμε λίγες, πολλές ή καθόλου ελπίδες για πρόκριση. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα και σκοπεύουμε να εξαντλήσουμε τις όποιες πιθανότητες έχουμε για πρόκριση», επεσήμανε ο Γιώργος Δώνης. Αναφερόμενος στην ολλανδική ομάδα, είχε μόνο καλά λόγια: «Διαθέτει πολύ καλή επιθετική ανάπτυξη και είναι αήττητη επί σειρά αγώνων στην έδρα της. Πρέπει να ευχαριστηθούμε αυτό το παιχνίδι και είμαι σίγουρος ότι θα σκοράρουμε, όπως κάναμε και στα άλλα ματς». Ο προπονητής των Θεσσαλών έκανε και ειδική μνεία στον κόσμο: «Πρέπει να τον ευχαριστήσουμε, γιατί μαθαίνουμε ότι στις κερκίδες θα βρεθούν αρκετοί Ελληνες για να μας συμπαρασταθούν».

Η αντίστοιχη συνέντευξη Τύπου του προπονητή της Αλκμααρ, Λουίς Φαν Γκάαλ, είχε αναφορά στα σενάρια ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Αγγλίας (!), ενώ ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα μίλησε και για την Ελλάδα, λέγοντας πως θα ερχόταν μόνον αν αναλάμβανε την Εθνική ομάδα! Εντύπωση προκάλεσε και η δήλωσή του ότι δεν θυμόταν τον Δώνη απ’ την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Αγιαξ, λέγοντας: «Ποτέ δεν μένω στο παρελθόν».
«Η ΑΕΛ παίζει ελκυστικό και οργανωμένο ποδόσφαιρο. Η πίεση όμως είναι στην πλευρά της, αφού παίζει το "τελευταίο της χαρτί"», πρόσθεσε ο Φαν Γκάαλ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολλανδός τεχνικός δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο επιθετικό Αρι, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Γκρατσιάνο Πελέ και Τζούλιαν Γένερ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: