Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2007

ΛΑΤΣΙΟΣ: "ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ"

Έντονα ήταν τα παράπονα των ανθρώπων της ΑΕΛ μετά το τέλος της αναμέτρησης απέναντι στον Πανιώνιο. Μάλιστα ο πρόεδρος των «βυσσινί», Γιάννης Λάτσιος είπε πως «Δεν ξέρω αν ακόμη φτάσω στο σημείο να ωθήσω τον κόσμο, που ήταν εκπληκτικός, στην λευκή απεργία και να μην έρχεται στο γήπεδο για να βλέπει αυτά τα πράγματα».

Αναλυτικά:

Γιάννης Λάτσιος: «Δυστυχώς πρέπει να πω κάποια πράγματα καθώς για δεύτερη συνεχόμενη φορά νιώθουμε πως δεν χάσαμε με αγωνιστικά κριτήρια. Η αντιμετώπιση των διαιτητών στα δύο τελευταία παιχνίδια δεν ήταν αυτή που αρμόζει στην ιστορία και την αξία της ομάδας μας, ούτε στο επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ. Προσπάθησα να πείσω όλους στην ομάδα πως υπάρχει μεγάλο όριο στο ανθρώπινο λάθος, όμως σήμερα με αμφισβήτησαν και βλέπω την πίκρα στα μάτια τους. Αν κάτι τέτοιο ξαναγίνει στο μέλλον, θα βρούμε τρόπο οι προπονητές και οι παίκτες μας να αγωνίζονται επί ίσους όρους απέναντι στους αντιπάλους τους. Δεν ξέρω αν ακόμη φτάσω στο σημείο να ωθήσω τον κόσμο, που ήταν εκπληκτικός, στην λευκή απεργία και να μην έρχεται στο γήπεδο για να βλέπει αυτά τα πράγματα. Δεχόμαστε τώρα ότι αυτά οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα, αλλά από εδώ και πέρα δεν θα δεχτούμε να υποβιβάζουν την νοημοσύνη μας. Πρέπει η ΕΟΚ και ο ΕΣΑΚΕ να ανησυχήσουν και να προστατεύσουν το άθλημα. Είναι χείριστος ρατσισμός όταν τρεις Αθηναίοι διαιτητές σφυρίζουν αγώνα που παίζει αθηναϊκή ομάδα. Πως μπορούμε να τους πείσουμε να μην το κάνουν; Υποτιμούν το ελληνικό μπάσκετ. Τέλος να πω συγχαρητήρια σε παίκτες, προπονητές και στον εκπληκτικό κόσμο για την παρουσία του».

Κώστας Πιλαφίδης: «Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο για την νίκη. Δουλέψαμε σκληρά όλη την εβδομάδα για το ματς και με μεγάλη διάθεση. Δεν βρήκαμε όμως ρυθμό και βασικοί μας παίκτες δεν ήταν μέσα στο παιχνίδι είτε από λάθη δικά μας, είτε από την άμυνα του αντιπάλου. Ήταν επιτυχία το ότι σταθήκαμε για 40 λεπτά και είχαμε την ευκαιρία για τη νίκη αλλά δεν τα καταφέραμε. Στα δίποντα είχαμε μόλις 38% ευστοχία για δεύτερο συνεχόμενο ματς κάτι που πρέπει να το δούμε στην συνέχεια. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την μεγάλη προσπάθεια , πρέπει να κρατήσουμε την εμφάνιση και να μην απογοητευτούμε. Ο Πανιώνιος είναι μια πολύ καλή ομάδα και της εύχομαι καλή συνέχεια. Εμείς πρέπει να πεισμώσουμε περισσότερο. Ευχαριστούμε τον κόσμο που είδε ότι προσπαθήσαμε αλλά δεν τους ικανοποιήσαμε με νίκη. Θα γίνουμε ακόμη καλύτεροι και θα το κάνουμε στην συνέχεια», ενώ αναφερόμενος στη διαιτησία είπε «Όταν χάνεις αν μιλήσεις για την διαιτησία θα θεωρηθείς γραφικός, οπότε είναι άτοπο να το κάνεις. Οι διαιτητές είναι επαγγελματίες και πρέπει να δουν εκείνοι και να κρίνουν τι ακριβώς κάνουν. Απλά δεν είναι ωραίο να υπάρχουν λάθη από πρόθεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: