Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2007

ΝΕΟΙ: ΠΕΤΑΞΑΝ... ΤΡΕΙΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

Πρώτη φετινή εντός έδρας απώλεια για τους Νέους της ΑΕΛ που παραχώρησαν στον Άρη ισοπαλία με σκορ 2-2 στο γήπεδο των Δένδρων. Το ματς ήταν αμφίρροπο με τους «βυσσινί» να έχουν τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και να κρατούν τους τρεις βαθμούς της νίκης στα χέρια τους μέχρι τις καθυστερήσεις. Στο σημείο εκείνο ο Μαλαφούρης εκμεταλλεύτηκε στιγμιαία αδράνεια της άμυνας και ισοφάρισε με κοντινό πλασέ.

Οι Νέοι της ΑΕΛ προηγήθηκαν μόλις στο 8ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καραγιάννη, για να δεχτούν την πρώτη ισοφάριση στο 34ο με τον Γιαουτζή. Στο μεσοδιάστημα είχαν δυο καλές στιγμές με σουτ του Μάγγου (19ο) και κεφαλιά του Νόνη (19ο) να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ χωρίς, όμως, αποτέλεσμα. Τη λύση έδωσε ο Μπανούσης στο 65ο λεπτό – 8 λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι στη θέση του Κύρου – όταν «τρύπησε» την άμυνα του Άρη, βγήκε τετ-α-τετ με τον Σιμφέρη και πλάσαρε εύστοχα.

Στο 89ο ο ίδιος παίκτης είχε τη «χρυσή» ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς όταν από γέμισμα του Ελευθεριάδη βρέθηκε μόνος απέναντι στον γκολκίπερ του Άρη, αλλά σούταρε άστοχα. Εξίσου μεγάλη ευκαιρία με πανομοιότυπο τρόπο είχε η ομάδα Νέων της ΑΕΛ λίγο νωρίτερα, στο 76ο λεπτό. Ο Μάγγος έβγαλε μόνο του τον σκόρερ Καραγιάννη μέσα στην μεγάλη περιοχή των «κιτρίνων», αλλά το εξ επαφής σουτ του νεαρού μεσοεπιθετικού απέκρουσε ενστικτωδώς ο Σιμφέρης. Έτσι επιβεβαιώθηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου και οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις. Ο Άρης, είχε επίσης ένα δοκάρι σε φάουλ του Παπαδόπουλου στο 14ο και δυο καλές στιγμές με τον ίδιο παίκτη (στο 31ο μετά από όμορφη ενέργεια του Μαντζάνα) και με τον Γιώρη στο 10ο λεπτό.

ΑΕΛ: Μπαϊμάκης, Μπουρουζίκας (89 Μητρούσιας), Όντος, Νόνης (60 Καρατέεβ), Πολύζος, Ραχωβίτης, Καραγιάννης (86 Παπαθανασίου), Μάγγος, Λύτρας (81 Σπυρόπουλος), Ελευθεριάδης, Κύρος (57 Μπανούσης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: