Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2007

ΠΗΡΕ ΠΑΡΑΣΗΜΑ...

Παραμονή του αγώνα με την Αλκμααρ ο Γιώργος Δώνης δήλωνε ότι θέλει οι παίκτες του να φανούν αντάξιοι όσων έχουν καταφέρει ως τώρα. Μπορεί η ΑΕΛ να γνώρισε την ήττα-αποκλεισμό στην Ολλανδία, ωστόσο το βέβαιο είναι πως οι «βυσσινί» πήραν πολλά παράσημα από την ευρωπαϊκή τους παρουσία.

Τόσο μετά την Εβερτον όσο και με τη Ζενίτ εισέπραξαν πολλά κολακευτικά σχόλια, αλλά το κορυφαίο ήταν η δήλωση-αναγνώριση του Λουίς φαν Χάαλ αμέσως μετά το παιχνίδι.

Το γεγονός ότι ένας προπονητής τέτοιου βεληνεκούς, ο οποίος μάλιστα χαρακτηρίζεται ως στρυφνός, μιλώντας για τη Λάρισα είπε πως «ήταν η δυσκολότερη αντίπαλος για την ομάδα του, χωρίς να εξαιρώ Αϊντχόφεν και Αγιαξ» γεμίζει με ικανοποίηση τόσο τους ποδοσφαιριστές όσο και το τεχνικό τιμ. Αλλωστε, τέτοιες σπουδαίες εμπειρίες «χτίζουν» τις μεγάλες ομάδες και η ΑΕΛ με τις εμφανίσεις της απέδειξε ότι μπορεί να ανέβει επίπεδο.

Ο Γιώργος Δώνης πάντως σε πηγαδάκι χθες στο αεροδρόμιο, μια μέρα μετά τον αγώνα, στεκόταν σε κάποια σημαντικά σημεία του αγώνα, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει το τελικό αποτέλεσμα.

Κυρίως αναφέρθηκε στη φάση με την μπαλιά του Αλεξάνδρου στον Κλέιτον, που κάλλιστα θα μπορούσε να είχε μετατραπεί σε γκολ, οπότε τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά στην έδρα της Αλκμααρ και πολύ πιθανόν η ΑΕΛ να είχε καλύτερη τύχη.

Οι παίκτες πάντως ξεκάθαρα, και για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια από τόσο νωρίς στη διάρκεια του πρωταθλήματος, εξέφρασαν την επιθυμία τους να ξαναζήσουν και την επόμενη χρονιά την ευρωπαϊκή εμπειρία.

Από τη στιγμή πάντως που μαθηματικά τελείωσαν οι ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του ΟΥΕΦΑ η προσοχή των «βυσσινί» στράφηκε εξ ολοκλήρου στο πρωτάθλημα. Το ένιωθε κανείς χθες βλέποντας το κλίμα και το περιεχόμενο των συζητήσεων κατά την επιστροφή στην Ελλάδα, αφού ακόμη και τους φιλάθλους που ταξίδεψαν στην Ολλανδία απασχολούσε το αυριανό ματς πρωταθλήματος στο Ηράκλειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: