Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007

ΔΩΝΗΣ: "Ο ΦΩΤΑΚΗΣ ΕΔΙΩΞΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ..."

Ο Γιώργος Δώνης δεν κρύφτηκε πίσω από το «δάχτυλό» του και παραδέχθηκε ξεκάθαρα πως ο διαιτητής της αναμέτρησης ΑΕΛ-Αρης, Παπασταμάτης έπρεπε να δώσει πέναλτι στους «κίτρινους» για χέρι που έκανε στο 93ο λεπτό εντός περιοχής ο Φωτάκης. Ωστόσο, ο τεχνικός των «βυσσινί» τόνισε στο «Extrasport» πως ο ρέφερι από το σύνδεσμο Αθήνας είναι ένας από τους καλύτερους διαιτητές στην Ελλάδα, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει πως έχει βάλλει στο στόχαστρό του δύο παίκτες από την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Για τη φάση στο 93ο λεπτό: «Ο Φωτάκης έδιωξε τη μπάλα με το χέρι και είναι πέναλτι, είναι ξεκάθαρο αυτό και εγώ, όταν βλέπω κάτι δεν έχω πρόβλημα να το πω. Δεν εξυπηρετεί απολύτως τίποτα να κρυφτώ και να μην πω ότι έχω δει, αφού έδιωξε τη μπάλα με το χέρι, δεν βλέπω τον λόγο για να πω ψέματα… Ρωτήθηκα για την επίμαχη φάση, είπα ότι θα το δω και θα απαντήσω και επαναλαμβάνω ότι υπήρχε παράβαση».

Για τη φάση του Κάλβο με τον Κώτσιο: «Εχω να πω ότι το μόνο που θα μπορούσε να δώσει ο διαιτητής ήταν φάουλ και κίτρινη κάρτα αλλά τίποτε παραπάνω, διότι η φάση εξελίχθηκε πολύ πλάγια. Όπως εγώ λέω αυτό που βλέπω, έτσι πρέπει να λειτουργούμε όλοι. Η φάση του Χαβίτο δεν υπάρχει, δεν είναι μόνο ότι εκβιάζει πέναλτι, είναι και ότι πέφτει εκτός περιοχής».

Για το αν η Λάρισα είναι αδικημένη από τη διαιτησία: «Θεωρώ πως πρέπει να είμαστε δίκαιοι με τον συγκεκριμένο διαιτητή, δεν δέχομαι την πιθανότητα να υπάρχει λογική των διαιτητών που λέει «στερήσαμε βαθμούς από τη Λάρισα, ας της δώσουμε κάποιους για να μην αδικείται» διότι αν ήταν έτσι, τότε η Λάρισα πρέπει να πάρει επτά ή εννιά βαθμούς. Εμείς πετύχαμε τέσσερα γκολ με τον Λεβαδειακό και μέτρησαν τα τρία».

Για τον διαιτητή της αναμέτρησης Λάρισα-Αρης, Παπασταμάτη: «Ο Παπασταμάτης έχασε τη φάση και έκανε λάθος που δεν είδε τη φάση του Φωτάκη. Από την αρχή του αγώνα μέχρι το τέλος σφύριξε λίγο και ισορροπημένα και τις δυο ομάδες, θεωρώ πως είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες διαιτητές. Το θέμα δεν είναι αν είδε ή δεν είδε φάσεις που θεωρούνται καθοριστικές, είναι η ισορροπία των σφυριγμάτων και η εικόνα του στο γήπεδο».

Για το κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα με τη διαιτησία: «Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι το ποδόσφαιρο είναι ανδρικό άθλημα, δυσκολεύει την κατάσταση το γεγονός ότι πολλοί παίκτες εκβιάζουν τον διαιτητή για το σφύριγμα αλλά και μερικοί προπονητές έχουν ευθύνη, διότι αυτό το επιβάλουν στους παίκτες τους. Στην Ελλάδα οι ποδοσφαιριστές έχουν μάθει να κοροϊδεύουν και να εκβιάζουν καταστάσεις μέσα στο γήπεδο διότι αυτό έχουν μάθει να κάνουν. Αυτό που η διαιτησία στην Ελλάδα δεν έχει, αλλά το βλέπουμε σε κάθε παιχνίδι ελληνικής ομάδας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, είναι να υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος λειτουργίας των διαιτητών μέσα στο γήπεδο, ενιαίος, τον οποίο θα εφαρμόζουν όλοι οι διαιτητές και να μην κάνει ο καθένας ότι θέλει».

Για τον Αρη και τους παίκτες που τον ενδιαφέρουν: «Για μένα, ο Άρης ήταν ο δυσκολότερος αντίπαλος που έχουμε αντιμετωπίσει φέτος, εντός και εκτός έδρας, ακόμη και με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό που αγωνιστήκαμε, δεν ήταν τόσο δύσκολος αντίπαλος όσο ο Άρης. Δεν σας κρύβω ότι ο Άρης έχει δυο παίκτες που μου αρέσουν πολύ, θα τους ήθελα στην Λάρισα. Θεωρώ ότι μετά τις τρεις ομάδες του λεκανοπεδίου, ο Άρης και η Λάρισα είναι οι καλύτερες, αλλά έχουν το ίδιο πρόβλημα, δυσκολεύονται στο τελείωμα των φάσεων και στο γκολ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: