Κυριακή 26 Αυγούστου 2007

AEΛ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ ... 0 - 0


ΑΣΦΑΙΡΗ!!!


Για ακόμη μία φορά η ΑΕΛ δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ, αυτό είναι η πραγματικότητα και αυτό πρέπει να αφυπνίσει τους ανθρώπους της διοίκησης ώστε να αποκτήσει η ομάδα το συντομότερο έναν ή και δύο (ακόμα καλύτερα) επιθετικούς. Σήμερα το απόγευμα η ΑΕΛ έδωσε ένα φιλικό (προπόνησης) με την ομάδα του Πιερικού, οι δύο ομάδες είχαν ξαναπαίξει πριν λίγες μέρες στην Κατερίνη και η ΑΕΛ είχε γνωρίσει την ήττα με σκορ 2-0. Στο σημερινό παιχνίδι το σκορ έμεινε στο 0-0.

Ανούσια υπεροχή στο Α΄μέρος για την ΑΕΛ...

Η ΑΕΛ ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και στο 15΄ο Αλεξάνδρου είχε δοκάρι, στην συνέχεια και πιο συγκεκριμένα στο 32΄ο Φωτάκης έχασε ΜΟΝΑΔΙΚΗ ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Σε γενικές γραμμές η ΑΕΛ είχε το πάνω χέρι απέναντι σε έναν αντίπαλο που ήταν παραταγμένος με μαζική άμυνα και δεν μπορούσες εύκολα να διασπάσεις την ομάδα του Πιερικού. Το θέμα είναι πως ομάδες σαν τον Λεβαδειακό, την Βέροια και την Τρίπολη φέτος θα έρχονται στο Αλκαζαρ και θα παίζουν με αυτό τον τρόπο...

Ούτε από τα έντεκα μέτρα!

Στην επανάληψη είχαμε αρκετές αλλαγές και από τις δύο ομάδες. Η μεγαλύτερη στιγμή για την ΑΕΛ ήταν στο 60΄όταν ο Φωτάκης ανατράπηκε από τον Δερμιτζόγλου, ο διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Δικόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα και η ΑΕΛ είχε την ευκαιρία να πετύχει κάποιο γκολ... Ο Κλέιτον όμως έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και το 0-0 παρέμεινε...Πάντως η ΑΕΛ στο τελευταίο τέταρτο προσπάθησε να σημειώσει κάποιο τέρμα χωρίς αποτέλεσμα...

Ξεχώρισαν

Ο Στέλιος Βενετίδης αγωνίστηκε για περίπου μία ώρα και ήταν από τους καλύτερους του αγώνα, έδειξε πως ο τεχνικός Γιώργος Δώνης μπορεί να τον υπολογίζει από την δεύτερη αγωνιστική με την Βέροια μιας και είναι τιμωρημένος και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην πρεμιέρα με τον Αστέρα Τρίπολης. Επίσης δραστήριος ήταν ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου στην μεσαία γραμμή, αυτός όμως που δεν έχανε με τίποτα την μπάλα από τα πόδια του ήταν ο Μαρσέλο Σαρμιέντο και έδειξε πως θα βοηθήσει τα μέγιστα φέτος την ομάδα. Θετικότατος ήταν και ο Μιχάλης Μπουκουβάλας, πέρασε σαν αλλαγή στην θέση του Γκαλίτσιου και τα πήγε περίφημα.

Απογοήτευσαν

Ο βραζιλιάνος Σίλβα Κλέιτον για ακόμα ένα ματς δεν ήταν καλός και ο προπονητής του θα περιμένει πολύ περισσότερα μιας και δεν μπορεί να ξέχασε την μπάλα ξαφνικά. Του δόθηκε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει το γκολ της νίκης αλλά βρήκε το δοκάρι από τα έντεκα μέτρα.

Πηγή: aelnews.gr

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ SUPERLEAGUE

Το επόμενο Σαββατοκύριακο (01-02/09) αναμένεται να διεξαχθεί η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, η οποία αναβλήθηκε λόγω της φωτιάς που καίει τις τελευταίες δύο μέρες σχεδόν όλη την Ελλάδα. Οι άνθρωποι της Superleague σκέφτονται να αφήσουν ίδιες τις μέρες και ώρες διεξαγωγής των αγώνων αλλά απορρίπτουν εντελώς την πιθανότητα να αλλάξουν τη σειρά των αγωνιστικών.

Από εκεί και πέρα, σε περίπτωση που συνεχίσει η φωτιά να είναι ανεξέλεγκτη και τις επόμενες μέρες και να σκορπά πανικό στο διάβα της, η διοργανώτρια αρχή θα αναβάλει ξανά την αγωνιστική για το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο (08-09/09).

Σε αυτό το ενδεχόμενο όμως πάλι δεν θα αρχίσει το πρωτάθλημα, καθώς τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα ξεκινούν οι υποχρεώσεις της Εθνικής μας για τα προκριματικά του EURO 2008 και συνάμα η βουλευτικές εκλογές και έτσι το πρωτάθλημα θα κάνει πρεμιέρα στις 23 Σεπτεμβρίου.

Συν τοις άλλοις, για μην υπάρχει πρόβλημα και στην ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, λόγω ότι διανύουμε χρονιά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η Superleague σκέφτεται να εντάσσει στο πρόγραμμά της ακόμα δύο αγωνιστικές, στις 29 Δεκεμβρίου και στις 30 Ιανουαρίου.

Ακόμα, υπάρχει περίπτωση να αναβληθούν και οι αγώνες της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, οι οποίοι ήταν προγραμματισμένοι για την προσεχή Τρίτη ως την Πέμπτη. Η σχετική απόφαση θα παρθεί από την ΕΠΟ την Δευτέρα (27/09).

LATEST NEWS FROM TRIPOLITSA


ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΛΕΩΝΙΔΙΟ ... 4 - 0
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ ... 3 - 1


Πραγματοποιώντας ικανοποιητική εμφάνιση, ο Αστέρας κέρδισε με 4-0 το Λεωνίδιο σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας που έγινε στην Τρίπολη. Ανεβάζοντας την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο και δημιουργώντας ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, ο Αστέρας κέρδισε σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας την Καλαμάτα με 3-1.


Τα τέρματα σημείωσαν ο Ζουντί στο 32’ και στο 56’ με κοντινά πλασέ, ο Μπολμποτσάν στο 50’ με δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και ο Αποστολίδης στο 59’ με σουτ, αφού πρώτα προηγήθηκε άριστη συνεργασία και συνδυασμός των τριών νεαρών Τροίρη-Μπολμποτσάν-Αποστολίδη.

Ο Αστέρας είχε και δύο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο σε κεφαλιές των Πουρτουλίδη, Ζουντί.

Αστέρας: Αμπάρης (67’ Λυμπερόπουλος), Οφρυδόπουλος, Ψωμάς (57’ Αποστολίδης), Χατζόπουλος, Μασάρα, Μαρτίνα, Ζουντί, Παντελιάδης (46’ Τροίρης), Καλί (46’ Μπολμποτσάν), Κανακούδης, Πουρτουλίδης, ενώ έπαιξαν ακόμα οι νεαροί Καπόγιαννης, Αρδάμης.

Φόρτσαρε στο δεύτερο ημίχρονο
Αστέρας-Καλαμάτα 3-1

Ανεβάζοντας την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο και δημιουργώντας ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, ο Αστέρας κέρδισε σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας την Καλαμάτα με 3-1.

Οι δύο ομάδες σημείωσαν από ένα τέρμα στο πρώτο ημίχρονο Αστέρας και Καλαμάτα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 21’ με τον Καούνο με κοντινό πλασέ εκμεταλλευόμενος την κόντρα στο σώμα του Μασάντο στο σουτ του Μιλόσκοβιτς.

Ο Αστέρας ισοφάρισε στο 40’ με προβολή του Φιλομένο, που εκμεταλλεύτηκε με τη σειρά του τη σέντρα-σουτ του Ροτζέριο. Ο Αστέρας θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ στο 8ο λεπτό, όταν μετά από φάουλ του Ζεάν, ο Μασάντο έπιασε κεφαλιά, αναγκάζοντας τον Καλομοίρη να πέσει θεαματικά στη γωνία του και να απεκρούσει θεαματικά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αστέρας σημείωσε δύο τέρματα, ενώ είχε και ένα δοκάρι στις επιθετικές του προσπάθειες. Στο 59’ μετά από σέντρα του Μιλάνο από δεξιά, ο Φλάβιο με δυνατό σουτ από το σημείο του πέναλτι έδωσε το προβάδισμα στο σκορ (2-1).

Το τρίτο γκολ σημείωσε ο Ζεάν στο 83ο λεπτό, που εκμεταλλεύθηκε την ασθενή απέκρουση του Μουκέα στην κεφαλιά του Φιλομένο και με κοντινό πλασέ δεν είχε κανένα πρόβλημα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.Στο 73΄και μετά από σέντρα του Μιλάνο, ο Ιωάννου με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στο δοκάρι.

Αστέρας: Συμεωνίδης (69’ Αναστασόπουλος), Μασάντο, Φλάβιο, Ζεάν, Μοσχογιάννης, Λαζαρίδης, Λαδάκης (85’ Λαδάκης), Ροτζέριο (85’ Αποστολίδης), Μιλάνο (85’ Μπολμποτσάν), Ιωάννου, Φιλομένο.
Καλαμάτα: Καλομοίρης, Κανωτίδης, Πλάτανος, Μπρυλάκης, Κούνιτσεκ, Κατσόγλου, Κωνσταντινίδης, Χατζής, Ράσιτς, Καούνος, Μιλόσκοβιτς, ενώ έπαιξαν ακόμα οι Μουκέας, Γουάλας, Μαουρίτσιο, Τζήφας, Καπράνας, Παπαιωάννου, Αριτζής, Τέας, Μπόλος, Μπαρουτσάκης, Δέδες, Αμπεριάδης.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ενημερώνει τους φίλους της ομάδας ότι από αύριο Δευτέρα 27 Αυγούστου ξεκινά η διαδικασία παραλαβής των εισιτηρίων διαρκείας από το επίσημο κατάστημα της ΑΕΛ “Vissini Store” (οδός Μανωλάκη 1). Η παραλαβή της κάρτας διαρκείας για τη νέα αγωνιστική σεζόν 2007-08, θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με την επίδειξη της απόδειξης πληρωμής.

Σε περίπτωση απώλειας της συγκεκριμένης απόδειξης, οι κάτοχοι παρακαλούνται να προσέρχονται στα γραφεία της ΠΑΕ (Ερυθρού Σταυρού 1-3) καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) από τις 10π.μ. έως τις 5μ.μ. για να παραλάβουν αντίγραφο με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας. Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζεται για τελευταία εβδομάδα η διάθεση εισιτηρίων διαρκείας για τη νέα αγωνιστική περίοδο από τα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, κατά τις προαναφερόμενες ημέρες και ώρες.

VΙSSINI STORE: ... ΝΕΑ ΦΑΝΕΛΑ ...


Στο «Vissini Store» (οδός Μανωλάκη 1) θα διατίθεται από αύριο η νέα επίσημη φανέλα της ΑΕΛ για την αγωνιστική περίοδο 2007-08, που παρουσιάστηκε επισήμως την περασμένη Πέμπτη και φέρει την υπογραφή της DIADORA.
... Η νέα εντυπωσιακή επίσημη φανέλα τις ΑΕΛ θα διατίθεται καταρχήν στις δύο βασικές εκδοχές της (βυσσινί & λευκή), ενώ στην 3η (πορτοκαλί) η διάθεση θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο, σε όλα τα μεγέθη και στην τιμή των 50 ευρώ.

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;


Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μ' ένα μόνο κλικ:

http://www.sport24.gr/svc/npc/index2.asp

ΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

11:15 ET1: ΣΤΙΒΟΣ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2η μέρα, Οζάκα (Ζ)
14:30 ALPHA: F1 GRAND PRIX Κων/πολης (Ζ)
15:30 SS4: ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ - ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ Αγγλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
15:30 ΣΠΟΡ+: ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ: ΜΠΡΕΝΤΑ – ΦΕΓΕΝΟΡΤ (Ζ)
16:00 SS2: ΤΖΕΝΟΑ - ΜΙΛΑΝ Ιταλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
18:00 SS4: ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. - ΤΟΤΕΝΑΜ Αγγλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ) 20:00 SS4: ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 1η Αγωνιστική (Z)
22:00 SS2: ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 1η Αγωνιστική (Z)
22:00 SS3: ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 5η Αγωνιστική (Z)
22:00 SS4: ΦΙΓΚΕΪΡΕΝΣΕ - ΠΑΛΜΕΪΡΑΣ Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Βραζιλίας (Ζ)
22:45 ΣΠΟΡ+: ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ: ΠΟΡΤΟ – ΣΠΟΡΤΙΓΚ(Ζ)

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

26/8/2004 Η ελληνική ομάδα πόλο γυναικών χάνει στον τελικό από την Ιταλία με 9-10 κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας

26/8/2003 Ο μεγάλος Ελληνοαμερικανός τενίστας Pete Sampras ανακοινώνει το τέλος της αγωνιστικής του καριέρας

26/8/2001 Ο Νίκος Κακλαμανάκης τερματίζει πρώτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Mistral που διεξάγεται στη Βάρκιζα κατακτώντας για 3η φορά τον τίτλο

26/8/1999 Ο Michael Johnson καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ του Butch Reynolds (43.29 από τις 17/8/99 στη Ζυρίχη) στα 400μ με 43.18. Είναι το δεύτερο παγκόσμιο ρεκόρ που σπάει ο Johnson μετά αυτό των 200μ με 19.32 στην Ατλάντα

26/8/1999 Διοργανώνεται το gala της UEFA με τις βραβεύσεις των κορυφαίων της χρονιάς. Ο Άγγλος διεθνής άσος David Beckham λαμβάνει από τα χέρια του Johan Cruijff το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη και από τον Michel Platini τον τίτλο του καλύτερου μέσου. Ο Γερμανός τερματοφύλακας της Μπάγερν Oliver Kahn παίρνει από τον Michael Laudrup τον τίτλο του καλύτερου τερματοφύλακα, ο Jaap Stam από τον Franco Baresi τον αντίστοιχο του αμυντικού και ο Andriy Shevchenko από τον Oleg Blochin τον τίτλο του κορυφαίου επιθετικού. Ο Rinus Michels και ο Bobby Charlton δίνουν τα βραβεία σε Alex Ferguson (καλύτερος προπονητής) και Arsene Wenger (βραβείο fair play)

26/8/1989 Η Εθνική ομάδα παίδων κατακτά το 10ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ νικώντας στην Κουέντσα (Ισπανία) την Γιουγκοσλαβία με 81-79

26/8/1977 Η Ανατολικογερμανίδα Rosemarie Ackermann είναι η πρώτη γυναίκα που πηδάει 2 μέτρα στο ύψος στο Βερολίνο και ο Eddy Moses χάνει από τον Γερμανό Harald Schmid στα 400μ εμπόδια. Για τον Moses όμως αυτή θα είναι η τελευταία του ήττα αφού θα ακολουθήσει ένα σερί 122 νικών για μια 10ετία έως τις 4/6/87 όταν ο Danny Lee Harris θα τον κερδίσει στη Μαδρίτη.

26/8/1961 Εγκαινιάζεται το επίσημο Hockey Hall of Fame στο Τορόντο

26/8/1960 Ο Δανός ποδηλάτης Knut Jensen πεθαίνει στο νοσοκομείο όταν μεταφέρεται μετά από ξαφνική λιποθυμία κατά τη διάρκεια της κούρσας των 100χλμ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης. Τα αίτια του θανάτου του αποδίδονται σε χρήση φαρμάκων.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

ΗΡΘΑΝ: Κώτσιος, Κυριακίδης Σαρμιέντο, Πάρα, Λαμπρόπουλος, Μπουκουβάλας, Βεργώνης, Ιγκλέσιας, Μουνιόθ, Μπακαγιόκο.


ΑΝΑΝΕΩΣΑΝ:
Βενετίδης, Κηπουρός, Φέρστερ.


ΕΦΥΓΑΝ:
Αντσουέ, Ντα Κόστα, Μπασιλά, Αλωνεύτης, Διγκόζης, Ζιάγκας, Γκούγκα, Σκέντος, Γαβριλόπουλος, Χατζηλιόντας (δανεικ. Καστοριά), Μπαλής (δανεικ. Ρόδος).

ΡΟΣΤΕΡ

ΡΟΣΤΕΡ
ΑΡ. ΟΝΟΜΑ ΗΛΙΚΙΑ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗΣ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ


1 Φώτης Κηπουρός 32 Έλληνας
26 Στέφανος Κοτσόλης 28 Έλληνας V
15 Σπύρος Χριστόπουλος 31 Έλληνας

AMYNTIKOI


24 Τάσος Βενέτης 27 Έλληνας
24 Στέλιος Βενετίδης 30 Έλληνας V
7 Γιώργος Γκαλίτσιος 21 Έλληνας
77 Παναγιώτης Κατσιαρός 29 Έλληνας
2 Ηλίας Κώτσιος 30 Έλληνας
31 Μιχάλης Μπουκουβάλας 19 Έλληνας
4 Νίκος Νταμπίζας 34 Έλληνας V
20 Μάρκο Φέρστερ 31 Γερμανός

MEΣΟΙ


6 Δημήτρης Γκίκας 23 Έλληνας
5 Ηλίας Κυριακίδης 22 Έλληνας
14 Δημήτρης Μπαλής 18 Έλληνας
33 Παναγιώτης Μπαχράμης 31 Έλληνας
17 Μαρσέλο Σαρμιέντο 28 Αργεντινός
40
Ανδρέας Χατζηλιόντας
20 Έλληνας

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ


26 Αλέξανδρος Βεργώνης 21 Έλληνας
21 Χρήστος Καλαντζής 24 Έλληνας
10 Σίλβα Κλέιτον 24 Βραζιλιάνος
99 Γιόζεφ Κόζλεϊ 34 Σλοβάκος
99 Ανδρέας Λαμπρόπουλος 19 Έλληνας
9 Μανουέλ Πάρα 22 Αργεντινός
23 Αντώνης Πούτας 20 Έλληνας

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΩΝΗΣ: Επικεφαλής του τεχνικού επιτελείου της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 είναι ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Γιώργος Δώνης, ο οποίος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 29/10/1969. Το ταλέντο του αναδείχθηκε φυσικά στην ιδιαίτερη πατρίδα του, καθώς διακρίθηκε φορώντας τα χρώματα του Παύλου Μελά, απ’ όπου τον απέκτησε σε νεαρή ηλικία ο Παναθηναϊκός. Ακολούθησε ένα οδοιπορικό δανεισμών σε Παναργειακό, Αθηναϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα, πριν επιστρέψει και καθιερωθεί στην Παιανία και στην Εθνική, με κορυφαία στιγμή την συμμετοχή στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ την άνοιξη του ’85, κόντρα στον Αγιαξ.

Στην συνέχεια έγινε ο πρώτος Ελληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίσθηκε στην μεγάλη κατηγορία της Αγγλίας, φορώντας για δύο χρόνια την φανέλα της πρωταθλήτριας τότε Μπλάκμπερν. Η επιστροφή του στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ ήταν σύντομη και μάλλον ατυχής κι έτσι η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και η Χάντερσφιλντ αποτέλεσαν τους τελευταίους σταθμούς της ποδοσφαιρικής καριέρας του, την οποία άφησε σε μικρή ηλικία, αποφασισμένος να αφιερωθεί στην προπονητική. Μάλιστα, τα πρώτα του βήματα ήταν εντυπωσιακά καθώς σε τρεις χρονιές πέτυχε ισάριθμες ανόδους, με τον Ηλυσιακό από την Δ’ στην Γ’ κι από την Γ’ στην Β’ Εθνική και με την ΑΕΛ από την Β’ στην Α’, όπου συνεχίζει για ένα εξίσου λαμπρό μέλλον.

Με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος ο Γιώργος Δώνης έχει δημιουργήσει μέσα σε ελάχιστα χρόνια ένα αξιοζήλευτο προπονητικό βιογραφικό. Μην ξεχνάμε και τις τρεις ανόδους με τον Ηλυσιακό και ΑΕΛ, αλλά και την καλή πορεία των «βυσσινί» στο προπέρσινο πρωτάθλημα. Όσα κι αν άκουσε, λοιπόν, από μερίδα οπαδών της Λάρισας, ο τεχνικός της ΑΕΛ είναι απόλυτα επιτυχημένος και αποτελεί εγγύηση για ένα ακόμα καλύτερο μέλλον. Ο Δώνης δείχνει ότι αξιοποιεί τις παραστάσεις της σπουδαίας ποδοσφαιρικής καριέρας του σε Ελλάδα και Αγγλία για να εξελιχθεί σ’ έναν αξιόλογο προπονητή. Είναι παντρεμένος κι έχει δύο γιούς.



ΒΟΗΘΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ:


ΜΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΙΝΑΣ: Δεξί χέρι του Γιώργου Δώνη είναι εδώ και τρία χρόνια, ο Σεραφείμ (Μάκης) Αγγελίνας, που διέγραψε κι αυτός την δική του πορεία στο χώρο ως ποδοσφαιριστής. Συγκεκριμένα, είναι γεννημένος στις 18/08/1967 κι έπαιξε για χρόνια στον Ηλυσιακό. Στο ξεκίνημα και στο τέλος της καριέρας του, ενώ ενδιάμεσα φόρεσε τις φανέλες της Προοδευτικής και του Κερατσινίου αλλά και της Ξάνθης και της Προοδευτικής, με τις οποίες έφτασε ως την Α΄Εθνική. Είναι παντρεμένος κι έχει δυο γιούς.


ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ:


ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΤΣΑΣ:
Υπεύθυνος για την φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών είναι ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής , Γρηγόρης Γεωργίτσας, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Νεμέα στις 21/1/1968. Υπήρξε διακεκριμένος αθλητής στίβου και σχέση με το ποδόσφαιρο ανέπτυξε ως επαγγελματίας γυμναστής, δουλεύοντας με επιτυχία στον Άρη Πετρούπολης, τον Ιωνικό και τον Ηλυσιακό.


ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΩΝ


ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛ: Πρόκειται για τον Σερραίο (αλλά εδώ και χρόνια πολιτογραφημένο Λαρισαίο) πρώην διεθνή γκολκήπερ της ΑΕΛ, ενώ υπήρξε κι ένα σύντομο πέρασμά του από τον Ιωνικό. Είναι γεννημένος στις 28/2/1962, εντάχθηκε στην «βυσσινί οικογένεια» το 1980, υπήρξε μέλος της μεγάλης ομάδας ολόκληρης της δεκαετίας και βασικός τερματοφύλακας στην πρωταθλήτρια του ’88, ενώ στην ιστορία της ΑΕΛ καταγράφεται ως ο γκολκήπερ με τις περισσότερες συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (262). Καριέρα προπονητή ξεκίνησε εδώ και μια πενταετία περίπου σε ερασιτεχνικές ομάδες, συνεργάστηκε με την ΑΕΛ κι άλλες φορές στο παρελθόν, ενώ προπονητής τερματοφυλάκων είναι σταθερά από την περυσινή περίοδο. Είναι παντρεμένος και πατέρων δύο παιδιών.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ «ΣΚΑΟΥΤΙΝΓΚ»


MΙΟΝΤΡΑΓΚ MΕΝΤΑΝ: Eίναι Σέρβος, γεννημένος στις 27/04/1970 στο Μόσταρ, με επιτυχημένη 10ετή πορεία στην Ελλάδα ως ποδοσφαιριστής και πλέον, πτυχιούχος της γιουγκοσλαβικής σχολής προπονητών Α’ κατηγορίας. Αρχισε το ποδόσφαιρο από την Λοκομοτίβα, ενώ αγωνίσθηκε ακόμη, πάντα ως σέντερ φορ, στην Μπάτσκα, την Ραντ και την Σλομπόντα Ούζιτσε. Από κει τον απέκτησε ο Πανηλειακός, τον Δεκέμβριο του 1995. Ο αείμνηστος Γιάννης Κυράστας τον πήρε μαζί του στον Πανιώνιο, με τον οποίο ανέβηκε το 1997 στην Α’ Εθνική και σήκωσε το κύπελλο Ελλάδος το 1998. Ακολούθησαν πολλές συμμετοχές και γκολ σε Γιάννινα, Εθνικό, Πανελευσινιακό και Ηλυσιακό, όπου και γνωρίσθηκε με τον εκεί προπονητή του Γιώργο Δώνη. Έκλεισε την καριέρα του στα μισά της περιόδου 2004 – 05 στην Αθηναϊδα, ενώ αξίζει να τονισθεί ότι το καλοκαίρι του 2000 έφτασε μια ανάσα από το να φορέσει την φανέλα της ΑΕΛ. Στην 10χρονη ελληνική του σταδιοδρομία έχει καταγράψει 230 συμμετοχές σε Α’, Β’, Γ’ και Δ’ Εθνική, πετυχαίνοντας περίπου 80 τέρματα. Σήμερα είναι επικεφαλής του τμήματος «σκάουτινγκ» της ΠΑΕ ΑΕΛ σε εσωτερικό και εξωτερικό και υπεύθυνος για την παρακολούθηση των προσεχών αντιπάλων της ομάδας.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Πρόεδρος: Κώστας Πηλαδάκης

Αντιπρόεδρος: Κώστας Κωνστάντος

Υπεύθυνη Μάρκετινγκ: Δήμητρα Βασιλάκου

Νομική Σύμβουλος: Μαρία Ξυνού

Μέλος: Ζήσης Χελιδώνης

Γενικός Διευθυντής: Νίκος Λυράκης

ΡΕΚΟΡ

ΡΕΚΟΡ


ΘΕΤΙΚΑ


ΣΚΟΡΕΡ: Γιάννης Βαλαώρας (63 στην Α΄και 10 στη Β΄Εθνική)

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Γιάννης Γκαλίτσιος με 395

ΝΙΚΗ: 8-2 ΑΕΛ – Καβάλα (1981-1982)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΙΚΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ: 18 (1982-1983, 1987-1988)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ: 14 (1988-1989)

ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΗΤΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ: 5 (1987-1988)

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΡΙ ΝΙΚΩΝ: 8 (1982-1983)

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΡΙ ΙΣΟΠΑΛΙΩΝ: 4 (1988-1989)

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΡΙ ΧΩΡΙΣ ΗΤΤΑ: 9 (1988-1989)

ΑΡΝΗΤΙΚΑ


ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΤΤΑ: 6-0 Άρης – ΑΕΛ (1995-1996)

ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΝΙΚΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ: 5 (1974-1975)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΗΤΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ: 22 (1974-1975)

ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ: 5 (1978-1979, 1986-1987)

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΡΙ ΗΤΤΩΝ: 9 (1994-1995, 1995-1996)

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΡΙ ΧΩΡΙΣ ΝΙΚΗ: 11 (1994-1995, 1995-1996)

ΠΑΛΜΑΡΕ

ΠΑΛΜΑΡΕ

Η πορεία και η αγωνιστική παρουσία της ομάδας χρόνο με το χρόνο, μπορεί να καταγραφεί και κάπως έτσι:

1964-65 η Α.Ε.Λ. αγωνίζεται στη Β’ Εθνική και τερματίζει στην 5η θέση 64 βαθμούς. Στο κύπελλο περνά τα τοπικά προκριματικά για να αποκλειστεί στη συνέχεια από τον Α’ γύρο.

1965-66 η Α.Ε.Λ. τερματίζει στη 3η θέση του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής ισοβαθμώντας με 69 βαθμούς με τον Πανελευσινιακό. Στο κύπελλο απογοητεύει καθώς αποκλείεται από τα τοπικά προκριματικά.

1966-67 τερματίζει στη 10η θέση του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής με 62 βαθμούς. Στο κύπελλο περνά τα τοπικά προκριματικά και αποκλείεται στον επόμενο γύρο.

1967-68 τερματίζει στη 14η θέση με 55 βαθμούς. Στο κύπελλο περνά τα τοπικά προκριματικά και αποκλείεται στον επόμενο γύρο.

1968-69 τερματίζει στη 17η θέση με 60 βαθμούς. Με αναδιάρθρωση της Β’ Εθνικής και αύξηση των δύο ομίλων σε τρεις, η λαρισινή ομάδα διατηρείται στην κατηγορία. Στο κύπελλο αποκλείεται ήδη από τα τοπικά προκριματικά.

1969-70 τερματίζει στη 13η θέση με 63 βαθμούς. Στο κύπελλο περνά τα τοπικά προκριματικά για να αποκλειστεί όμως στον επόμενο γύρο.

1970-71 τερματίζει σαφώς ενισχυμένη στην 4η θέση με 79 βαθμούς. Στο κύπελλο περνά τα τοπικά προκριματικά για να αποκλειστεί στον επόμενο γύρο.

1971-72 τερματίζει στη 2η θέση με 96 βαθμούς χάνοντας την άνοδο την τελευταία στιγμή. Στο κύπελλο αποκλείεται από τον Α’ γύρο. Από την περίοδο αυτή συμμετέχουν στο κύπελλο μόνο οι επαγγελματικές ομάδες Α’ Β’ και Γ’ εθνικής.

1972-73 τερματίζει στην 1η θέση με 98 βαθμούς και κερδίζει για πρώτη φορά στην ιστορία της την άνοδο στην Α’ Εθνική. Στο κύπελλο αποκλείεται ξανά από τον πρώτο γύρο.

1973-74, στην παρθενική της συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α’ εθνικής, τερματίζει στην 9η θέση με 32 βαθμούς. Στο κύπελλο αποκλείεται τελικά στον γ’ γύρο.

1974-75 τερματίζει 18η (τελευταία) με 17 βαθμούς και υποβιβάζεται ξανά στην Β’ εθνική. Στο κύπελλο αποκλείεται στον α’ γύρο.

1975-76, ξανά στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής, τερματίζει 5η με 42 βαθμούς. Στο κύπελλο αποκλείεται στον γ’ γύρο.

1976-77 τερματίζει 3η με 46 βαθμούς. Στο κύπελλο αποκλείεται από τον α’ γύρο.

1977-78 τερματίζει 1η με 59 βαθμούς μετά την τελευταία ιστορική νίκη επί του Μακεδονικού στη Νέα Ευκαρπία με 1-4, μπροστά σε χιλιάδες Λαρισαίους εκδρομείς. Η Λάρισα επιστρέφει θριαμβευτικά στη μεγάλη κατηγορία για να μείνει 18 ΧΡΟΝΙΑ. Στο κύπελλο αποκλείεται στο γ’ γύρο.

1978-79 με την επιστροφή της στην Α’ Εθνική, τερματίζει 12η με 29 βαθμούς. Στο κύπελλο αποκλείεται από τον πρώτο γύρο.

1979-80 τερματίζει στην 8η θέση με 34 βαθμούς. Στο κύπελλο, για πρώτη φορά φτάνει μέχρι τα προημιτελικά του θεσμού όπου αποκλείεται από την Καστοριά.

1980-81 τερματίζει στην 6η θέση με 37 βαθμούς. Στο κύπελλο αποκλείεται από τον α’ γύρο.

1981-82 τερματίζει στην 10η θέση με 31 βαθμούς. Στο κύπελλο, για πρώτη φορά στην ιστορία της φτάνει μέχρι τον τελικό του θεσμού. Στις 19/6/1982 στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό με την συμπαράσταση 5.000 οπαδών της και τελικά χάνει με 1-0, στέλνοντας όμως το μήνυμα για όλα αυτά που έμελλε να ακολουθήσουν.

1982-83 καθιερώνεται η μεγάλη Α.Ε.Λ σε ολόκληρη τη φίλαθλη Ελλάδα. Τερματίζει 2η με 45 βαθμούς και εξασφαλίζει για πρώτη φορά στην ιστορία της την έξοδό της στην Ευρώπη με τη συμμετοχή της στο κύπελλο UEFA. Στο κύπελλο όμως αποκλείεται άδοξα από τον α’ γύρο.

1983-84 τερματίζει στην 6η θέση με 32 βαθμούς. Στην πρώτη της συμμετοχή στο κύπελλο UEFA, αποκλείεται από την ουγγρική Χόνβεντ (2-0 στο Αλκαζάρ και ήττα με 3-0 στην Ουγγαρία στην παράταση). Στο θεσμό του κυπέλλου φτάνει για δεύτερη φορά στην ιστορία της μέχρι τον τελικό όπου βρίσκει ξανά αντιμέτωπο τον Παναθηναϊκό στις 6/6/1984 στο ΟΑΚΑ. Χάνει καθαρά με 2-0 μετά από μέτρια εμφάνιση, εξασφαλίζει όμως ξανά την έξοδό της στην Ευρώπη με τη συμμετοχή της στο κύπελλο κυπελλούχων.

1984-85 τερματίζει στην 6η θέση με 35 βαθμούς. Η πορεία της όμως στο κύπελλο κυπελλούχων κάνει όλο το φίλαθλο κόσμο να παραμιλά. Στον α’ γύρο αφήνει εκτός θεσμού την ουγγρική Σιόφοκ(1-1 στην Ουγγαρία, 2-0 στο Αλκαζάρ). Δεύτερο θύμα της Α.Ε.Λ. η φημισμένη ελβετική Σερβέτ (2-1 στο Αλκαζάρ, 0-1 στο Σαρμίγ). Στα προημιτελικά του θεσμού η Α.Ε.Λ. αποκλείεται άδοξα και άτυχα από τη Δυναμό Μόσχας(0-0 στο Αλκαζάρ και ήττα με 1-0 στο στάδιο της Τιφλίδας). Αυτό όμως που σημαδεύει τη συγκεκριμένη περίοδο είναι η κατάκτηση του πρώτου τίτλου της μεγάλης Α.Ε.Λ. Στις 22/6/1985 στο ΟΑΚΑ η Λάρισα, διαλύει τον πρωταθλητή εκείνης της χρονιάς ΠΑΟΚ με 4-1 στον τελικό του κυπέλλου και στέφεται κυπελλούχος Ελλάδας.

1985-86 τερματίζει στην 8η θέση με 30 βαθμούς. Στο κύπελλο αποκλείεται από τον πρώτο γύρο. Στην τρίτη έξοδό της στην Ευρώπη, για δεύτερη φορά στο κύπελλο κυπελλούχων αντιμετωπίζει την ιταλική Σαμπτόρια, ένα από τα ευρωπαϊκά μεγαθήρια εκείνης της εποχής και αποχωρεί με αξιοπρέπεια πραγματοποιώντας δύο πολύ μεγάλες εμφανίσεις (1-1 στο Αλκαζάρ και ήττα με 1-0 στην Ιταλία).

1986-87 τερματίζει στην 9η θέση με 25 βαθμούς. Στο κύπελλο φτάνει μέχρι τα προημιτελικά όπου αποκλείεται από τον πολύ δυνατό τότε Ηρακλή.

1987-88 η περίοδος που έχει σημαδέψει για πάντα την ιστορία της Α.Ε.Λ. με το μεγαλύτερο επίτευγμά της: η ομάδα πραγματοποιώντας μια ξέφρενη κούρσα που την κράτησε πρώτη από την αρχή του πρωταθλήματος μέχρι την τελευταία αγωνιστική κατακτά τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδας, γράφοντας ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο όντας η πρώτη και μοναδική επαρχιακή ομάδα που το κατάφερε. Την Πρωτομαγιά του ‘88 η Α.Ε.Λ. εξασφαλίζει μαθηματικά τον τίτλο κερδίζοντας τον Ηρακλή με 1-0 στο Αλκαζάρ με το ασύλληπτο ιστορικό γκολ του Γιώργου Μητσιμπόνα. Το πέρας και της τελευταίας αγωνιστικής με το 0-0 της Α.Ε.Λ. στην Τούμπα με τον Π.Α.Ο.Κ. τη βρίσκει τελικά πρώτη με τη συνολική συγκομιδή των 43 βαθμών.

Εκείνη η ιστορική Πρωτομαγιά του 88 που έβαψε ολόκληρη τη θεσσαλική πρωτεύουσα βυσσινί με τους πανηγυρισμούς του υπέροχου κόσμου της και άλλαξε ολόκληρη την ιστορία του ελλήνικού ποδοσφαίρου άφηνε πίσω της και μια απίστευτη παρασκηνιακή ιστορία προσπάθειας κλοπής του τίτλου από την κορυφαία τότε ελληνική ομάδα.Στις 16-3-88 ανακοινώθηκε από τον αθλητικό δικαστή η απόφαση να αφαιρεθούν από την Α.Ε.Λ. 4 βαθμοί χαρακτηρίζοντάς την συνυπεύθυνη για το “ντοπάρισμα” του Τσίγκωφ (είχε βρεθεί θετικό το δείγμα των ούρων του ως προς την ουσία κοδεϊνη στον έλεγχο που έγινε μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στις 27-12-87).

Η υποκριτική σκανδαλώδης απόφαση που αφορούσε έναν ποδοσφαιριστή με ελάχιστη συμμετοχή και προσφορά στους αγώνες της πρωταθλήτριας, ξεσήκωσε τη μεγάλη μάζα του κόσμου της που υπερασπίστηκε την ομάδα τη στιγμή που το χρειάστηκε. Οι κινητοποιήσεις του κόσμου αποκλείουν την εθνική οδό Αθήνας –Θεσσαλονίκης και τη σιδηροδρομική γραμμή. Η Ελλάδα κόβεται στα δύο και όλοι οι υγιείς έλληνες φίλαθλοι συμπαραστέκονται στον αγώνα της Α.Ε.Λ. και του κόσμου της κόντρα στο ποδοσφαιρικό κατεστημένο. Τελικά κάτω από τη μεγάλη πίεση αλλάζει το επίμαχο άρθρο 32 του ΚΑΠ στις 21/3/1988 και οι ομάδες που ποδοσφαιριστές τους βρέθηκαν ντοπαρισμένοι τιμωρούνται πια μόνο με χρηματικό πρόστιμο. Αποδίδεται δικαιοσύνη και η Α.Ε.Λ. με τους αγώνες της μέσα στα γήπεδα κατακτά τον τίτλο. Κλείνοντας την αναφορά στη χρυσή χρονιά της μεγάλης Α.Ε.Λ. της δεκαετίας του ’80 , στο θεσμό του κυπέλλου η πρωταθλήτρια φτάνει μέχρι τα ημιτελικά όπου αποκλείεται από τον Παναθηναϊκό.

1988-89 τερματίζει στην 6η θέση με 34 βαθμούς. Στο κύπελλο φτάνει μέχρι τα ημιτελικά όπου αποκλείεται από τον Πανιώνιο. Στη συμμετοχή της στο Κύπελλο Πρωταθλητριών αντιμετωπίζει άλλη μία φημισμένη ελβετική ομάδα, την Ξαμάξ, χωρίς να καταφέρει να επαναλάβει το έπος της Σερβέτ. Κερδίζει στο Αλκαζάρ με 2-1, όμως χάνει με το ίδιο σκορ στην Ελβετία παρά την εκπληκτική της εμφάνιση και αποκλείεται τελικά άδοξα στα πέναλτυ με 3-0.

1989-90 τερματίζει στην 8η θέση με 34 βαθμούς. Στο θεσμό του κυπέλλου φτάνει μέχρι τα προημιτελικά όπου αποκλείεται από τον Απόλλωνα Αθηνών.

1990-91 τερματίζει στη 12η θέση με 29 βαθμούς. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια κινδυνεύει με υποβιβασμό και τον αποφεύγει μετά από εκπληκτική πορεία στο δεύτερο γύρο. Στο θεσμό του κυπέλλου φτάνει μέχρι τα προημιτελικά όπου αποκλείεται από τον ΠΑΟΚ.

1991-92 τερματίζει στην 8η θέση με 31 βαθμούς. Στο θεσμό του κυπέλλου αποκλείεται μόλις από την φάση των ομίλων. Η περίοδος της παρακμής έχει αρχίσει…

1992-93 τερματίζει στην 7η θέση με 43 βαθμούς. Στο θεσμό του κυπέλλου, κάνοντας μια αρκετά καλή πορεία, φτάνει μέχρι τα προημιτελικά όπου αποκλείεται άδικα και άδοξα από την ΑΕΚ.

1993-94 τερματίζει στην 10η θέση με 42 βαθμούς. Στο θεσμό του κυπέλλου φτάνει ξανά ως τα προημιτελικά όπου αποκλείεται πάλι από την ΑΕΚ.

1994-95 τερματίζει στην 11η θέση με 40 βαθμούς. Η συνεχιζόμενη παρακμή προκαλεί ανησυχία στον κόσμο που αρχίζει να εγκαταλείπει την ομάδα ενώ αρχίζουν να διαφαίνονται και τα χειρότερα που θα επακολουθήσουν. Παρ’ όλα αυτά στο θεσμό του κυπέλλου πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά, τελικά όμως αποκλείεται από τον Εδεσσαϊκό.

1995-96 είναι μία από τις χειρότερες στην ιστορία της Α.Ε.Λ. Η ομάδα συγκεντρώνει μόλις 34 βαθμούς και τερματίζει στην 16η θέση που την οδηγεί πίσω στην Β΄ Εθνική κατηγορία. Συμπληρωματικά, στο θεσμό του κυπέλλου η ομάδα αποκλείεται στον β΄γύρο.

1996-97, στο πρωτάθλημα Β΄εθνικής πια, τερματίζει στην 6η θέση με 55 βαθμούς. Στο θεσμό του κυπέλλου αποκλείεται από τα προκριματικά.

1997-98 τερματίζει στην 9η θέση του πρωταθλήματος Β΄ εθνικής με 46 βαθμούς. Στο θεσμό του κυπέλλου αποκλείεται από τον α΄γύρο.

1998-99 τερματίζει στην 8η θέση του πρωταθλήματος Β` Εθνικής με 46 Βαθμούς .Στο θεσμό του κυπέλλου προχωρά μέχρι τους 16. Μια οικονομική εκκρεμότητα κηλιδώνει την ιστορία της ομάδας στερώντας της το δικαίωμα να αγωνιστεί εκτός έδρας με αντίπαλο τον Παναιτωλικό.

1999-00 η ομάδα αλλάζει χέρια. Το οικοδόμημα της νέας Α.Ε.Λ. ξεκινά με μεγάλες υποσχέσεις ,σεβαστό οικονομικό άνοιγμα του νέου ιδιοκτήτη αλλά και τεράστιες επιφυλάξεις . Μετά από μια περιπετειώδη σεζόν η ομάδα τερματίζει 6η με 55 βαθμούς ενώ στο θεσμό του κυπέλλου είχε αποκλειστεί από τα προκριματικά. Οι ομαδικές προσφυγές άρχισαν να την μαστίζουν…

2000-01 ξεκινάει με τους χειρότερους οιωνούς .Η ομάδα καλύπτει τις ελλείψεις με λύσεις ανάγκης λόγω χαμηλού προϋπολογισμού, ενώ διαδραματίζονται διάφορα σήριαλ αγοραπωλησίας. Η πιο μαύρη σελίδα της άλλοτε κραταιάς Α.Ε.Λ. ξετύλιγεται βασανιστικά και ρίχνει την ομάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Γ`Εεθνική, καθώς τερματίζει στην 15η θέση με 30 βαθμούς ενώ στο θεσμό του κυπέλλου είχε αποκλειστεί από τα προκριματικά.

2001-02 η ΑΕΛ συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Γ’ Εθνική. Τα προβλήματα δεν έπαψαν να υπάρχουν κι έτσι η ομάδα τερματίζει τελικά 7η και απογοητεύει. Στο κύπελλο η ΑΕΛ αποκλείεται από τον προκριματικό γύρο.

2002-03 η ΑΕΛ φτάνει στο χειρότερο σημείο της ιστορίας της. Αγωνιζόμενη ξανά στη Γ’ Εθνική, ουσιαστικά ακέφαλη και χωρίς χρήματα, η Ερασιτεχνική, που ασκεί τη διοίκηση της ΠΑΕ, καλεί όσους παίχτες επιθυμούν να αγωνιστούν με τα βυσσινί χρώματα να έλθουν στην ομάδα, που ξεκινά με –3 βαθμούς, αφού τιμωρείται και χάνει τον αγώνα της 1ης αγωνιστικής κόντρα στους Λύκους στα χαρτιά. Η πορεία της, όπως είναι φυσικό είναι κάκιστη και κινδυνεύει με υποβιβασμό. Στα μέσα της σεζόν ο Νίκος Σωτηρούλης αναλαμβάνει το οικονομικό βάρος και την επανίδρυση της ΠΑΕ. Η ομάδα μπαίνει σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και καταφέρνει να σωθεί την τελευταία αγωνιστική. Στο κύπελλο αποκλείεται από τον α’ γύρο από την Ξάνθη.

2003-04 αποτελεί τη έναρξη της αναγέννησης της ομάδας. Το μεγαλύτερο μέρος των χρεών είναι παρελθόν και γίνονται κάνει μεταγραφές έμπειρων ποδοσφαιριστών, με στόχους πρωταθλητισμού. Μετά από έναν εξοντωτικό μαραθώνιο 38 αγωνιστικών, η ΑΕΛ τερματίζει 2η και να κερδίσει απευθείας την άνοδο στην Β’ Εθνική, έχοντας στο πλευρό της έναν υπέροχο φίλαθλο κόσμο που την ακολουθεί παντού.. Στο κύπελλο θα αποκλειστεί ξανά στον α’ γύρο από τον ΠΑΟΚ.

2004-05
H ΑΕΛ επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από 9 ολόκληρα χρόνια στην πρώτη χρονιά της παρουσίας της διοίκησης του Κώστα Πηλαδάκη και με τον Γιώργο Δώνη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. «Σφραγίζει» την άνοδο στην Α’ Εθνική με την ισοπαλία στην Καστοριά και στέφεται πρωταθλήτρια στη φιέστα της τελευταίας αγωνιστικής στο Αλκαζάρ με αντίπαλο στην Προοδευτική. Στο Κύπελλο φτάνει μέχρι τους «8», αλλά αποκλείεται από την Ξάνθη.

2005-06
Η επιστροφή των «βυσσινί» στη μεγάλη κατηγορία συνοδεύεται από μια άκρως επιτυχημένη παρουσία. Με συγκομιδή 39 βαθμών τερματίζει στην 8η θέση και εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Ιντερτότο για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια. Στο Κύπελλο Ελλάδος έκανε ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά φτάνοντας μέχρι τους «4» της διοργάνωσης όπου αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι από τον Ολυμπιακό μετά από δύο πολυσυζητημένους ημιτελικούς.

2006-07
ΑΕΛ «Βασίλισσα Ξανά». Στις 5 Μαίου του 2007 στο Πανθεσσαλικό η ΑΕΛ γράφει ξανά «χρυσή σελίδα» κατακτώντας μετά από 22 ολόκληρα χρόνια το Κύπελλο Ελλάδος. Η νίκη στον τελικό επί του Παναθηναϊκού με σκορ 2-1 χάρη σε γκολ των Γιόζεφ Κόζλεϊ και Ανρί Αντσουέ δημιουργεί ένα νέο μεγάλο σημείο αναφοράς στην πορεία της ομάδας και αποτελεί το οριστικό πιστοποιητικό ότι η ΑΕΛ επέστρεψε στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η πόλη… γκρέμισε τα τείχη της για να υποδεχτεί τους Κυπελλούχους, οι οποίοι λίγες ώρες νωρίτερα είχαν οδηγήσει την ΑΕΛ στον 3ο τίτλο της ιστορίας της. Η πομπή του θριάμβου για την αποθεωτική υποδοχή της «Βασίλισσας», με χιλιάδες Λαρισαίους να ακολουθούν την αποστολή της ομάδας από το Βόλο κι άλλους τόσους να ξεχύνονται στους δρόμους της πόλης, είχε πρώτο σταθμό το Αλκαζάρ, που άνοιξε της πύλες του για τον δεύτερο γύρο του θριάμβου των μεγάλων πρωταγωνιστών. Ακολούθησε νέα φιέστα στην Κεντρική Πλατεία της πόλης με τους ποδοσφαιριστές, το προπονητικό τιμ και τη διοίκηση να σηκώνουν ξανά το βαρύτιμο τρόπαιο παρουσία των επίσημων αρχών της πόλης μπροστά σε μια λαοθάλασσα κόσμου, σε μια γιορτή που ξύπνησε μνήμες περασμένων δεκαετιών…